Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod alfah4ns 13. 5. 2012 22:39

Luke z Olomoca píše:Mám Acer 5820TG .... právě vím že Lenovo mívá mSATA sloty. Bohužel já jsem prostorem zcela omezen. Mechaniku používám minimálně, ale místo ní bohužel disk nenarvu.

Narveš :)
http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... notebooku/
ty rámečky seženeš na ebay.com za cca 20 USD.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Luke z Olomoca 13. 5. 2012 22:43

Kostka: Kouknu se na to

Python: Ta štěrbina pro mechaniku má na výšku tak 6 mm. Celé tělo notebooku je hrozně tenké. Navíc ta mechanika je sice SATA, ale má nějaké zmenšené rozhraní. Možná bych tam ten disk na mSATU nějak narval, ale není ho za co chytit, nehledně na to že co jsem se díval na tu mechaniku tak ten plast se nedá oddělat a měl bych na boku díru jak do pekla.
Luke z Olomoca
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 13. 5. 2012 22:51

luke - je tam na 99% 9,5mm slimka.
(běžná velikost "tlustých" ntb mechanik je pak 12,5)

jediné, co nastane, je to, že tam nebude tak hezký ten plast, pokud se to teda nepodaří rozdělat....
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Luke z Olomoca 13. 5. 2012 22:52

Tak to mě potěšilo že existuje nějaký rámeček. Děkuji moc! Teď jenom zjistit jak si ho nechat zaslat.
Luke z Olomoca
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 13. 5. 2012 22:53

kostka nas bavi od rana do vecera. az vyjdes skolu tak zjistis ze jsou dulezitejsi parametry nez jen vykon. nemam zapotrebi tady neco urputne hajit, ale pokud si zjistis co se za tou 320 skryva z hlediska tech "nevyznamnych" hracu na trhu jako je dell , hp, lenovo tak mozna pochopis. pak mozna pochopis ze velci hraci neskacou co pul roku na jiny, byt "modernejsi" typ, zkratka potrebuji rock stable vec kterou maji na skladech na pristich 5 let. a nalepku spolehliveho zarizeni neziskas pro jakoukoliv sebevykonnejsi novinku. proste nekdo si vezme passata, jinej se necha zlakat na vypulirovanyho rencka nebo kiu ktery maji papirove lepsi vybavu za mene penez... (kdo bude s autem jezdit a kdo stat v servisu asi nema smysl rozebirat)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_S 13. 5. 2012 23:03

Nevím, jestli je tohle poslední přehled plánů SSD od Intela:
Obrázek
plus:
Intel, following the launch of 520 series SSDs in February 2012, will release 300 series models, codenamed Maple Crest, in May and 720 series, codenamed Ramsdale, both based on 25nm MLC technology, according to Taiwan-based PC vendors and makers.

With two storage capacity options of 400GB and 800 GB and featuring a PCIe interface, Ramsdale SSDs are specifically for business use, the sources indicated.

In addition, Intel will release 500 series SSDs, King Crest, based on 20nm MLC technology in the third quarter as well as models under the three series, including 700 series Taylorsville (100GB, 200GB, 400GB, 800GB) and 300 series Jay Crest and Oak Crest, in the fourth quarter, the sources said.

Soda Creek = 310
Larsen Creek = 311
Hawley Creek = 313
Ephraim = X25 50nm
Postville = X25 34nm
Postville Refresh = 320
Maple Crest = 330
Lincoln Crest = 3xx
Jay Crest = 3xx
Oak Crest = 3xx
Elmcrest = 510
Cherryville = 520
King Crest = pravděpodobně 530
Lyndonville = 710
Ramsdale = 910, 720
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 13. 5. 2012 23:14

Je zvlastni, ze Matysek je tu povazovan za nejvetsiho mistniho odpurce Intel320 :) Mimochodem, v laptopu byl cilene MZ-5PA1280, coz je Samsung. Zadny blesk to neni, ale je to cistokrevne FIPSko.
// vlastne asi brzo jeden bude, predpokladam ze to bude on HP Z420

Ciste pro zajimavost, ktera skola?
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_S 13. 5. 2012 23:18

Nuž tedy, který výrobce poskytuje záruku 5 let? A nabízí obdobu Intel SSD Toolboxu? A má rozumý SA?
Třeba Crucial M4 z toho nesplňuje ani jedno. A mimochodem, vyrábí se stejně dlouho, jako Intel 320.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kostka1234 13. 5. 2012 23:32

To jsou teda argumenty...
1) Na OS s podporou trimu je Intel SSD Toolboxu k prdu, jelikož tento SW tuto funkci tak nějak nahrazuje
2) SA:, pokud myslíš místo navíc, které je skryté uživateli, tak si jako uživatel můžeš nechat volné místo na SSD sám, a jak jsem již psal, tak i přesto je výhodnější M4 oproti Intel 320
3) Záruka 5 let je více než 3 roky, což je výhoda Intelu. Ale upřímě si myslím, že za ty 3 roky já i vy vyměníme ty naše 64GB a 128GB (což dnes většina dnes má) za něco novějšího a rychlejšího a s 4x větší kapacitou a za stejnou cenu jako dnes! Každopádně výhoda Intelu, to nepopírám.

