Zapomenuté heslo pam.karty

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod studentík 7. 5. 2012 17:47

Ahoj, mám problém ohledně paměťové karty MicroSDHC 16 gb a to sice že jsem zapoměl heslo a nemůžu jí odemknout.
V zařízení ve kterém ji mám v tuhle dobu vloženou funguje v pohodě bez hesla ale dám ji do jiného zař. tak to po mě chce heslo a to já nevím.
A když ji dám do čtečky karet v notebooku tak mi to tu kartu vůbec nevidí.
Nevíte jestli je cesta jak heslo získat zpět bez formátu karty?
Zatím dík.
studentík
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 7. 5. 2012 18:18

Co se týče laptopu, odhaduji, že je to nějaký starší kus, jehož čtečka nepodporuje novější SDHC karty, ale jenom staré SD.

Karta sama o sobě heslo nemá. Pokud jsi na ni nahrál nějaký šifrovací nebo bůh ví jaký (synchronizační?) program, který se spouští při vložení karty do počítače tak ano, ten heslo chtít může a záleží na tom, co je to za program a jak složité heslo jsi zadal.

Dokud budeš tajemný jak hrad v Karpatech a budeš psát o "tomto" a "jiném" zařízení, což může být cokoliv od foťáku přes navigaci po smartphone, tak ti těžko někdo poradí.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod studentík 7. 5. 2012 21:42

To funkční zařízení je Nokia 5130c , to nefunkční zařízení je Nokia 5230(pozn:funkční a nefunkční zař. jsou ty telefony dle funkčnosti karty) a notebook je Lenovo B560.Heslo je to které jsem si nastavil přes telefon bez použití jakéhokoli zabezpečovacího softwaru.
Naposledy upravil studentík dne 8. 5. 2012 11:31, celkově upraveno 1
studentík
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 7. 5. 2012 23:59

Vladimire, proč se asi ta karta jmenuje "Secure"?

http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital
Card password
A host device can lock an SD card using a password of up to 16 bytes, typically supplied by the user. A locked card interacts normally with the host device except that it rejects commands to read and write data. A locked card can be unlocked only by providing the same password. The host device can, after supplying the old password, specify a new password or disable locking. Without the password (typically, in the case that the user forgets the password), the host device can command the card to erase all the data on the card for future re-use (except card data under DRM), but there is no way to gain access to the existing data.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 9. 5. 2012 09:07

No vida, tak to jsem vůbec netušil (což je ostatně z mého příspěvku jasné) :D

Co se dívám do internetu, tak je toto heslo uložené přímo na kartě v textové podobě v souboru MMCSTORE (skrytý systémový soubor), který je ale přístupný jenom na tom zařízení, kde je karta čitelná (kde je heslo uloženo i v operačním systému), takže na té staré Nokii přes nějaký souborový manager (zmiňují FExplorer).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod studentík 9. 5. 2012 21:13

Promiň ale ta karta je čitelná na nokii 5130 tudíž o aplikacích na symbian s60 tu nebůže být ani řeč.
studentík
Junior