Hledám vhodný router

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod timmynovak 25. 4. 2012 17:10

dík, já jsem fakt slepej, na té stránce jsem byl:) dík
timmynovak
Junior

Odeslat příspěvekod timmynovak 16. 5. 2012 10:24

Ahoj Vladimíre, tak jsem si pořídil RB2011L a je to super, děkuji. Ještě hledám gigabitový switch, alespoň 8 portů, opět nízká spotřeba a vysoká spolehlivost. Doporučil bys mi zase když tak nějaký routerboard? Díky.
timmynovak
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 16. 5. 2012 10:54

Routerboard? To sháníš switch s managementem? Protože jednoduché osmiportové switche s nízkou spotřebou pořídíš od 660 Kč http://i4wifi.cz/tl-sg1008d-8-portovy-g ... d1632.html , kdežto za routerboard RB493 + krabici + zdroj dáš tři tisíce.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod timmynovak 16. 5. 2012 11:49

no spíš jde o to, že nechci moc kupovat zařízení od různých firem, tak kdyby něco takového bylo v RB, bylo by to plus. Management nepotřebuji,t o je fakt. Ale spolehlivost a nízkous potřebu ano.

-- 16. 5. 2012 11:55 --

Koukám ještě na ten TL-SG1008D, nemohu se ale dopátrat spotřeby. Víte ji někdo?
timmynovak
Junior

Odeslat příspěvekod piErcE 16. 5. 2012 11:59

timmynovak píše:
piErcE píše:řešit pro domácí router velikost tabulek .. to taky nemyslíš vážně, viď? :) to je jako u trabantu řešit ostrost vaček motoru.

ale samozřejmě že to myslím naprosto vážně - za ty roky jsem se setkal se situacemi, kdy tabulky nedostačovaly v mém konkrétním případě použití. Může nastat i situace, kdy je připojeno cca 60 zařízení (ale to je extrém, nicméně možný souběžný) současně ve velmi složité fyzické topologii za využití řady switchů. Takže ne, nemyslím to jako vtip. Třeba u wl500gp nedáš více než tuším 10 staticky z DHCP přiřazovaných IP adres. Nemám problém vc eně, i když bych nechtěl za to dát moc.

a tak teda co potřebuješ? 60 zařízení? nebo 5 specifikovaných na začátku? a zbytek? zatím je to takové věštění z křištálové koule.
Garmin Nuvi 3490
HTC Windows Phone 8X
piErcE
Junior

Odeslat příspěvekod timmynovak 16. 5. 2012 13:28

ta infrastruktura je poměrně složitá a ne zcela jasně nyní definovaná. Ten switch řeším úplně pro něco jiného, navázal jsem jen na vlákno kvůli historii.
timmynovak
Junior

Předchozí stránka