Po nákupu nového PC mám menší dotaz. Nebo tedy dva
Zkouším střihat HD video ze své kamery (nic profesionálního) a nevím jaký program zvolit. Po zkušenostech a (ne)doporučení Pinnaclu, který je pomalej při vkládání efektů, i na novém PC čekám 20 vteřin, až se zobrazí, bylo mi tady řečeno, že neumí moc pracovat s jádry a je tomu skutečně tak, jsem zkusil Sony Vegas, které mi ale vždy selže, poté co chci renderovat video, to napíše hned na začátku chybu a nic. Tak jsem se vrátil ke kdysi používanému Corel VideoStudio X5 (dříve Ulead), zde pro změnu fungují efekty rychle a jede i renderování, ale pomalu... Jsem z toho už hotovej
Nějaké doporučení? Asi to řeknu takhle, chci pro svoje 4-jádrové CPU a 16GB RAM program, který bude fungovat normálně, myslím, že nechci až tak...A co se týče druhého dotazu nebo tedy spíše upřesnění, tak ten směřuje vlastně k poslednímu studiu,má kamera točí v mpeg2 a Corel umí HD pouze mpeg4, proto to dělá zřejmě tak dlouho, ale zjistil jsem, že je na výběr i m2ts a jestli jsem pochopil podle wikipedie správně, je to vlastně mpeg pro blučka?
Děkuji všem a přeji hezké Velikonoce!