Tiskárna A3 do kanceláře pro 4 lidi

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod PremaH 26. 5. 2012 11:11

Zdravím.

Chtěl bych pořídit novou tiskárnu do kanceláře pro asi 4 lidi (směna) s měsíčním vytížením 1000 až 1500 stránek za měsíc. Nutností je tisk formátu A3. Nebude se tisknout žádná grafika, pouze barevné tabulky a text. Prioritou je pro mě spolehlivost a co nejnižší náklady na tisk. Zatím máme všude HP ale nechám si to rozmluvit, protože s A3 tiskárnama je velká nespokojenost (poruchové).

Teď tam mám inkoustovou HP Business InkJet 2800 a HP OfficeJet K8600. Jak už jsem psal, obě jsou velmi poruchové (mechanicky).

Případně se nebudu bránit laseru, ale pochybuju že se s náklady dostanu na úroveň inkoustu.

Připojení by mělo být přes LAN a mělo by to mít nějaké rozumné počítadlo.

Cenová hladina je až 20000 Kč, ale musí to stát za to. Budu to obhajovat u ředitele.

Díky za pomoc

PremaH
PremaH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr_S 26. 5. 2012 13:48

Co nějaká OKI? C821/C810/C801, "n" s ethernetovým rozhraním, "dn" navíc s oboustranným tiskem, vše se vejde do požadované ceny.

Náklady na laser obvykle bývají nižší, než na inkoust, ale taky hodně záleží na tom, jestli se používá originál inkoust/toner, nebo nějaká náhražka.

S touhle OKI zkušenost nemám, máme ale ve firmě starší typ už skoro 7 let a spokojenost.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod PremaH 28. 5. 2012 09:20

Mám to pochopit, tak že náklady na tisk jsou nižší pokud používám neoriginální tonery? To možná ano, ale co kvalita těch tonerů? Například černobílé tonery se hodně sypou a pak ta tiskárna jde...

PremaH
PremaH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MiK 28. 5. 2012 10:21

Epson WorkForce WF-7515
MiK
Junior