Pomalé kopirovanie medzi dvomi počitačmi

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod trekfox 31. 5. 2012 21:41

Dobrý deň.
Neviem či je to normálne ale keď niečo kopírujem cez lan z počitača do notebooku alebo opačne tak mi to ťahá cca 1.8Mb/s...notebook sa pripája cez wifi a počítač cez ethernetový kábel...router asus nt-n10 150Mbps a vzdialenosť medzi routrom a notebookom je asi 2m ale medzi nimi je stena
...Je ta rýchlosť prosím vás normálna? Dá sa to niejako zrýchliť? :-)
trekfox
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 1. 6. 2012 05:17

V případě WiFi = dobrý výsledek, zvláště pokud používáš extrémně zarušená pásma ~ 2,4 GHz.
Co s tím?
Zkontroluj, zda je NB vybaven portem RJ 45.
Pokud ano, připoj ho do LAN pomocí UTP.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Haunter 1. 6. 2012 08:08

Taky to znám ze sdílení mezi 2 nb, ale jelo nam to průměrně tak 3MB/s a proč?
150mbps / 8 = 18,75MB/s tak to by mělo být v cajku (je možnost, že NB jede jen na 100mbps - 12,5MBps), ale člověk musí započítat již zmíněné rušení, teď oba PC, AP spolu komunikují několika protokoly, které obsahují i data navíc... Potom bych řekl, že sdílení nemá nějak extra velkou prioritu na windows, takže když člověk během toho je na netu a dělá kdoví co.. i když tohle asi nebude zas tak velké zpomalení...
Haunter
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 1. 6. 2012 08:17

a nespletl sis jednotky? 1,8Mb/s opravdu neni zadna vyhra
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nargon 1. 6. 2012 08:22

U wifi rychlost nelze moc předvídat. Opravdu to propoj kabelem. Pokud i tam bude rychlost nízká, tak se to musí řešit.
Desktop: E8400@3.645GHz, Asus P5Q-E, 4GB Ram, 1440GB HDD, Ati HD4850
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Pokročilý

Odeslat příspěvekod hunter21 1. 6. 2012 08:51

Samozrejme, ze sa to da zrychlit. Treba zburat tu stenu. Ta tomu najviac vadi.
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 1. 6. 2012 10:22

trekfox píše: cca 1.8Mb/s

Opravdu jen 1,8 megabitu/s? To je malo. Pokud by to bylo v megabajtech tak je to realna propustnost horsi / zatizene wifiny.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod alfah4ns 1. 6. 2012 16:09

lowend router TP-Link WR542g + Latituude D630 - při b/g dávám reálně necelé 2MB/s, to je opravdu max, co vytáhne stabilně.
Tedy pokud to jsou MB/s a ne Mb/s, je to OK.

řešení:
- lepší router, ideálně Nko (pokud N podporuje i ntb)
- větší data tahat kříženým kabelem po 1Gbit LAN přímo mezi PC a ntb.

Btw. tu rychlost může zpomalovat i smaotná wifina v notebooku. Rozdíly tam jsou, úplně jinak se chovají základní wifi karty a lepší wifiny, které mají i v ntb klidně 3 antény.
http://www.notebookblog.sk/1564/preco-d ... karty.html
a t tam byly rychlosti v případě N wifi karet.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod hunter21 1. 6. 2012 17:22

Z vlastnej skusenosti mozem potvrdit, ze aj low endova (vyslovene sunkova) wifi karta funguje lepsie ako wifi karta s cenou 10-20x vyssou. Treba k tomu len taky maly podstatny detail na ktory sa kasle uz hadam dobrych 8 rokov a tym je ovladac, presnejsie vyladeny ovladac.
Pouzivam staru Ralink kartu rt2500 oproti MSI RG54G2 routru (niekto by povedal sunka stara) a dosahujem 3.5MB/s cez tri steny a na vzdialenost 20m (pasmo 2.4G / 20MHz / 802.11g). Taketo nieco sa v sucastnosti neda dosiahnut ani s kartami pouzivajuce slavne N-ko.
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod czatlantis 1. 6. 2012 17:34

3,5MB/s s Gčkem? tak to čumím, já z toho nikdy nevytáhnul víc než 2,8MB/s ani v ideálních podmínkách. Ale teda Nkko je naprosto jiná třída, přes to mi to běžně chodí nad 10MB/s, v ideálních podmínkách i 20MB/s (ano jednotky mám správný)
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 1. 6. 2012 19:07

No ved hej N-ko na 5G moze byt, len na 2.4G je to len take polovicate N-ko, preto sa zacali vyrabat N-Lite zariadenia. Doslo sa na to, ze N-ko na pasme 2.4G je tak akurat na oklamanie nepriatela. Ale uznavam, niekomu to moze ist celkom slusne, zavisi na podmienkach. Bude sa treba vykaslat na N-ko a prejst rovno na ac.
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod czatlantis 1. 6. 2012 21:13

5Ghz je ale nepoužitelný pokud chcete pokrýt byt/barák větší než 1+1. Nebo nemáte jak v americe stěny z papundeklu. Ososbně mám duální router (jede současně 2 sítě - jedna v 2.4G a druhá v 5G) a těch 5G jede krásně stabilně okolo 18MB/s, ale projde tak jednou stěnou, takže to mám primárně na pokrytí svýho pokoje. Zatímco 2.4G projde prakticky po celým baráku. Ale i o patro výš kde přes strop 5G projde jak tak tak a je nepoužitelný to valí přes 2.4G kolem 8MB/s. Takže já si nestěžuju

Jo a ještě závisí na tom jestli to jede na 20Mhz nebo na 40Mhz. Přes 40Mhz se dá procpat 300Mb/s (teoretických), přes 20Mhz jen 150Mb/s. Většinou vám to AP nepovolí spustit 40Mhz v 2.4G v zarušeným prostředí a automaticky to stáhne jen na 20Mhz. Já jsem přes 40Mhz 2.4G dostal kolem 20MB/s, ale jelikož tu mám rušení, tak se router automaticky stáhnul jen na 20Mhz, takže to jede tak polovičkou, ikdyž by to mohlo jít teoreticky ještě rychlej.
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod hunter21 1. 6. 2012 22:40

To, ze vam nechodi nieco dobre na 5G nieje tym, ze by to cez steny nepreslo. Az sa zacnu pouzivat nove technologie ako napr. "Beam Forming", STBC, alebo MRC (dostupne v najnovsich cipoch vacsiny firiem), bude to fungovat lepsie aj cez steny na 5G. Revolucia sa bude odohravat v konstrukcii anten, ktore budu natlacene na pristroji. Nebude to uz nejaka tycinka. Mimochodom "Beam Forming" funguje najlepsie na 10.5GHz kvoli moznosti pouzit antenovu sadu podobnu radarom.
S tymito technologiami sa uz moc nepocita pre 802.11n. Ocakava sa raketovy nastup 802.11ac (a nielen ac), ktore v zakladnej konfiguracii na dve anteny chodi tusim okolo 760Mbps (linkova vrstva) a v max.konfiguracii 4 anteny az skoro 7Gbps. Len dufam, ze tento skvely hardware znova nepochovaju ovladace, pretoze aj sucatny hardware by chodil o mnoho lepsie ak by sa venovalo viac casu ovladacom.
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jejan 2. 6. 2012 07:00

Na jakým kanále máš to nko? A jakou šířku pásma máš nastavenou? často jede líp G čko na prvním či 11. kanále než nko na 6tým, který je masivně zarušený. 1,8 mbit/s je strašně málo. 1,8MB/s je dobrý výsledek na Gčko. Projeď to inssiderem, zjisti, který kanál je nejméně zarušený a v případě, že je na 6tém hafo sítí, raději přepni na gčko.
jejan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 2. 6. 2012 09:04

Ja davam kanal vzdy na 13 tam je toho nejmene
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor