Už po druhý se mi stalo, že jsem vytáhl procesor přilepený na chladiči i ze zajištěný patice. Jednou jsem sundaval celej chladič z nějakýho 10 starýho semprona a ani za nic jsem ho nemohl dostat dolu takže pak šel i s procesorem. Podruhý jsem sundaval jen větrák z 478 a protože je to celý divný, takže bylo potřeba víc pohybů a síly (vyháknout ty 4 packy) tak jsem povytáhl i procesor a pak jsem se divil že počítač nestartuje. V obou případech se jednalo o tak 10 let starou pastu, pravděpodobně klasickej obdélníček na box chladiči. Ten sempron jsem musel z toho chladiče ukroutit, protože nešel opatrně vypáčit ani šroubovákem.
Zajímalo by mě jak se podobným problémům vyhnout. Jestli není třeba lepší napřed procesor pořádně rozehřát aby ta pasta změkla či tak něco. Bohužel ty starý patice maj okolo takovej ten plastovej obdélníček takže s chladičem nelze hýbat do stran ani kroutit dokud se nanadzvedne, což nelze dokud se neodlepí od procesoru a pokud se neodlepí od procesoru tak nemůžu procesor ani uvolnit páčkou protože tak je pod chladičem a musím tedy použít sílu...
Jinak zlatý box chladiče od AMD, ty mají alespon větrák standardizovaných rozměrů takže nemusím měnit celej chladič když odejde jen větrák.

)
trochu stříknutí nechat tak 3 minutky a ono to pak jde snadno