Procesor připečený k chladiči

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod EskymakCZ 29. 6. 2012 14:17

Už po druhý se mi stalo, že jsem vytáhl procesor přilepený na chladiči i ze zajištěný patice. Jednou jsem sundaval celej chladič z nějakýho 10 starýho semprona a ani za nic jsem ho nemohl dostat dolu takže pak šel i s procesorem. Podruhý jsem sundaval jen větrák z 478 a protože je to celý divný, takže bylo potřeba víc pohybů a síly (vyháknout ty 4 packy) tak jsem povytáhl i procesor a pak jsem se divil že počítač nestartuje. V obou případech se jednalo o tak 10 let starou pastu, pravděpodobně klasickej obdélníček na box chladiči. Ten sempron jsem musel z toho chladiče ukroutit, protože nešel opatrně vypáčit ani šroubovákem.

Zajímalo by mě jak se podobným problémům vyhnout. Jestli není třeba lepší napřed procesor pořádně rozehřát aby ta pasta změkla či tak něco. Bohužel ty starý patice maj okolo takovej ten plastovej obdélníček takže s chladičem nelze hýbat do stran ani kroutit dokud se nanadzvedne, což nelze dokud se neodlepí od procesoru a pokud se neodlepí od procesoru tak nemůžu procesor ani uvolnit páčkou protože tak je pod chladičem a musím tedy použít sílu...

Jinak zlatý box chladiče od AMD, ty mají alespon větrák standardizovaných rozměrů takže nemusím měnit celej chladič když odejde jen větrák.
EskymakCZ
Junior

Odeslat příspěvekod WulFgaR77 29. 6. 2012 14:29

Moje dvě metody - jednu si zmínil.
Buď nahřát a kroutit a nebo naopak zmrazit a kroutit (ale to je trochu složitější :)))
No taky jsem zvědav na nějakou novou kulišárnu.
WulFgaR77
Junior

Odeslat příspěvekod pucmeloudek 29. 6. 2012 14:35

Flexou to pujde zarucene. 8-)
pucmeloudek
Junior

Odeslat příspěvekod Tomik_one 29. 6. 2012 14:37

Budete se asi divit ale pokud již máte CPU včetně chladiče z patice a chcete jen odtrhnout od chladiče pak je nejlepší WD sprej :-) trochu stříknutí nechat tak 3 minutky a ono to pak jde snadno
Tomik_one
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 29. 6. 2012 15:06

Ideální je nechat PC rozložený na stole, nebo v otevřené case, zahřát ho zapnutím (pasta většinou povolí), pak vypnout a vrhnout se na demontáž. Vytáhnutím chladiče i s procesorem přes zámek se může poškodit okolí patice na desce - osobně ověřeno. :)

Když už je ale chladič i s CPU venku a ne a ne se jeden druhého pustit, tak buď kroutit, nebo nahřívat (fén na nejvyšší výkon vždy zabere, teoreticky by šel použít i nějaký silnější kalibr - z patřičné vzdálenosti a na nízký výkon). Páčení šroubovákem fuj a WDčko dvakrát fuj. :) Asi to funguje, ale kdo to pak má čistit.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 29. 6. 2012 16:33

kladivo.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 29. 6. 2012 18:03

Tak určitě :D
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Mathey 30. 6. 2012 08:51

karlos00x píše:kladivo.

a majzlík
Mathey
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod idosperk 30. 6. 2012 10:18

mě se to stalo a vrazil jsem mezi cpu a chladic jehlu a pustilo to :)
Desktop: AMD ATHLON X3 450, AMD HD 5750 formula 1gb, RAM 2x2GB 1333MHZ
Notebook: Asus K53S(i3,GT540M)
idosperk
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor