ake HDD

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 4. 2012 14:35

za tu cenu to co radí Kin, jde o přístupovou dobu a nulovou hlučnost ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 4. 2012 14:41

Doporucil jsi spatne, ale muzes na sebe byt hrdy - byl to Tvuj napad. :lol:

Ten disk je dinosaurus snad deset (minimalne sedm) let stary. Tim myslim od vyroby, navrhem. 34MB/s az 70MB/s maximum ... to je na potlesk. :tleskani

Nechapu, proc se takovihle lide vubec obtezuji s pokladanim dotazu na forech. :roll:

- - -

AD 1,5Gbit ... 1,5Gbit deleno osmi je 0,1875GB/s, coz krat tisic nula dvacet ctyri je 192MB/s, ktere ten pocitac REALNE muze vyuzit. OK, realne bude nejaka rezie. Ale 180MB/s naprosto bezne. Brano v potaz, ze SSD OCZ Octane vyvine rychlost 185MB/s pri cteni a 75MB/s pri zapisu, dojdeme lehkou matematikou k tomu, ze cca 3% rychlosti cteni z SSD disku zustanou nevyuzita.

Nakolik jsou 3% z maximalni rychlosti cteni argumentem k nedoporuceni, resp. nevyuzitelnosti daneho zarizeni, to uz radeji necham na uvazeni kazdeho soudruha.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod palmexman 12. 4. 2012 15:01

Jde o to, ze PC je opravdu stary a nevidim smysl kupovat tam ssd a zase 64gb ssd mi prijde male ...moje doporuceni bylo koupit sata II zbytek je na majiteli pc
\______
/__|___\___
[(O)_____(O)\

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 4. 2012 15:08

palmexman píše:velikost disku nehraje roli bude na něm max 20gb :-) Jde mi o spolehlivost

palmexman píše: a zase 64gb ssd mi prijde male

Budto si protirecis, nebo Ti 69% volneho mista na disku prijde malo. AD spolehlivost ... moderni nove SSD bude mit spolehlivost vyssi, nez disk, ktery lezel 5let na sklade v CZC, protoze pred povodnemi byl totalne neprodejny.

Je to jako ja nekecam do prace dame tomu automechanikovi, kdyz tomu nerozumim zdaleka tolik, jako on. Temhle IT bl.bin.kam si ale troufnu rict, ze docela rozumim.
KineCZek

Odeslat příspěvekod Petr_S 12. 4. 2012 16:36

Trochu OT:

KineCZek píše:AD 1,5Gbit ... 1,5Gbit deleno osmi je 0,1875GB/s, coz krat tisic nula dvacet ctyri je 192MB/s, ktere ten pocitac REALNE muze vyuzit.

SATA 1,5 Gbit/s = 150 MB/s = 143 MiB/s.
( http://en.wikipedia.org/wiki/8b/10b_encoding )
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 4. 2012 17:21

OK, i tech 150MB/s je rozdil oproti 70MB/s toho HDD.

Verim tomu, ze v tech prevodech atd. delaji zmatek vyrobci naprosto zamerne. Dnes totiz k takovym zverstvum neni zadny duvod.
KineCZek

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 16:55

Ať nezakládám další téma:
Nový HDD čistě na data- 3TB
WD Caviar Green WD30EZRX
nebo
Seagate Barracuda 7200.12
Ten WD je o rok starší (5400ot/s), Seagate má zase "plné" 7200 točky ale o 1 míň plotnu (a hlavičku)...
zatím bude disk v kompu, ale je v plánu jej strčit do NASu...až bude.
Cena je teoreticky stejná, čili o tu se nejedná, bude ten WD znatelně tišší? Chladnější? Nebo je to úplně jedno co z těchto dvou vybrat?

Dík moc!
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 17:24

Ber dvanactku, sam mam a ne jednu. Na tak rychly disk je prijemne ticha, srovnatelna s tim 3TB EZRXem. Druha vec je, ze se triterova dvanactka umi zahrat. Kdyz ji jen tak polozis v dockine a nechas 4h kopirovat ... chudak disk.

Nakonec jsem tomu musel zbastlit jeden prebyvajici P12 napojeny do USBcka. (5V) Dokinu pouzivam jen obcas, mam dvoudiskovou. A prave dva disky vedle sebe (2TB EARX a 3TB .12) pri kopirovani celych 2TB WD > .12 se oba zahraly nad 50C, az jsem se lekl (a spalil). Od te doby kdyz takhle neco kopcim, nahoru na ty dva disky dam tu Noctuu na 5V a je pokoj.

V normalni skrini se hrat nebude, ale pokud planujes dokovat, mel bys pri dlouhe zatezi i chladit. Pokud jen zapnes, nakopes sto giga a zas vypnes, ten disk nebude ani vlazny. Pri 2TB strece ale byl mnohem, MNOHEM vic, nez to. :))
KineCZek

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 18:49

Dobře, díky v rozhodování, o výhodách Seagate jsem si to myslel, jen jsem potřeboval od někoho toto potvrdit. Disk by pak měl jít spíše do NASu, a ne do docku, čili nevím jestli jsou nějak líp chlazené (některé mají tuším malinké větráčky, samozřejmě hlučné, ale to u NAS moc nevadí).

BTW: já mám k ntb tenhle Transcend StoreJet Dock a v něm SAMSUNG F2 1,5TB EcoGreen
No v tom Docku od Transcendu jsem asi půl roku vytrpěl ten "slim" fan co tam byl, tichý určitě nebyl, ale přecejen jsem disk většinou jen zapl, něco nakopíroval zazálohoval a pak zase vypl, tak to tak nevadilo. Ale pak jsem se prostě nas* a ten větrák odpojil a vyhodil, nechápu, že jsem to neudělal už dřív :D Přitom disk má pořád teploty kolem 40° anebo na ně po (kratším) kopírování hned ochladne. Ještě tam drnčela ta "mřížka" toho ventlu, tak jsem ji musel tavnou pistolí přibastlit k tomu krytu, páč ty vibrace byly hrozné :)
Tím se ještě dostávám k tomuto:
viewtopic.php?p=8822961#p8822961
kdybys mně na to PLS odpověděl, v horizontu snad 2-3 měsíců konečně zase budu mít na stolní PC, tak by mně zajímalo, jak se to řeší. Dík
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 19:01

To je vykopany dinosaurus, ne? Ozivene tema o IDE mechanikach, jsouci z roku 2008. Tam jsem puvodne ani nekoukal.
KineCZek

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 19:03

Hjo je :D ale někdo tam psal v neděli, kde má sebrat IDE mechaniku myslím :D
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 19:04

No jeste ke vsemu. :D Do stredy jsem byl mimo forum. :))
KineCZek

Předchozí stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor