Ahoj všem,
začnu stručně:
HP Compaq 6710b
Intel Core 2 Duo T7100 (1.80 GHz)
3 GB RAM (momentálně bohužel nevím frekvenci)
80 GB HDD 5400ot/min
Grafika integrovaná Intel Graphic Media Accelerator X3100
Displej 1280x800
Původně Windows Vista Bussines, nyní XP Professional (hádám v rámci downgrade akce, tuším, že některé firmy tenhle down poskytovaly?)
Otázka zní:
Ponechat XP Professional, nebo pomocí HP Recovery nahodit zpět Vista Bussines? (Aero bych vypnul)
NB bude používaný z 90% na net, zbytek sporadicky nějaké menší úpravy foto, nejspíš v Paint.net nebo něčem jednodušším, jen ořez + automatické korekce barev + občasné kreslení (úplně základní - dítě), převod hudby do MP3, přehrání videa v SD, OpenOffice nebo MS Works, hry POUZE vestvěné (karty, pinball apod., na ostatní je Xbox).
NB s XP pracuje bezvadně, ale není k němu instalační CD v případě nouze. Uživatel bude opravdu JEN uživatel a právě proto, pokud by se náhodou něco přihodilo, byl bych s jednodušším řešením schopen poradit telefonicky, ale raději s Vistou, jelikož ji používám i já.
Vím, že zrovna Professional resp. Bussines edice v případě Vist je pro BFU absolutně zbytečný, možná i na škodu, ale když už je OS k dispozici (je to darovaný vyřazený firemní stroj), raději bych investoval třeba do ext. HDD než do nové licence.
Jde mi o to, jestli tahle konfigurace bude pracovat s Vistama svižně...mě to nepřijde že by to byl úplný šrot (na mém NB v profilu běhá Home Premium parádně, je tam rozdíl v procesoru a grafice, ale jak píšu, Aero bych vypl).
Díky za názory.

.