Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 5. 2012 10:02

Odstranil jsem Vam tady dve stranky OT. A pokud se tady objevi dalsi flame, budou padat tresty. Neni a nikdy nebylo v silach zadneho moda, ani admina, procitat denne cele forum. Jen se divim, ze report prisel az dneska, kdyz hadka tu jela uz par dnu.

Tento prispevek berte jako pratelske upozorneni. Pokud jej ale nevezmete na zretel, ten pratelsky ton zmizi. A to velmi rychle!

- - -

Nektere prispevky (i nekolik stranek zpet) jsou uplne odstraneny, nebo z nich byly odstraneny OT/FW pasaze.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 5. 2012 10:35

Prostudujte si v Computeru 8/12: SSD v ostrém testu.
http://www.zive.cz/clanky/computer-812- ... fault.aspx
Mezi 120 GB SSD zvítězil jednoznačně Crucial M4.

KineCZek:
zábavné příspěvky nemaž, přesunuj do Smetiště. :-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_S 14. 5. 2012 13:18

Na základě nesmyslných hustočísel a v novém stavu? Nevím, Computer si kvůli tomu kupovat nebudu.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 14. 5. 2012 13:21

[NOFLAME]
Petr_S:
opravdu patříš mezi trumberoidy, kteří rádi kritizují články, které si ani nepřečetli? :-(
V Tvém případě by to bylo na pováženou! :-D
[/NOFLAME]
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kostka1234 14. 5. 2012 13:33

Petr_S :-D ...ty jsi jasná ukázka nízkoúrovňové mentality zdejších jedinců. Nevíš ani podle čeho SSD hodnotily, ale jakmile vyhraje něco jiného, než je Intel 320, tak je test automaticky špatný, zaujatý, atd. Ty si fakt podej ruku s Python.p a s karlos00x ;-) A nechápu co tady na foru děláš, když redaktorům živě/computeru nevěříš.
Já si občas číslo Computeru koupím a je to dobré počtení ;-)

EDIT:
Python.p, příspěvek níže:
Krucinal:
... řadič SF, 24 měsíců,....

OMG, no comment
Naposledy upravil Kostka1234 dne 14. 5. 2012 14:47, celkově upraveno 2
Kostka1234
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 14. 5. 2012 14:42

když Koska řekne že to je dobrý počteni tak to musí být pravda přeci jen studuje IT.

dost OT ještě jednou to vysvětlím

Krucinal:
lepší poměr cena/výkon, je levnější, řadič Marvell, 24 měsíců, je rychlejší. Nemá SA. spotřeba je k Rous větší

Intel: horší poměr cena/výkon, néni tak rychlý, 60 měsíců záruka, největší SA v této třídě, má lepší spotřebu, ale hlavně jeho řadič netrpí tak velkou degradací výkonu jako u SF/Marvell (pro mě zásadní spolu se zárukou a šifrováním ), Rock Stable, HW podpora šifrováni

takže ano Krucinal může byt nej ssd velikosti 120GB pro 99% BFU, ale já bych si znovu vzal Intel protože ty věci které má navíc u mě rozhodli.

doufám že to bude opět označeno za bláboly.
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Petr_S 14. 5. 2012 15:41

Milanr1:
Nekritizuji, to bylo myšleno zcela konstruktivně jako dotaz - většina recenzí totiž hodnotí SSD podle těchto kritérií, tak by mě zajímalo, na základě čeho právě tato recenze vybrala nejlepší SSD.
Ale nezajímá mě to natolik, abych si Computer koupil, předpokládám, že jsi tu recenzi četl, takže to můžeš shrnout.

Poněkud mi v té recenzi ale schází zrovna ty dva disky, o kterých tu byla řeč, tedy Samsung 830 a Intel 320.

Plus další populární, jako Intel 330, OCZ Octane, OCZ Deneva C, OCZ Vertex 4, Kingston HyperX 3K, Kingston SSDNow KC100, Corsair Force Series 3, Corsair Performance Pro, A-DATA S510, A-Data Premier Pro SP900, Verbatim SSD Black Edition, Silicon Power Extreme series E20, E25 a další.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Matysek 14. 5. 2012 16:17

