Jakou DVD vypalovačku IDE kupit?

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kejki3 28. 4. 2012 14:27

Tak u bedny můžeš mít e-sata.
Ve skutečnosti to nebyla žádná lavina, to se jen sesulo větší množství sněhu.
kejki3
Moderátor

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 15:25

No tak pak akorat resim u te Gigabytky ud3 co se tady dava pod 2500k tak ta eSata nema, tak jak to resit, jestli priplatit 500 za ud4 anebo se da nejak vyvest kabel z desky...? Nejaka redukce z normal sata na eSata?
To by se mi hodilo taky kvuli dalsimu ext disku co ma ma eSata.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 18:57

Normalni bracket SATA > eSATA. Plus si vyvedes napajeni. SATA e eSATA je to same, jen eSATA konektor jinak vypada, je robustnejsi - to kvuli tomu, ze se pocita s odpojovanim.

Nebo pohledat USB3 externi 5,25" box.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 19:00

Počkej a ten Bracket se dodává k té Gigabytce? Asi mrknu na příslušenství :)
Ja právě vim že vypadají každý jinak, čili by mi nestačilo ten eSata jen tak natáhnout dovnitř dírou a zapojit, to už mně došlo :)
A napájení je normál přes adaptér z toho docku, čili to ani řešit nemusím, pokud nechci teda.
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 19:06

Nedodava, ale stoji tak dvacku? To ne, ale do stovky.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Trochu samostatnosti, chlape! 8-P Jinak kupodivu stacilo, pomoci tohoto: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Zrovna u Tebe bych cekal, ze si to najdes a pak se treba jen zeptas, zda to fakt pojede.
KineCZek

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 19:15

Hej sorry, ja vim, hlavně jsem zmatkoval s tím, že bych "vyhodil" tak 5kil za UD4. Mám teď hlavu úplně jinde (z bakalářky), no moh bych si dát od fóra na chvíli pokoj, trávím tady poslední dobou až moc času :)
Navíc to celé je pořád jen takové polemizování, páč celou hotovost na to stejně ještě nemám a trpím na mém ntb :)
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 19:19

Jo, bakalarku chapu. :)) BTW 5920G? Jak moc hlucne to je?

(poslano z TNN Thinkpadu, pasiv + SSD ... ale chlubit se fakt nechcu 8-P )
KineCZek

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 20:47

Koukám, že ve 4 roky starém topicu už nějaký ten OT moc nevadí :D

Jo ten TNN TP má i Python nebo někdo tady na forku, to jsem už koukal no. Jako kdybych tehda nebyl tak blbej a neviděl tam tu "úchvatnou" ATI 3650 za 17 000,- v tomto ntb tak bych samozřejmě volil dnes už jinak no. Taky to byl vlastně můj první ntb. A hlučnost? Boha, když vím jaký jsi zarytec, HC-ULNář, tak to radši nechtěj ani vědět (slyšet), naštěstí při hraní mám uzavřené sluchátka Sennheiser takže to opravdu nevnímám, a navíc musím mít samozřejmě k tomu podložkuod Zalmanu.

Problémy viz:
viewtopic.php?p=6827981#p6827981
nebo
viewtopic.php?p=8707049#p8707049
:) Jestli se ti bude chtít číst a nebudeš se moc nudit...
Ve zkratce: chraplání zřejmě ložisek ventlu ("opravdu obřího a velmi tichého") vyřešeno nákupem nového na eBay za celkem pakatel, přehřívání vyřešeno alespoń částečně podložkou.
Mně jen nejvíc štve, že se to u ntb a hlavně toho mojeho nedá moc udělat pro uchlazení a nakonec snad i tu tichost, je to prostě nemožné s tím něco udělat. Hrabal jsem se v tom už tolikrát i s pilníkem tolikrát to rozebíral :) To není jako komp, kde se prostě se skříní dají dělat různé věci a vyměňovat chladiče, přidávat Noctuy do haleluja...
EDIT: co mně ale nejvíc při práci se*e je 15" monitor s po* rozlišením 1200*800 a křečovité držení rukou na klávesnici (ještě díky té podložky), čili první výplata půjde okamžitě do klávesnice, samozřejmě bych chtěl monitor, ale to ještě nevím jestli dostanu od mámy 22" Samsunga (16:10!) anebo koupím asi LG 235 IPSku...
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_S 29. 4. 2012 12:41

KineCZek píše:SATA e eSATA je to same, jen eSATA konektor jinak vypada, je robustnejsi - to kvuli tomu, ze se pocita s odpojovanim.

eSATA má i jinou elektrickou specifikaci: http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA#eSATA (česká Wikipedie většinu rozdílů ignoruje). Nicméně je fakt, že to většinou funguje.

Kromě toho by měl ovladač podle toho, jestli je port definován jako SATA nebo eSATA, nezobrazit nebo zobrazit disk v "Bezpečně odebrat".
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 4. 2012 13:51

Tohle odpojovani, alias "hot plug", se da uz dlouho nastavovat v BIOSu, dokonce pro jednotlive kanaly radice. Prakticky rozdil mezi SATA a eSATA konektorem zadny neni. Pokud pominu, ze eSATA muze byt eSATAp, ale to je konektor s piny navic. eSATA "bez p" je opravdu se SATA propojitelny jen pomoci obycejne redukce a pokud pripojene zarizeni napajis, normalne funguje.
KineCZek

Odeslat příspěvekod Petr_S 29. 4. 2012 14:21

Taky jsem se zaradoval, když jsem viděl tohle nastavení v BIOSu desky Asus P8B WS, ale bohužel to vůbec nefunguje, Intel RST vidí ten port pořád jako interní a bez "Bezpečně odebrat".

eSATAp = eSATA + USB v jednom konektoru, další varianta pak je, když je ještě na kratší straně 12 V.

A jak jsem psal, eSATA připojené na SATA port většinou funguje, jen nejsou dodrženy všechny specifikace.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 4. 2012 14:26

Ja mam z P8P67, P9X79 PRO a P8H61-M PRO zkusenost odlisnou.

Dodrzovanim specifikaci se nijak moc nezaobiram, dokud pripojena zarizeni bezproblemove funguji. A uzivetele se tim nezabyvaji vubec, pokud to "proste funguje". Na druhou stranu Tvuj pohled chapu, nebot rika "pokud by to nefungovalo, tady muze byt ten duvod". Ja se to snazim vsechno popisovat tem uzivatelum ze strany uzivatele.
KineCZek

Odeslat příspěvekod karlos00x 29. 4. 2012 15:53

chce tady nekdo IDE palirnu? vymenim za SATA palirnu at se u nove desky nemusim ohlizet na pata port.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod mmmjack 29. 4. 2012 19:36

:D mám karlosi úplně stejný problém, páč mám starou (aspoň čtecí DVD mech) ale na PATA a 4kilča se hodí :D
Už vůbec kupovat ještě dnes DVD mech mi skoro nejde přes kůži! :(
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 4. 2012 19:52

Vsak nekupujte. Ja tady nejakou nekde asi i mam, ale kdybych si mel vzpomenout, kdy byla naposledy potrebna, nejspis by to bylo nekdy v minulem desetileti. Dneska uz z placek snad nenstaluje nikdo.

OS ze site a ti mene zkuseni z USB flash, protoze i to je nasobne rychlejsi, nez z placky. A hry? Digitalni distribuce typu steam atp.
KineCZek

Předchozí stránkaDalší stránka