Intel 310 mini pcie kompatibilita?

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MaiR 26. 5. 2012 00:40

Ahoj, rád bych zrychlil svůj notebook SSD diskem, ale nechci se vzdát kapacity plotnového disku. Dobrou možnost dává Intel 310, který se vkládá do mini pcie slotu, ovšem nevím jak ověřit kompatibilitu s mým notebookem HP EliteBook 8540w, jestli vůbec volný slot má. Vygooglovat se mi nic smysluplného nepodařilo, jen se mluví, že pro tyto SSD mají volné sloty ntb Lenovo.
Poradíte prosím?
MaiR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 26. 5. 2012 01:10

Nevím o tom, že by elitebook měl možnost osazení mSATA SSD.
Každopádně můžeš strčit klasické 2.5' SSD místo původního disku a ten dát s příslušným rámečkem do prostoru místo opt. mechaniky.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 26. 5. 2012 10:05

OCZ Nocti, Kingston SSDNow mS100, Intel 313 Series Hawley Creek ( velké IOPS, velká cena), ADATA XM13. Tak jako tak má intel největší IOPS, ale taky za velkou cenu.

Do HP, pokud se něco nezměnilo tak to tam nepůjde. V současné době to umí jen ThinkPady
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod MaiR 27. 5. 2012 00:20

Díky za radu, myslel jsem si, že to nebude možné. HDD místo dvd mechaniky by šlo, tu moc nepotřebuju. Je to tedy na úvahu. Líbí se mi ale ten nápad malého SSD tak jak to jde na těch thinkpadech, protože zůstane všechno zachováno :)
MaiR
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 5. 2012 21:13

Potom bude nejspis nejlepsi koupit ThinkPad. :)) Osobne si ale myslim, ze podpora SSD v mSATA se ted rozsiri napric portfoliem vsech hlavnich vyrobcu. Alespon okolnosti tomu nahravaji.

Jak to nakonec bude, ukaze az cas.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor