Moderní základní deska s IDE

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 5. 2012 19:43

Zdravím
Existuje nějaká s modernějších základních desek které mají rozhraní SATA i IDE? díky
Promiňte mi takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 17. 5. 2012 19:49

Existuji, nicmene se to resi 3rd party radicem, at uz integrovanym v MB, nebo PCIe x1/x4/PCI slotu. Ne kazdy integrovany UDMA Ti ale vezme ATAPI.

Nepises, jakou platformu a chipset chces.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 5. 2012 22:37

Tohle bude, vzhledem k zakladateli, velmi zajimave vlakno. :D
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod kaapoo 17. 5. 2012 22:53

Víťa1 píše:Zdravím
Existuje nějaká s modernějších základních desek které mají rozhraní SATA i IDE? díky

1.) preco to potrebujes? ten stary disk bude uz urcite hucat a bude mat malu kapacitu a co je najpodstatnensie, bude aj pomaly.

2.) pokial z neho nemusis bootovat, tak do pci/pci-e si kup radic, do ktoreho to zapojis, pretoze vyberat podla toho dosku by ti celkom zuzilo vyber.

3.) radic PCI IDE/ATA si vyber na ebayi (vyjde tak 200kc) alebo v lokalnom obchode, vyjde tak 400-450kc alebo pozri aj z druhej ruky, bazar.
Zdroj: Foobar / WASAPI / FLAC

Amarok DAC (~ ZERO DAC) > Audio-Technica ATH AD500 + Sennheiser HD 600 (DIY cable) / Denon D-M38DAB + Wharfedale 10.1

Na cestach: Creative ZEN + Jays a-Jays One
kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod soban 18. 5. 2012 01:03

A já mám třeba: ASUS P8H67-M PRO stepping B3 kterou jsem kupoval taky abych tam připojil staré HDD, a DVD.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 18. 5. 2012 12:25

Morning.
Jedine vyuziti snad pro starsi cartrige DvD-RAM/Tape, ale to je tak vsechno a nastalo, snad ne. Na zbytek jsou tu ruzne variace Scythe Kama, atd.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa1 22. 5. 2012 19:31

Zdravím
Tady jsem našel tuto redukci http://www.alza.cz/qcp-konvertor-redukc ... d66597.htm a chci znát váš názor díky
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 22. 5. 2012 19:43

Zoufalství pro prehistorické počítače: jen port USB-2.
A co to má USB konvertor společného s původním dotazem?
A s touto sekcí? :roll:
Naposledy upravil Milanr1 dne 22. 5. 2012 19:44, celkově upraveno 1
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 5. 2012 19:43

Standardni, funkcni. Overene, proverene. Nevim, jaky nazor chces znat.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod Víťa1 22. 5. 2012 20:03

Ještě takovou maličkost mám základní desku P4VP-MX a potřeboval bych se ujistit že se nedá bootovat z USB kdybych se mýlil tak bylo by to pro mně velice příjemné díky
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 22. 5. 2012 20:10

Ani se nemusíš namáhat studiem BIOSu: prehistorické MB takové vlastnosti nemají. :-)
Pro tenhle MB ovšem stačí uvedený konvertor v pohodě.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 22. 5. 2012 20:50

...za předpokladu, že si do nové desky nepřipojíš přes konvertor starej IDE disk s nainstalovaným operačním systémem a nebudeš v naději doufat, že nabootuješ...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Víťa1 2. 7. 2012 11:52

Zdravím
Tady jsem našel takovou redukci
http://www.okcomputers.cz/zbozi/95425-r ... medium=ppc a potřebuji vědět jestli je to ono co hledám to znamená na IDE pomocí této redukce připojím jakéhokoliv SATA HDdisk?. Další věc jelikož jsem zatím nedověděl nic bližšího o této redukci tak bych potřeboval vědět jestli se to dá přidělat na kšandu? pro mně ideální díky
Víťa1
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 7. 2012 12:43

Ten zminovany OEM convertor ma variantu i jako USB3 a je to vynikajici věc.Ale pamatuji si thread s tebou kde jsem tě dva dny vedl k zprovozněni televizni karty,možna bys měl sdělit důvod proč ho potřebuješ.potřebuješ připojit nakej datač s nevyhovujicim rozhranim občas,nebo datač někoho jineho?Tak opravdu ber kineczekovu variantu - ta mobilita a variabilita řešeni je k nezaplaceni v takovem připadě.Beru disk- během vteřiny zapojuji,během dalši až nepotřebuji vypojuji.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor