Ahoj,
tak jsem si nakonec pořídil vlastni sestavu s E3 1220L, deskou Supermicro X9SCM-F a TPM od Asusu a vše funguje. Nápájení mám přes PicoPSU, procesor se uchladí pasivně.
Ovšem mám problém s šifrováním disků pomocí Bitlocker. TPM mám zapnutý, jsem jeho vlastníkem, Bitlocker se spustí a zašifruje disk (dokonce zašifroval i 2 zrcadelné disky v intel fake raidu, přestože by to jít nemělo), ale problém je při restartu systému, kdy mi naskočí hláška, že "
Informace ke spuštění se od povolení nástroje Bitlocker změnily. Aby bylo možné tento systém spustit, je nutné zadat obnovovací klíč nástroje Bitlocker. Potvrďte, že jsou změny informací ke spuštění systému oprávněné. Pokud důvěřujete změnám informací ke spuštění operačního systému, pozastavte a obnovte činnost nástroje Bitlocker. Tím dojde k obnovení nastavení nástroje Bitlocker, aby používal nové informace ke spuštění operačního systému. V opačném případě obnovte informace ke spuštění operačního systému." Následně musím na klávesnici dát enter a pak naskočí další obrazovka "
Je nutný klíč nástroje Windows Bitlocker Drive Encryption. Vložte úložné médium klíče. Po vložení média stiskněte klávesu ESC k restartování."
To je ovšem problém, protože nechci mít u serveru stále monitor a klávesnici.
I když je od začátku je médium s klíčem připojeno, tak se stejně nic nezmění a musí se to odpotvrzovat.
Samozřejmě jsem již pozastavit a obnovil Bitlocker, dokonce i mezi tím restartoval, vymazal TPM a začal znova, dokonce i opakovaně přeinstaloval systém, ale pořád stejný problém. Nevíte někdo co s tím? Díky z rady.
EDIT: zapomněl jsem ještě uvést, že jsem zkoušel i toto
http://blog.mpecsinc.ca/2007/11/windows ... ystem.html, tedy marněl jsem upravoval Group Policy