3rd master hard disk S.M.A.R.T. status: bad

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Ruuzha 26. 2. 2012 18:15

Zdravím, dneska jsem se vrátil po 2 dnech domů a na NTB mi svítila obrazovka s hláškou "3rd master hard disk S.M.A.R.T. status: bad, backup and replace. Press F1 to resume."
Po zmáčknutí F1 se dostanu na login do WIN7 po zalogování se dlouho přihlašuji a nakonec se objeví pouze kurzor s černou obrazovkou. Teď píšu z nouzového režimu. Prosím může mi někdo pomoci?
Ruuzha
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 2. 2012 18:19

sorry ale nemámě věštecké koule :) chce to víc info....
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ruuzha 26. 2. 2012 18:22

Tak já v tomhle nejsem znalý, co byste potřebovali všechno vědět?
Ruuzha
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 2. 2012 18:23

OS? ntb? disk?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ruuzha 26. 2. 2012 18:30

NTB je MSI, OS Windows 7 32bit, Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 2.00 GHz
4GB RAM. Disk by měl být WDC WD500BEVT-22A0RT0 ATA Device
Ruuzha
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 2. 2012 18:53

Stáhni si CrystalDiskInfo a mrkni co je na disku špatně

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ruuzha 26. 2. 2012 18:58

Tak mi to vyhodilo toto:
Obrázek
Ruuzha
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 2. 2012 19:09

tak je to jasný :) disk je téměř mrtvý, takže koupit nový.

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ruuzha 26. 2. 2012 19:11

Takže už se to nedá opravit vůbec nijak? Jak je možné, že se to najednou z ničeho nic pokazí?

-- 26. 2. 2012 18:13 --

Ještě jeden dotaz teda, bohužel teď nemám finance na nový disk, ale mám externí 3.5" 640GB WD, šlo by z něj udělat mastera a přes něj mít nahraný OS? Možná je to hloupý dotaz ale.
Ruuzha
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 2. 2012 19:16

teoreticky, ale jen teoreticky by to mělo jít, ale Bootovat přes USB OS je docela šílenost. Opravit to nejde a proč se to stane... nespadl ti třeba?

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ruuzha 26. 2. 2012 19:19

Ne nespadl, mam ho položený na stole. Jak jsem psal prostě jsem se dnes vrátil domů a svítilo mi tohle, samo od sebe z ničeho nic. Měl jsem přes noc zapnuté stahování, tak jestli to s tím nějak může souviset...
Ruuzha
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 26. 2. 2012 19:41

" ... a v tom mi naednou spadla ta ejich kabelka do ruky. No vazne slavny sude ze sy nevymyslam"
"samo od sebe" :)

Takze moznosti jsou dve:
- je to pravda (1%) a odchazi Ti radic, nebo jsi ignoroval ochazejici HDD
- nerikas nam vsechno (99%) ... aneb me oblibene tvrzeni, ze pokud se na BFU nevezme poradne cagan a nezacne se busit, tak z nej nikdo nic nevyrazi.

EventLog (pouzij filtry)
UBCD -> Test

ed: prvne si to cele odzalohuj
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 26. 2. 2012 19:49

přemapované sektory nemusí znamenat, že je disk v háji.
- zálohovat data
- provést low level formátování disku
- průběžně disk kontrolovat, jestli hodnoty opět nebudou růst (pokud ano, nový HDD)
- nepoužívat na důležitá data
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Ruuzha 26. 2. 2012 19:55

Neřikáš nám všechno..jak jsem psal moc se nevyznám, takže pokud byste potřebovali něco vědět napiště mi prosím co a jak to zjistím a já to sem pošlu. Důležitá data mám zálohované, takže zkusit formát a reinstal WIN?
Ruuzha
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 26. 2. 2012 19:58

- Zalohovat data
- Stahnout, vypalit/ulozit na flash a nabootovat z nej (F12)
- Ultimate Boot CD -> spustit test HDD
- UBCD umoznuje i low-format
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Další stránka