Zdravím,
už dlouho používám program reaper: www.reaper.fm
Jenže teď jsem nainstaloval novou verzi na notebook a z nějakého důvodu se při používání programu zapíná webkamera. (alespoň tedy svítí ta dioda u webkamery)
Při instalaci mi avast sice hlásil, že by mohl být program nebezpečný a raději bych jej měl spustit v sandboxu, ale nezdá se mi to jako reálné. Navíc na virustotal program prošel jako čistý a nezdá se mi, že by byl nějak nebezpečný.
I tak mám ale obavy, když se spouští webkamera, aby nedocházelo k nějakému nahrávání a odesílání fotek/videa někam přes internet. Je to reálné a možné?
Zkoušel jsem kliknout na tento počístač -> spravovat a tam jak je správce zařízení tak na integrated camera pravým a zakázat. Jenže to nepomůže, protože po restartu PC se zase kamera zapne a v tom správci není zakázána...
Nepomohlo by nějaké zakázání přístupu na internet tomuto programu ve firewallu (defaultní ve windows)? Tím pádem by program na internet neměl přístup a nemohl nikam nic posílat (tedy kdyby to měl vážně v úmyslu)?
Moc prosím o radu, ten program celkem hodně potřebuji a toto chování se mi zdá divné a nevím, proč to dělá.
Děkuji