|
|
Moderátor: Moderátoři Živě.cz
Milanr1 píše:TN panely = dostačující (a v podstatě jediné použitelné) pro akční hry/filmy.
Genie píše:... jak chceš dělat v Photoshopu na jednom monitoru s rozlišením řekněme 1600x900 (mám na displeji ntb, tak posuzuji), když odhadem 1/4 efektivní pracovní plochy ti zaberou docky a nástrojové lišty?

Milanr1 píše:Genie:
většina profi grafiků používá > 2 monitory.
V tomhle threadu nebyla řeč o tom, kolik monitorů si tazatel pořídí.
Jinak máš ovšem stoprocentní pravdu.
Jen dva monitory a SSD mi prijdou jako jednoznacne nejlepe utracene penize spojene s PC s ohledem na produktivitu prace...PD píše:Já bych největší problém viděl v tom, že se operační systémy nedokážou automaticky přizpůsobit změně rozlišení. Když nastavim nativní rozlišení nad 1920 x 1080, tak text je nečitelnej a ikony miniaturní. Ve woknech i v Linuxu (KDE4) to lze pracně přenastavit, ale tu a tam na mě vyskočí nečitelná aplikace. Třeba Firefox je v HD rozlišení nepoužitelnej, na rozdíl od Chromu.
A jsem jednim slovem nadseny z toho uzasne jemneho rastru a nechapu, jak jsem mohl cumet na ty megapixely (rozumej obrovske pixely
) na 24" s 1920x1200...
Ale alespoň jsem si tu nechal 2x 19" jako odkladiště malých okem (Total Commander...)V předchozí kapitole už o kontrastu řeč byla. Nyní se však podíváme na kontrast v číslech. Maximální kontrast dosahuje úctyhodného čísla 5860:1. Ano, nejde o dynamický kontrast, ale opravdu o statický s touto hodnotou. V řeči některých běžných e-IPS monitorů je to hodnota i desetinásobná. Věřte, že je to na obraze hodně znát. Minimální hodnota pak je 3584:1, ale jak jsem již říkal, ta může být ovlivněna přesností měření.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník