od kamil2268 1. 7. 2012 15:14
WD My Book World Edition NAS Network 2TB se už nevyrábí a nemá už podporu od výrobce.
Já nedávno koupil My Book Live 2TB na zálohy - má malou spotřebu, slušné webové rozhraní, podpora od výrobce (co jsem se díval, tak každé 2 měsíce nový FW), aplikace pro Android a iOS (přímé přehrání filmů, fotek atd. odkudkoliv). Má Gb připojení a dokáže zápis 35MB/s a čtení 60MB/s (víc se mi nepodařilo, ale v testech naměřili více). Nesplňuje ale požadavek - disk nejde vyměnit.
Zde na fóru budeš lámán, aby jsi šel cestou vlastního stroje. Záleží na prioritách (já ho mám pouze pro online zálohu vlastního NASu).
PS: Má jednu nevýhodu, disk se podle smartu dost hřeje, až 55 °C což jsem nemohl akceptovat. Vyřešil jsem to tak, že jsem na něj položil 8cm větráček a teploty jsou v zátěži do 40°C. Možná by sis této "chyby" asi nevšiml, protože defaultně má disk nastaveno vypínání po 10 minutách, což je z dlouhodobého hlediska pro mě špatně (proto jsem tuto funkci vypl). Disk se má točit.
Dell XPS 1330, Lenovo E330 || ZTE Blade, CM7.1, 16GB class10 || Nexus 7 16GB 4.2.2