Já používám kombinaci Sculptris + SketchUP! a Blender + 3DSMax pro úpravy a konverzi formátů. I když zrovna pro můj probíhající projekt používám také Qubicle Constructor.
Pro začínající 3D nadšence: DAZ Studio, SketchUP!, Sculptris, Bryce 7 (používal umělec digital blasphemy pro vytvoření jeho nejslavnějšího renderu - svítících muchomůrek), LightWave3D, Wings 3D, ZModeler(pro fanoušky úprav her), ale i Blender i když upozoroňuju že jeho GUI není každého šálek kávy a je potřeba si na něj fakt zvyknout a to nějakou dobu potrvá. Navíc nejsem fanouškem manuální práce ve stylu Blenderu a 3DSmax

Jako čas od času se mít kontrolu nad každým polygonem hodí, ale holt je to časově namáhávé.
Mimochodem, 3D ve Photoshopu jsem zkoušel - na textury a UV dobrý. Na nějaké renderování - no zatím(CS5.5) nic moc

Co se týče CADů - AutoCAD je na zabití. Na design nějaké té stoličky pro domácnost postačí SketchUP!, ten navíc umí nějaké triky, zvlášť s pomocí komunitních pluginů, které se AutoCADu můžou jen zdát.
Cinema 4D nedoporučuju.(edit: pač moc práce za málo hudby pánové) Když už mi to to slovíčko připomíná - pro efekty do filmů se mi moc líbil Vue. I když jsem si to zkazil tím že jsem přitom skoušel nestabilní Modo.
EDIT:
Jo a ještě jsem zapomněl - mimo jiné utilitky které se taky hodí: Ultimate Unwrap, Malování, MeshLab(není nestabilní to jen vy tam děláte něco co nemáte), Autodesk 123D Catch(pro lenochy), MeshMixer(zabaví na hodiny i ty co se o 3d nezajímají), kHED(ruský fallback když opravdu všechno zklame, sice opak mých obvyklých postupů ale zatím mě tahle primitivnost vždycky zachránila), 3DVia ehm... designer? nebo tak nějak. Takový sketchup akorát má takový moc pěkný tutorial pro nováčky, jo jasně - nezapomenout DX8(tam je moderních věcí by jste se divili) až DX11 SDK+tools, Nvidia DDS a prostě vše od dev portálu nvidie, slab6, eh

no to asi bude za poslední rok tak všechno. Nepočítaje jednorázové blbosti co jsem použil(pluginy no

). Jo pokud chcete městskou scenérii třeba do toho DAZ Studia tak jsem použil bohužel dnes již zkrachovalý UrbanPad(ale byl luxusní fakt že jo) a CityEngine(ach ta Java... no co tu práci to udělá, i když tohle je vážně jen pro lidi se spoustou času - než jsem s tím udělal blbou střechu...).
Jo! Jedna jednorázovka - ShaderMap Pro. Postarší utilitka která ovšem má cmd verzi, spóustu času mi ušetřila.

Nevím teda jestli už moc nevybočuju, ale snad to OP pomůže.
A další jednorázovka - Truespace 7 od calligra. Koupil to Microsoft nic s tím neudělal(mám pocit že pracovali pak pro ten pěknej koncept tabletu ze kterého nic nevzešlo). No je to taková divná věc. Kdysi dávno ale na výsluní. Já to použil jen jednou pro konverzi staršího collada souboru se kterým Blender celkem blbnul(ale byla to betaverze tak co).
Pro rendering je toho spoustu a to pak fakt stojí za to jen si natahat všechny trialy co nabízí a vyzkoušet každej. Někdy se pro některé věci hodí ten, někdy jinej. Ale nedávno jsem si hrál s nějakými assety z nedodělaného FarCry módu - Lumion pak šel rychle nastavit a vypadalo to pěkně. Navíc ta free verze bohatě postačila takže jsem byl šťastnej i přes to že jsem takhle strávil zbytečně moc času.(no právě šlo to rychle - tak jsem chtěl víc a nemoh jsem se zastavit

)
Eskymak:
Sketchup má k malování ve 3D hóóódně daleko kamaráde
![;-] ;-]](./images/smilies/08.gif)
To spíše dříve zmíněný Qubicle Constructor.
VMichl:
eh... ty joudo, 123D

To fakt ne no. Pro strojaře AutoCAD.(no co, strojaři jsou takový jiný typ lidí ti to přežijou) 123D slouží k něčemu jinýmu a ani v tom není moc dobrej. (IMHO)
EDIT8:
Maya je taky dobrá, ale mluvím jen z toho co jsem slyšel - nezkoušel jsem.
forseti:
No mně teda videoeditor Blenderu připadal celkem pokročilý. Nezkoušel jsem ale viděl jsem jak v tom dělají něco na vimeu, a nijak primitivní mi to nepřipadalo.
Don't ask do it if we say thanks apperciate it.
----
Customer: "I have an original Adidas PC."