Milanr1 píše:Tak důkladný a trpělivý výběr (25 dní

) hned tak někdo nezvládne!

Takže to bude router opravdu super-duper!

Mohl bys napsat postřehy z praxe o vybraném routeru?
To je řádově lepší než zmatené popisky v e-shopech od zamilovaných studentek.

Ano dovedu VOTRAVOVAT ostatní i sebe celkem dlouho

... teď vážně ... všem díky za trpělivost.
No, spíš bude duper, než super - uvidíme.
Tak ho mám chvíli doma. Jen jsem stihl nastavit a zprovoznit PCčko a VoIP. WIFInu mám zatím vypnutou - zkoušení všeho ...vč. WIFIny, bude následovat.
První postřehy spíše pro „blondýny“, než pro odborníky ...
1. Design - paráda
2. Jak už to bývá, když je design parádní, někde se to projeví. Takže ... lesklý povrch bude mít určitě sklon ke škrábancům, navíc vaše prsty na něm nechají viditelné stopy.
3. Souhlas s drakem
sobanem ... ty křídla na boku ho zbytečně rozšiřují. Sice vypadá jako UFO, ale ... méně by znamenalo více
4. Souhlas s drakem
sobanem ... mám rád modrou, dokonce i část PC má modré podsvícení. Přátelé ovšem na routeru to opravdu v této podobě vadí. No, řekl bych, že mně to nevadí, mně to vytáčí a ruší. Takže - jestliže si router ponechám, otočím ho jinak, nebo něčím překryji „majáčky“, nebo to celé přelepím, nebo to rozšlápnu
5. Nevyhovuje mně reset aplikovaný do jednoho TLAČÍTKA společně s WPS. Reset má být samostatně a nejlépe ve formě utopeného tlačítka (nutno tedy ke stisku použít ostrý předmět, malý šroubováček atp.) ... no jak to známe.
6. Vypínaní WIFIny je řešeno posuvným tlačítkem zezadu těla routeru. OK, chápu, chtělo se to odlišit od čudlikózy onoffovky. Z druhé strany - právě hlavní vypínač by možná měl lepší kondici v konzervativnější kolíbkové podobě. Je zde osazen stiskací prvek na vnitřní pružince (můj odhad) a tyto lahůdkové věci dosti často „odcházejí v dál“ - nečekaně. Ano - mnoho z vás napíše, že jsem magůrek Kryštof, když zmiňuji takovou blbost. Přeci není nutno router vypínat, ten má fachat 24h denně/365dnů v roce.
7. VoIP Linksys SPA 942 navázal úspěšně spojení a funguje - snad - korektně. Uvidím co dál.
Tolik zatím vše. Chápu - není to moc. Ale co chtít po starci hrajícím si s hračkou jen pár chvil.