Po zapnuti PC nenabehne ani bios..

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod john-l7 30. 7. 2012 00:36

Z niceho nic (tim chci rict ze pred tim jsem se v pc vyjimecne nehrabal), mi prestal fungovat PC. Po zapnuti se deska (DFI lan party nf4 ultra D - ci tak nejak) tvari jako zapla, ovsem jedine co se deje je, ze vsechny vetracky (vcetne toho co je v graf. karte) se roztoci na plno, pote se ozte pipnuti 2sec. a tim to konci - nenabehne ani bios .. zkousel jsem reset biosu, ale nic.. nerozjede se ani samotna deska jen s pametmi.. :( nevi nekdo cim by to mohlo byt? Pamety, nebo odesla deska?

Omlouvam se jak je to napsane, jsem rad ze mi mobil vubec dokazal tento web nacist..
johnny
john-l7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 30. 7. 2012 11:42

Moc velkou vědu bych v tom nehledal. Základní desky s nForce chipsetem měly vysoký výkon, ale velice nízkou životnost. Život té tvé desky nejspíš zrovna skončil. Pokud žila doteď, tak si svoji životnost několikanásobně prodloužila, takže můžeš děkovat téměř za zázrak.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod alfah4ns 30. 7. 2012 17:47

Jak píše Bari. Navštiv sekci pc, nenáročný počítač, kterÿ bude mimochodem naprosto někde jinde, splašíš za pár tisíc, tohle nemá význam dávat dokupy.
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Matifou 30. 7. 2012 18:14

Baterka
Matifou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 7. 2012 19:48

Osobne bych i ja prohlasil desku za mrtvou.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod john-l7 1. 8. 2012 14:39

Tak nastala změna, stav je takový...
Zkusil jsem k PC připojit nějakou hodně starou grafiku, takže se mi podařilo zjistit že vlastně vše funguje a problém je trochu jinde. Původní grafiku jsem tedy připojil do druhého pci-e portu a ejhle, vše funguje tak jak má, takže problém je někde v tom prvním portu.. :/
john-l7
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 1. 8. 2012 15:20

port, jako takovej, v tom může být nevinně, příčinou můžou být zdevastovaný kondenzátory na desce...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod KineCZek 1. 8. 2012 16:36

Pokud to s VGA v druhem portu funguje, na doziti to tak nech a neres to.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor