Program na střih HD videa

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod terminator007 8. 4. 2012 12:28

Zdravím vás všechny!

Po nákupu nového PC mám menší dotaz. Nebo tedy dva :-)) Zkouším střihat HD video ze své kamery (nic profesionálního) a nevím jaký program zvolit. Po zkušenostech a (ne)doporučení Pinnaclu, který je pomalej při vkládání efektů, i na novém PC čekám 20 vteřin, až se zobrazí, bylo mi tady řečeno, že neumí moc pracovat s jádry a je tomu skutečně tak, jsem zkusil Sony Vegas, které mi ale vždy selže, poté co chci renderovat video, to napíše hned na začátku chybu a nic. Tak jsem se vrátil ke kdysi používanému Corel VideoStudio X5 (dříve Ulead), zde pro změnu fungují efekty rychle a jede i renderování, ale pomalu... Jsem z toho už hotovej :hm Nějaké doporučení? Asi to řeknu takhle, chci pro svoje 4-jádrové CPU a 16GB RAM program, který bude fungovat normálně, myslím, že nechci až tak...

A co se týče druhého dotazu nebo tedy spíše upřesnění, tak ten směřuje vlastně k poslednímu studiu,má kamera točí v mpeg2 a Corel umí HD pouze mpeg4, proto to dělá zřejmě tak dlouho, ale zjistil jsem, že je na výběr i m2ts a jestli jsem pochopil podle wikipedie správně, je to vlastně mpeg pro blučka?

Děkuji všem a přeji hezké Velikonoce!
terminator007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod skype 8. 4. 2012 12:34

Jakou verzi Vegasu si zkoušel? Formát projektu a výstupního videa byl jaký?
I Scream Sandwich :)

Odeslat příspěvekod terminator007 8. 4. 2012 12:55

Mám verzi Vegas Platinum 11.0, pouze trial, říkal jsem si, že to musím prubnout než to koupím a vůbec mě to nepřesvědčilo. Vstupní mám .tod, výstupní jsem zkoušel asi tři, ale vždy ta samá chyba - Vegas Movie Studio HD Platinum has stopped working. Dokonce jsem psal na ERPEA.CZ, která prodává produkty Sony, doporučili mi toto a nepomohlo to a už poté nenapsali :-)

Menu Options/Preferences
karta Video
položku Dynamic RAM Preview max. nastavte na 0 (nula)
OK

Jarda
terminator007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Aminux 22. 4. 2012 13:44

Na jednoduchej střih by stačil i Avidemux. Ale je vážně jednoduchý.
Aminux
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 22. 4. 2012 17:42

terminator007 píše:a jede i renderování, ale pomalu...
Jaké renderování máš na mysli? Závěrečné renderování je vždy pomalé, pokud máš na mysli například renderování přechodu po vložení, tak na to je přeborník Edius (používám Edius Neo 3), zobrazuje přechody v reálném čase bez renderování. Pro někoho ovšem může být překážka, že je program jenom v angličtině, němčině a francouzštině :D

Aminux: Avidemux není videostřižna, ale střihátko vhodné například k vystřižení reklam.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod mato33 10. 5. 2012 01:11

mne vo vegas renderovanie skonci hned na zaciatku s chybou, ak dam profil mainconcept mpeg-4.. a necham v nastaveniach profilu encode mode na automatic.. po zmene na Only CPU to nerobi.. ale kedze chcem vyuzit aj gpu tak renderujem cez upraveny profil sony avc/mvc..
HP ProBook 6465b
mato33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jamaca 10. 5. 2012 09:24

Taky jsem zkoušel různé střižny, Pinacle, Corel, Sony Vegas a taky Power Director u kterého jsem zůstal, a to mám 2jádro.
jamaca
Junior

Odeslat příspěvekod Robbinco 14. 6. 2012 16:37

Robbinco
Kolemjdoucí