Samsung SSD 830 splňuje ty tvoje podmínky, ale má také 3 letou záruku. Navíc ten jeho software dokáže manuálně nastavit over-provisioning což má Intel nastaveno natvrdo.

Pro Matysek:
Škola tě nemusí zajímat, i kdybych řekl Harvard tak budu cílem vašeho trolování, takže ne, sorry, říkat to nebudu.
Naposledy upravil Kostka1234 dne 13. 5. 2012 23:54, celkově upraveno 2
Kostka1234
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 13. 5. 2012 23:44

Ad 1) SSD Toolbox se hodí i na Windows 7, TRIM není samospasitelný. Nehledě na to, že to není jediná funkce Intel SSD Toolboxu. Krom toho ten HP Mini 5103, kterým to vše začalo, se dodával i s Windows Vista, které TRIM nepodporují.

Ad 2) Už vidím toho BFU, jak si sám definuje na disku volné rezervní místo, zvlášť, když se to ani nedozví.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 5. 2012 23:46

Oká, pominuly že v době kdy já jsem kupoval tu samsung nebyl.

Záruka: rozdíl 5 vs. 3 ( pro Intel), Spotřeba: stejná, SA: menší jak u Intelu, OverProvisioning proč bych ho měl u Intelu nastavovat? když má SA. Zátěž? to se mi už nechce abych řekl pravdu hledat, ale Intel by na tom měl být lépe kvůli více čipům ( to je jen úvaha, nechce se mi to hledat), dále co si pamatuju Samsung (http://extrahardware.cnews.cz/update-fi ... sobit-bsod) u Intelu tam taky bylo neaké Faux Paux

takže ano Samsung je dobrý, ale Intel je stále o fous lepší ( dle mých kriterií)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Kostka1234 13. 5. 2012 23:53

Petr_S
1) Ostatní funkce (krom update FW) toho toolboxu lze nahradit konkurenčním SW a nejsou tolik podstatné.
2) Pokud vím, tak BFU dnes běžně nekupují SSD a alespoň trochu se o to zajímají o co vlastně jde

Python.p
ok beru to, každej má kritéria jiná, ikdyž mě tvá přijdou zcestná a napůl jde o doměnky tak už se s tebou hádat nehodlám, protože to by nemělo konce.
Naposledy upravil Kostka1234 dne 13. 5. 2012 23:56, celkově upraveno 2
Kostka1234
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 13. 5. 2012 23:54

Python:
"Missing data" ... oteplovaci problem s minimalnim procentem prukaznosti. Proto beru pouzivatelske hodnoceni eshopu jako 9 z 10ti opic. Pohledej, uz se to tu resilo. Na druhou stranu muzes argumentovat, ze se zde stavi vetsina sestav s Intel SSD a pokud se nepletu, "Hello Kitty" tu nepadlo ani jednou. Vazne cekas, ze by nespokojeny cesky moula neozval? To byl spis vykrik do tmy. Narozdil od prvni serie SF2281, ktere odnesl diky mentalite opicek hlavne OCZ, pritom se to tykalo vsech vyrobcu = vadna serie.

Deneva C MLC verze SF1200 (sice jen 3y)
Kingston KC-100 (SED - 5y - SF2281) kdyz lehce prihodis
Naposledy upravil Matysek dne 13. 5. 2012 23:56, celkově upraveno 1
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 5. 2012 23:55

jaký doměnky? jak zcestná? ty mě fakt bavíš :D
A nemyslíš že SW od výrobce bude lepší jak 3-P ? to je argument jako prase
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr_S 14. 5. 2012 00:17

Jinak k té spotřebě - záleží na tom, jestli se uvažuje klid nebo práce. Rozdíly jsou velké:

Obrázek

Obrázek

Zajímavý je ten propastný rozdíl mezi Samsungem 830 256 GB a 512 GB.

-- 14. 5. 2012 00:27 --

A jedno porovnání z praxe:

Einy0 píše:At work we have deployed about 50 - 80GB Intel 320 Series Drives and so far nearly 60 - 64GB Samsung 830 Drives. The Samsung drives are screamers but we've seen a lot of strange issues with the Samsung drives that we never had with the Intel drives. We have not had a single drive from either company fail or come DOA. That amazes me personally, not a single dud. We've literally had dozens of faculty members come ask us what we did to their computer that made it so fast all of a sudden. The issues we've had with the Samsung drives about 1 in 10 causes Windows mini-setup to freeze. We re-image the drive again it works just fine. We are thinking maybe the compatibility with some SATA controllers isn't as robust on the Samsung drives as it is on the Intel drives.
Naposledy upravil Petr_S dne 14. 5. 2012 10:25, celkově upraveno 1
Petr_S
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor