Jak stáhnout video z kamery do kompu

Záznam a úpravy zvuku a videa na počítači

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vladimir 12. 6. 2012 13:51

Nejjednodušší mi připadá uzavřít DVD a strčit ho do počítče, teda pokud máš počítač s DVD mechanikou nebo máš alespoň k nějakému přístup. :D

Následně sestříhat v nějaké videostřižně, která zvladne stříhat .vob soubory.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Kniter 12. 6. 2012 16:47

Ja ked som robil svadby, a nemal som v pc iLink, tak som pripojil k tv karte v pc kameru av kablom. Na kamere spustil prehravanie a v programe k tv karte som pustil nahravanie a sledoval som nahravku a uz v mysli som rozhodoval co ako zostrihat. Poslednu svadbu som nahral v pinnacle cez iLink. Ku karte iLink do pc bolo dodane instalacne cd. Ale pinnacle dava v max kvalie az 11GB na 1 hod zaznamu. A na 17 rocnom OTF nieje vidno rozdiel DV alebo DVD kvalita. Kamera stala 3000Sk a kvalitu som im dal dvd. Vsak u nas nikto nema 100cm full hd tv, tak je to jedno. A adobe premiere je drahe.
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Nokia N97 mini+32GB
T♥-Telekom MI 2+2GB
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
zɔˑɐɪuɐɯןɪqoɯ ɐɹoɟ oɥəusnʞsɪp ɹoʇɐɹəpoɯ
Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 12. 6. 2012 19:08

Knitter: Tato kamera ale nemá ilink (IEE1394)
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Kniter 12. 6. 2012 20:10

Myslim, ze kazda kamera ma AV kabel pre kompozitne pripojenie, ci nie?
Vyhoda nahravania v realnom case je ze popredku pri pozerani si rozmyslim ako to zostriham. Ale asi som staromodny. Svadby treba vediet nahravat, aby som nenahral kopu zbytocnosti v nevhodnom poradi zasebou a mal potom zbytocne problemy zo strihanim.
Neviem ci v dnesnej dobe ma vacsina kameramanov na svadbach HD kamery. ? Na mna je to moc penazi
K♥N♥I♥T♥E♥R loves Nokia N97 mini+32GB
T♥-Telekom MI 2+2GB
Zoznam aplikácií pre Nokiu :arrow: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.php?f=6&t=1093900
zɔˑɐɪuɐɯןɪqoɯ ɐɹoɟ oɥəusnʞsɪp ɹoʇɐɹəpoɯ
Kniter
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 13. 6. 2012 09:34

Přes analogový kabel z digitální kamery? Technicky to možné je. Důrazně nedoporučuji. To, že ty máš 17 let starý televizor neznamená, že ho má každý.

Data má v digitální podobě na DVD, jestli už nemá mechaniku, ať zajde ke kamarádovi a zkopíruje si je třeba na USB a bude to mít bez degradace kvality způsobené převodem digitálního záznamu s rozlišením 576 řádek do analogu s rozlišením když moc tak 400 řádek (spíše méně, podle kvality zachytávací karty v počítači) a zpět do digitální podoby.
vladimir
Expert

Předchozí stránka