ULN home server

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xeerf 19. 6. 2012 22:54

Nic proti termínu odladění nemám, jen jsem se podivoval nad tvou nedůvěrou v mé schopnosti ;)

Recenze si můžu najít a nebýt zdejšího fóra, taky bych to udělal. Ale názory zkušených (bez ohledu na to, jestli zkušenosti získávají přes stavění kompů a nebo jen přes zpětnou vazbu na rady, které dali ostatním tady na fóru) pro mě mají o poznání větší váhu. Taky tak dostávám komplexnější názory na věc jako celek, a díky za ně, poslouží mi pro kontrolu, že jsem při výběru nic nepřehlídnul.
xeerf
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 20. 6. 2012 00:57

xeerf píše:Při stahování z pomalých serverů nebo seedování torrentů se bude z disku číst/psát malé množství dat v pravidelných intervalech - příliš malých na to, aby se disk mohl vypnout, ale příliš velkých na to, aby se výrazněji zatížil. Při jistém zjednodušení se tedy dá říct, že se bude jen tak točit.

no a ja zase rikam: kdyz se chce tak to jde. proste nastavim ve stahovacim programu temp na SSD a HDD je ticho a jednou za den kdyz se stahne film tak se roztoci kdyz jdownloader kopiruje stazeny x GB soubor z SSD tempu na HDD.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xeerf 20. 6. 2012 07:44

Možná máš pravdu, ale bojím se spíš o torrenty. Abych nebyl jen příživník, vždycky jsem je mazal až po dosažení ratia > 1. Bohužel u některých to trvalo dost dlouho a proto se mi tam věci k seedování hromadily.
xeerf
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 20. 6. 2012 21:56

Není tu někde v pravidlech že Warez sem nepatří :hm
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Matysek 20. 6. 2012 22:25

Torrent nemusi nezbytne znamenat, ze se jedna o warez, nebot i ja pouzivam torrent FreeBSD, coz je naprosto v souladu s pravem.

Odpovim Ti proste. ULN nedocilis, nebot i pres fakt, ze cely MB obsahuje 3 pasivni chladice a jedine aktivni chlazeni tvori prekvapive tichy 92x92x25mm ventilator, porad jsou hlucnejsi disky v loadu. Dal jiz cist nemusis.
FreeBSD (Hotsanic, UPS tools, VPN, pF) - Jails (Apache, PostgreSQL, vsftpd, Postfix, ClamAV, Samba)
Jedinou potizi je flow control, protoze nativni ethernet pouziva Broadcom, ale to je zalezitosti FreeBSD - ZFS (prefetch off, lazene vm.kmem_size/max/cache/arc).
- 2x2 GB ECC RAM + 8GB System flashkey
- 2x 500GB HP 458941-B21 (nativne)
- 2x 2TB HP 507774-B21 ... -30% byla moc slusna nabidka za Seagate ES, coz jsou bundle HP.
- y basic hw support
Spokojenost, sel by asi pridat jeste dalsi HDD namisto mechaniky, ale to delat nebudu. Za tu cenu idealni masinka a 2TB jdou drahe tak jako tak, navic diky te jejich sleve a minimalnimu priplatku to vyslo do packu s hw supportem. Hot deals of the day/special offer se nekdy vyplaci, at jde o Dell, nebo o HP.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 21. 6. 2012 11:42

Jak to tak sleduji, utrousim nejspis jen poznamku "vtipne vlakno" ... a pujdu o vlakno dal. :))
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Předchozí stránka