od cz01 15. 5. 2012 21:58
Mikrotik licenci level 4 obsahuje a vytváření AP a režim klienta samozřejmě podporuje. Bohužel se mi nepodařilo nakonfigurovat mikrotik nikdy tak, aby to fungovalo dle mých představ. Při nastavení mikrotika, jako switch, se mi podařilo funkčně připojit kabelem pouze 1 pc, více pc mi to už nebralo (přiřadilo správné adresy, ale tím to haslo). Je možné, že v síti si hlídají počet připojených pc a proto je mé nastavení možná i správné, ale nefunkční.
Když jsem nastavil mikrotika jako router s maškarádou, tak jsem sice dostal správné na WANu správnou adresu a LAN správný vnitřní rozsah, ale při přístupu na internet jsem nebyl správně ověřen a nebyl jsem tudíž vpuštěn do sítě (pouze na stránku bez autorizace).
Možnost nastavení mikrotika byla jako wifi klienta byla jen poslední možnost. Signál, který chytám je slabý a nekvalitní (na pokoji mám ethernetový port, přes který bych to chtěl řešit).
Jedná se mi o soukromé rozšíření pevné sítě Eduroam pro mé zařízení přes wifi a lan. Používám více notebooků a dva chytré telefony a chtěl jsem mít při ruce trvalé připojení, bez přepojování síťových kabelů, nebo na notebooku vytváření AP přes netsh (pc neběží furt, jinak by to problém vyřešilo).
Pokud by mi někdo poradil návod, jak na to byl bych vděčný... Bohužel mám pocit, že jsem se na fóru mikrotiku dočetl, že mikrotik nepodporuje připojení PEAP + MSCHAPv2.