... po dlouhé době stabilního PC, jsem si dnes jsem zadělal problém.
K mé sestavě (která byla 3 roky naprosto stabilní)
| PC sestava: |CPU: C2D E7200 2,53@3,60GHz 1,24V (400x9,0) Arctic Cooler Freezer 7 Pro | MB: Asus P5Q-Deluxe ( BIOS 0803 ) | RAM: 2x2GB DDR2-800MHz Patriot CL4 @ 1066MHz CL6 | GPU: ASUS EAH3650 SILENT 512M DDR3 | Audio Card: Asus Xonar Essence STX | PC Speakers: Audioengine A2 | Headphones: Beyerdynamic DT 990 | HDD: 4x WD6400AAKS (System + RAID1 + Data)| | External HDD: Samsung Story Station 1,5TB | WD My Passport 500GB | DVD-RW/RAM: Samsung SH-S223F | PSU: CORSAIR Power Supply HX520 | Case: COOLERMASTER Centurion 532 |
jsem si dokoupil 2x2GB paměti
Patriot DDR2 Signature Line PC2-6400 800MHz
http://www.czc.cz/patriot-signature-line-4gb-2x2gb-ddr2-800-w-heatshield/66492/produkt
Měl jsem za to, že by měly šlapat v Asus P5Q Deluxe bez potíží.
Ale v kombinaci s těmi "starými" RAMkami byl systém neuvěřitelně zpomalen. Po restartu už nenaběhnul. Zkoušel jsem různé kombinace, .... , až nyní mám v PC tu dvojici nových, v BIOSu nastaveno vše na default (Auto) a systém naběhnul.
Přetaktování jsem zrušil v předstihu (asi před týdnem) před tímto laborováním, ale BIOS nijak dál nenastavoval, takže je téměř vše ve výchozím (továrním) nastavení.
Ty staré paměti se nyní chovají tak, že buď nenaběhne ani BIOS (MB si ani "nepípne" a na monitoru černo), nebo "pípne" a BIOS nenaběhne, nebo BIOS naběhne, ale ani při stejném nastavení na "Auto" se nespustí OS.
Netuším co jsem tam mohl "pojebat" !
Otázka nyní je, co byste mohli poradit, eventuálně co mám ještě zjistit za údaje, aby zde byl někdo schopen (a ochoten) mi poradit.
Děkuji
P.S. mám nyní dva OS na dvou různých HDD (natažení jednoho či druhého přepínám v BIOSu (boot z jednoho či druhého hdd) Starý systém je W7-Ultimate 32-bit a ten zbrusu nový je W7-Ultimate 64-bit
P.P.S. v době psaní mám v PC tu dvojici nových pamětí, v BIOSu vše na AUTO, a OS (jak 32bit tak na ruhém HDD 64-bit) fungují zdá se dobře a svižně. Z rozšíření RAM z 2x2 na 4x2 GB asi tedy sejde ...