To neni tak uplne pravda. Pro TRIM a kazdou dynamickou topologii namapovanych bloku se pouziva, 88SS9174 nevyjimaje, jen nema fixne pridelene prostredky navic. Pokud tedy bude TRIM aktivni a bude se jednat o dynamicke bloky, pote bude vyuzivat nove bloky, se kterymi bude naklada namisto toho, aby hledal, nacital a zapisoval po nahodne "rozhazenych bloku". Proto vezme novy blok a do nej zapise, pricemz si jen dynamicky refreshne svou vnitrni topologii. U 256M4 se pouziva 6.9%, proto je 510 diky vetsi SA efektivnejsi v TRIM, ale to uz jsou nezjimave detaily. Z toho tedy vyplyva, jak se to chova po zatezi a pokud k tomu pridas zaplneny stav, L.Vol a velikost bloku 512 - 64 (workload do 95% ASU), najdes slabiny. Rozpitvavat radice, XOR, ADG pole, Virt. Array, ... to se mi nechce. Je to proste levny HDD, u ktereho se s tim nepocita, protoze do tohoto segmentu nepatri.
U SED/FED FIPS SSD potrebujes patricne vybaveny MB, ktere najdes u Dell, Fujitsu, HP, Tyan nebo treba SuperMicro. U nekterych multimedialnich MB (typicky Gigabyte rada UD5, Asus P8BWS Revolutin a nebo treba Asus P8B WS) muzes pouzit volitelne TPM. V SOHO segmentu to neni proste potrebne a vystacis si FDE SDD, tedy polovicatou SW cestu, coz funguje tez. Nebo cistou SW cestu, napr.: TrueCrypt.

Kin ... mam zato, ze report odchazel vcera. Budto se pletu, nebo to nefunguje.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 5. 2012 16:44

Ja vcera uz nebyl na foru. Pak to pada na mody, ze se na to sproste vykaslali a nechali to az na mne, at si s tim tech par desitek minut prace dam sam. :roll:
KineCZek

Odeslat příspěvekod Matysek 14. 5. 2012 16:46

Casovy posun, nebo se taky dost mozna pletu. Zpetne si to ze sve pozice asi tezko overim.
V reportu "Mod req" u sveho topicu "aneb seriozni debata v praxi". Jestli Ti to pomuze, jak to mate implementovane konkretne netusim.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kejki3 14. 5. 2012 19:31

Bylo to pár minut po půlnoci a už jsem se v tom ztrácel, tak jsem to nechal Kinovi. Kostkovým příspěvkům prostě nerozumím, buď jsou všichni BFU, nebo mají moc odborná kritéria :roll: Co vlastně chce?
Ve skutečnosti to nebyla žádná lavina, to se jen sesulo větší množství sněhu.
kejki3
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 5. 2012 20:30

Vsak v poradku, ja to rano promazal a hotovo. Priznam se, ze ani ja mu nerozumim. Mozna chce jen prudit, nebo slepe hajit jeden produkt, ktery sam vlastni. Ani z jedne skupiny by nebyl prvni, ani posledni, jakeho tady vidime...
KineCZek

Odeslat příspěvekod ujosvec 16. 5. 2012 10:49

Ahoj
Mam: Corsair Force 3 Series 120GB a jen se podělim o zkušenosti.
Sestava viz podpis.
Start Win-7 64bit-20s původně 1min 45s
AutoCAD Inventor 2011-40s původně 1min 55s
AutoCAD 2011-10s původně 40s
Microsoft Office 2010-1s původně 5s
nemam co dodat
NTB-
Dell inspiron N7110 17,3" i-7
Nvidia GT-525 / 1G Ram
RAM 6G
SSD Corsair Force 3 Series 120GB
Win7-64bit
Linux
ujosvec
Junior

Odeslat příspěvekod lasergh 16. 5. 2012 21:22

Dobrý den všem,
chci udělat upgrade pc a ssd mi příjde jako nejvhodnější.
chci 240gb - nechci se omezovat prostorem :)
nevím, ale jaký buď hyperx 3K nebo coisar forse series 3 a nebo vertex series 3
vim že nejlépe na tom je asi intel 520 ale ten je mimo rozpočet chci se vejít do 7000 tis.
dik
lasergh
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MDP 16. 5. 2012 22:06

Jestli se někdo neurazí, že to sem úplně nepatří, tak přispěju roční zkušeností s SSD co mám doma.
Kingston V100 128GB v Lenovu SL410ce - bez problémů
po výměně za V+200 s posledním firmware náhodné BSOD při startu systému.
Přesun V+200 do PC s AMD FX/SB850 -> bez problémů
OCZ Octane S2 128GB v Lenovu T510 -> generuje náhodně Error 2100 HD0.. nedetekuje disk
OCZ Octane S2 -> PC AMD FX/SB950 - bez problémů
Crucial M4 firmw 0309 v Lenovu T510 -> bez problémů
Kingston V100 v Lenovu T510 -> bez problémů
Intel 320 160GB -> bez problémů kdekoliv jsem ho používal (přes 15 různých konfigurací)

V nejbliží době přibudou zkušenosti s Agility 3 240GB a Intelem 520, jsem zvědav jak si povedou.
MDP
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor