nejde pc,disk cvaka

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod matysek831 18. 5. 2012 10:39

zdravim, mam asus p5b-vm a 500gb disk a ked zapnem pc tak mi nechce nastartovat a len vypisuje ze nevie citat disk. po asi 3 restartoch normalne nabehne windows. skusal som uz aj zmenit sata port na doske z 1 na 4 a pomohlo to asi na 1 den ked to islo normalne a potom to zas zacalo blbnut. disk pritom divne cvaka ako keby sa nevedel roztocit. som uz zmiereny s tym ze nieco bude treba vymenit ale niesom si isty ci je chyba v doske,disku alebo v zdroji. ak niekto vie pomoct tak vopred dakujem
mato
matysek831
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 5. 2012 10:44

Nesdělil jsi základní info:
viewtopic.php?f=956&t=1095450
především hw-sestavu, stav SMART dotčeného HDD ani výsledky chkdsk.
Co s tím?
Otestuj HDD v jiném PC (jako externí v e-SATA) příslušnou utilitkou výrobce.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matysek831 18. 5. 2012 10:52

celu zostavu som nepisal lebo si myslim ze tam problem nieje a ani nema vpliv na chybu kt sa snazim odstranit. otestovat disk na inom pc sa chystam cez vikend ale nemyslim si ze chyba je v disku, ak by bola tak by sa neprejavovala asi takymto sposobom a podstatne je ze ak uz pc ide a win je spusteny tak pc ide normalne,niesu problemi s copy ani nicim inym.
matysek831
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 18. 5. 2012 11:01

Prostě vadný disk a nebo zdroj který disk napájí (špatný napájecí konektor - nedokonalý kontakt).

Vyskoušet disk jinde dodat výpisy ze SMARTu.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod pocitujlasku 18. 5. 2012 12:13

cvakanie disku, to je znak toho, ze treba rychlo zalohovat.
https://www.google.com/search?q=cvakani ... channel=fs
no vidis, a tak si sa bal(a)
pocitujlasku
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 18. 5. 2012 12:33

Morning.
... kdyz jsi jasne vyloucil hw, pote je jasne, ze jde o cvakani kolecek v hlave a jedinou otazkou zustava meta dosazena v evoluci. V kostce to znamena, jestli uz zalohujes, nebo se k tomu teprve chystas, kdyz breakpoint klepe na dvere.

Podivej, budto mas problem s hardware, nebo zkrat hlave. Vyber si sam. Ja Ti foukat bebicko nebudu. Tvoje vylucovaci metody bez exaktnich zaveru nikoho nezajimaji. Udelej co po Tobe zadaji, radu chces ty, nebo zmen lokal.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod matysek831 18. 5. 2012 13:29

to nebolo vylucenie komponentov bez akehokolvek ich preverenia a nenasiel som ziadnu spojitost medzi ram a cvakanim hdd. ak by som nestal o radu tak sem nepisem ale pravda je aj to ze ten problem sa tazko popisuje. to cvakanie nieje kontinualne,cvaka to len ak pc nevie nabootovat system,resp ak sa bios tvari ze disk nevie najst a z neho citat. ak prebehne post a zacne sa bootovat win tak disk je nehlucni a pracuje normalne bez akychkolvek nenormalnych zvukov. to cvakanie je rovnake ako ked pripojim svoj externy hdd do usb a nevie sa zapnut lebo je pripojene len na 1 usb. chyba disku ma napadla ako prva ale myslim si ze ak by bol disk vadny tak sa asi nechova ze raz ho bios najde a raz nie.a kedze ma nenapadlo nic ine co by som mohol bez vymeny komponentov vyskusat tak som sem napisal ci nahodou niekto nemal podobny problem kt vyriesil. za kazdu radu som vdacny, doporucene veci skusim urobit vramci moznosti a zistenia doplnim.
matysek831
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 18. 5. 2012 13:37

Naopak, tohle je ukazkovy priklad, kdy disk trpi problemu s detekci a hlavicka lita na zaklade chyb jak pominuta a hleda, kde ze lezi Svata zeme. Pote, co se "nadetekuje tak problemy odpadaji", coz je jeden z velkych omylu. Naopak, ten disk je zraly na rychlou zalohu/raw copy a pryc s nim.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pocitujlasku 18. 5. 2012 14:07

Toto presne mi robil novy disk pri zapnuti PC. bud isiel normalne, alebo cvakal a ani bios ho nevidel. Po par zapnutiach uz nenabehol vobec. Takze rychlo zalohuj kym sa da.
no vidis, a tak si sa bal(a)
pocitujlasku
Junior

Odeslat příspěvekod matysek831 18. 5. 2012 16:50

dik za rady,utekam kupit novy disk nech mam este sencu prekopcit data
matysek831
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 19. 5. 2012 00:19

Mě taky někdy disk naběhl, někdy ne - taky jsem myslel že je to diskem, ale v druhém PC šlapal OK....

Nakonec to bylo zdrojem - výměna zdroje a problémy přestaly. (V tu dobu ještě disky neměly SMART.)

Prostě v první chvíly dodej výpis ze SMARTu a budem vědět zda je disk KO a nebo to může dělat někdo jiný.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 19. 5. 2012 00:30

Pokud to dela i v USB boxu jak pise, tak je to velice nepravdepodobne, ze by za tim stal PSU.
Matysek
Pokročilý

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor