Corsair Builder Series CX430 430W V2 - hlučný větrák

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kychal 10. 8. 2012 23:09

Zdravím, po cca 2 měsících od koupě mi u tohoto zdroje začal nepříjemně ťukat/klepat větrák. Problém je v tom, že abych ho dal na reklamaci, musel bych ho ze skříně dostat ven, což je docela komplikovaná záležitost a jsem si docela jist, že bych ho sám nezvládl zapojit zpět stejně jako je nyní od člověka, který jej skládal.

Tichost počítače je pro mě velmi důležitá, proto jsem ochoten oželet záruku a pokusit se větráček vyměnit sám. Dotaz zní, jestli je možné větrák vyměnit, aniž bych musel veškerou kabeláž poodpojovat. Díval jsem se, že se dostanu pravdepodobně ke všemu co potřebuji, ale než se do toho pustím, chtěl bych znát názor vás zkušených a současně bych poprosil o výběr nějakého samostatného tichého větráku který vydrží, pakliže je tato výměna reálná.
kychal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 10. 8. 2012 23:22

Blbost, prostě vyměnit větráček ve zdroji v skříni nejde. (pokud neumíš čarovat)

Prostě mrkni co je kam připojeno pak to zapojíš spátky, pokud tam konektory nebudeš rvát násilím tak to jinak zapojit nejde.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod Gint 10. 8. 2012 23:52

Vyfoť si zapojení :) A ne starym mobilem.
Gint
Junior

Odeslat příspěvekod MDP 11. 8. 2012 12:46

u Corsair CX to často není větráčkem, ale tím průhledným plastovým čímsi, co má usměrňovat tok vzduchu ve zdroji. Už jsem to na 3 zdrojích vyndaval tu blbůstku. Někde tady na fóru najdeš i foto. Stačí odšroubovat 4 šroubky na krytu zdroje, sundat kryt a hned to uvidíš...
MDP
Junior

Odeslat příspěvekod testicko 11. 8. 2012 13:30

Take sem si menil ventilator na CX430. Dal sem do nej Noctuu a zreguloval otacky, kdy ventilator ve zdroji bezi na stalych 450 rpm.

Nejvetsi problem sem mel, kdyz sem musel protlacit kablik od Noctuy uzkym otvorem s kabelama pro zapojeni do zakladni desky. Jinak cela vymena trvala neco pres 30 minut, ale zdroj sem mel vytazeny ven ze skrine pro lepsi manipulaci ;-)
Intel Core i5 750 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII 1333Mhz Kingston ~ AMD Sapphire HD7770 Vapor-X OC ~ Asus Xonar DG ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua F12 PWM ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 8. 2012 13:56

vymena psu fanu bez vyndani skrine je tak na souboj copperfield x houdini.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 8. 2012 15:42

Jestli kabely dovolí zdroj vytáhnout a položit vedle skříně, tak proč ne... Dělat to vevnitř je nesmysl, je tam málo místa.

Jinak jak už tu padlo, může to být jen tím plastem uvnitř,nebo je špatné samotné ložisko ventilátoru - pak by to bylo na tu výměnu.

Vyměnit ventilátor samozřejmě jde, akorát se pak musí kabel vyvést ven a zapojit buď do základní desky, nebo napevno na MOLEX konektor na zdroji (přes redukci, případně i odpor na 5 nebo 7V - to pro zdroj stačí. Uvnitř zdroje ventilátor nezapojíš, protože konektory jsou většinou atypické - menší, než standardní třípin klasického ventilátoru.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod kychal 12. 8. 2012 21:03

Všem díky moc za odpovědi. Pokusím se rozdělat zdroj a podívat se na ten plast, který by to jak říkáte mohl dělat. Pokud to nebude ono, zkusím to udělat uvnitř, protože on ten zdroj vyndat jde úplně ze skříně ven i když je vlastně připojen na všechny místa kam má. Problém je v tom, že ten týpek co mi to skládal to všechno vyvedl rúznýma cestama za skříní, svázal všechny ty kabely do několika "copů" a vede to takovýma místama, že je to tak na nafocení fotogalerie a vsadím se, že bych to zapojil zpět blbě...

Zkusím to vylučovací metodou podle vašich cenných rad a pokud nic nepomůže, nebo mi něco nepůjde, odnesu to celý za někým kdo si s tím poradí na počkání.

Ještě jednou děkuji za váš čas.
kychal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 12. 8. 2012 21:14

na zdroji fakt neni co zapojit blbe. vsechny konektory jsou delany tak aby nesly zamenit a aby nesly otoci (zkosene rohy).
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý