Aky 2TB sietovy disk?

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mrakoplas 1. 7. 2012 14:26

Zdravim,

po zisteni, ze moj USB/Sietovy disk (freecom 500GB, 4 roky stary) dokaze byt NTFS iba ako USB (siet len FAT32), riesim otazku, aky (2TB) sietovy disk na zalohy.
Pozeram:
Buffalo LinkStation Live 2TB
WD My Book World Edition NAS Network 2TB

Hladam nieco co ma nejaky dobry web interface, sem tam vyrobca vyda nejaky novy Firmware, a neskor aj moznost pridat/vymenit disk.

diky
mrakoplas
Junior

Odeslat příspěvekod kamil2268 1. 7. 2012 15:14

WD My Book World Edition NAS Network 2TB se už nevyrábí a nemá už podporu od výrobce.

Já nedávno koupil My Book Live 2TB na zálohy - má malou spotřebu, slušné webové rozhraní, podpora od výrobce (co jsem se díval, tak každé 2 měsíce nový FW), aplikace pro Android a iOS (přímé přehrání filmů, fotek atd. odkudkoliv). Má Gb připojení a dokáže zápis 35MB/s a čtení 60MB/s (víc se mi nepodařilo, ale v testech naměřili více). Nesplňuje ale požadavek - disk nejde vyměnit.

Zde na fóru budeš lámán, aby jsi šel cestou vlastního stroje. Záleží na prioritách (já ho mám pouze pro online zálohu vlastního NASu).

PS: Má jednu nevýhodu, disk se podle smartu dost hřeje, až 55 °C což jsem nemohl akceptovat. Vyřešil jsem to tak, že jsem na něj položil 8cm větráček a teploty jsou v zátěži do 40°C. Možná by sis této "chyby" asi nevšiml, protože defaultně má disk nastaveno vypínání po 10 minutách, což je z dlouhodobého hlediska pro mě špatně (proto jsem tuto funkci vypl). Disk se má točit.
Dell XPS 1330, Lenovo E330 || ZTE Blade, CM7.1, 16GB class10 || Nexus 7 16GB 4.2.2
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mrakoplas 1. 7. 2012 20:04

vlastny postaveny nema sance, aj ked nie som novacik v IT, ale na toto sa ani necitim a ani nemam cas... to by mi musel niekto poskladat.
Pozeral som ten My Book Live, nevypada zle a ceny su uz od 130 libier... inak funkcia Sleep je pre mna prave vyhoda, zabudam vypinat :) (mam ju aj na starom disku)
mrakoplas
Junior

Odeslat příspěvekod mrakoplas 1. 7. 2012 20:39

aha hotove riesenia, paci sa mi ten Synology DS212, max 8GB, co maju na oficialnych strankach... len tie ceny su uz daleko,daleko :)

prave mam otvoreny na Ebay na bidovanie, este 40minut...

http://www.ebay.co.uk/itm/261050539145? ... 1423.l2649
mrakoplas
Junior

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor