Reaper spouští webkameru - Proč?

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod five-min 30. 6. 2012 16:34

Zdravím,
už dlouho používám program reaper: www.reaper.fm

Jenže teď jsem nainstaloval novou verzi na notebook a z nějakého důvodu se při používání programu zapíná webkamera. (alespoň tedy svítí ta dioda u webkamery)

Při instalaci mi avast sice hlásil, že by mohl být program nebezpečný a raději bych jej měl spustit v sandboxu, ale nezdá se mi to jako reálné. Navíc na virustotal program prošel jako čistý a nezdá se mi, že by byl nějak nebezpečný.

I tak mám ale obavy, když se spouští webkamera, aby nedocházelo k nějakému nahrávání a odesílání fotek/videa někam přes internet. Je to reálné a možné?

Zkoušel jsem kliknout na tento počístač -> spravovat a tam jak je správce zařízení tak na integrated camera pravým a zakázat. Jenže to nepomůže, protože po restartu PC se zase kamera zapne a v tom správci není zakázána...

Nepomohlo by nějaké zakázání přístupu na internet tomuto programu ve firewallu (defaultní ve windows)? Tím pádem by program na internet neměl přístup a nemohl nikam nic posílat (tedy kdyby to měl vážně v úmyslu)?

Moc prosím o radu, ten program celkem hodně potřebuji a toto chování se mi zdá divné a nevím, proč to dělá.

Děkuji
five-min
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 17:41

Samozřejmě že je možné, že program využívá kameru a odesílá snímky autorovi. Pokud tě na to upozornil i antivir, tak na tom asi něco bude ;)

Určitě máš legální verzi staženou z webu autora bez dalších úprav?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 30. 6. 2012 18:12

Za těch 200 dolarů nebo kolik stoji by sakra mohl taky mnět nějakou podporu aby se lidi nemuseli ptat ve foru..Jestli funguje jako jedna audio kravinka co jsem použival tak může klidně webku při nějaky zaškrty volbě spouštět - spuštěna webka něco hulakaš,uloži se zaznam,edituji pouze audio.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod five-min 30. 6. 2012 18:47

Program jsem stahoval přímo z oficiálních stránek www.reaper.fm

Avast při spuštění instalace něco hlásil na základě heuristické analýzy, ale potom když jej testoval, tak nezaznamenal nějaké nebezpečné chování. Navíc virustotal taky ani jednou nic nehlásil, takže si moc nemyslím, že by mohl být nějak nebezpečný. Ale toto mě zaráží a na druhou stranu ten program celkem nutně potřebuji.
five-min
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 6. 2012 19:02

Když sis za něj zaplatil licenci, tak takové otázky bys měl řešit přímo s autory toho programu. Ti nejlíp zodpoví, proč se spouští kamera a proč Avast vyhodil varování.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 30. 6. 2012 19:17

Co se tyče avastu - řikal jsem to v jednom postu,jeho nastaveni je uplně kličový aby hlasil tak jak si představuji a ne moc uzkostlivě.Kdo ho instaluje tak jak to leži a běží - můj odhad - 95 procent lidí a nasledně se nepodiva na nastavení - dalši 3procenta řekněme ,se neustale podivuje co se děje.
Dejme tomu volba - kontroluj podle četnosti zdroje + podle umistněni odkud nebo tak nějak podobně zní.Pokud dnes večer hodim svuj programek na moje ftp a pastnu odkaz at to odtamtud nahodi - Avast upozorni že možna to neni uplně košer ...
Volba podle ohlasů uživatelů - kombinace neznamy umistněni zdroje+par exotů co netuši že volba smazej byla opravdu smazej - negativni jejich klik a avast upozorní možna je to špatně.
Lidi co si heuristiku nastavi podle sebe - to jsou ti co maji deset falešnych poplachů denně,atd atd.
Jinak podle mně jde o to co jsem řikal já - jsem o tom celkem silně přesvědčenej.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý