PC - 28 000 Kč (herní, tiché při práci s internetem)

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 2. 2014 16:42

Ohledem toho CZC atd ... nikdo z velkych stavitelu by Ti napr. nevymenil chladic na graficke karte. Nemluve o odladeni hlucnosti, pripadnem pretaktovani, atd.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matysek 10. 2. 2014 17:10

To mas ruzne, protoze potrebujes nejake schema chovani (at uz SW nebo HW cestou) na dosazenou teplotu a podle toho flexibilne regovat na situaci. Cesta natvrdo konci v pekle a je dlazedena nejlepsim umyslem.

Dva lide se neshodnou ani na teplotach nebo rpm, protoze kazdy mame mantinel nekde jinde. Kdyz uz musim pro nekoho neco sestavit, tak mu rozhodne nepustim fans pod 300rpm, pricemz vim, ze by to zvladlo chladit i 175rpm, ktere si nastavim pro sebe. Nikdy nevim, kam to zavrou nebo co s tim budou vyvadet a prave proto potrebujes nejake schema, ktere bude flexibilne reagovat.

Proste sis koupil nevhodny MB z marketingove serie R.O.G, ktery nenabizi krome extremniho OC (ne ze by na to byla nejak extra stavena) nic uzitecneho navic a vsadim se, ze jsi stejne neodparal heatspreader z CPU, takze ani to extremni, resp. nekonzervativni OC nevyuzijes a takova Gigabyte GA-Z87X-UD5H by byla nakonec uzitecnejsi reseni. Nekdy to nejde, protoze ma clovek specificke naroky a kloubi dohromady 2 - 4 navzajem protichudne pozadavky (napr.: vykon vs ticho, virtualizace vs strih videa/grafika/dtp/hry) a potom musi ustoupit z nekterych pozadavku, protoze najde jednu, se stestim dve desky, ktere budou +/- odpovidat kompromisu. Takove deska muze mit maximalne 6 fazi na kaskade s titernym chladim (tzn.: sehnat jiny, odebrat, pouzit jine lepeni/pasky a novy chladic) s layoutem navrzenym pro chlazeni v 1U/2U skrini - pak mas problem, protoze cela kaskada nabira poradne teploty. Monutuji se Accelera i na Quadro/FirePro, hlida se layout desky/vga, upravuje se uchyceni, aby se tam vesla treba NH-D14 (RAM + 1st PCIe x16 stlot), ACE apod. U bezneho desktopu si vyberes stale jeste luxusne a splnis si pozadavky bez vaznejsiho kompromisu, aniz bys musel resit, na jake min. hodnoty te takovy MB/VGA.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 10. 2. 2014 19:21

No o tom heatspreaderu jsem cetl, sam bych v zivote takovy veci nedelal.
To snizeni teploty na CPU po tomhle zasahu je ale neskutecne.
Uprimne receno, ty vis o nekom, kdo to dela? Pokud jo, dej mi kontakt.
Dzacovsky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 2. 2014 19:29

Napriklad opet poslouzim fotogalerii, tzn obrazek je opet klikaci:

Obrázek
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 10. 2. 2014 22:50

Tak to jsem videl zrovcna tohle. :))
To delas na zakazku taky? :D
Dzacovsky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 2. 2014 18:53

Kdyz to nekdo hodne chce a zaplati...
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dzacovsky 11. 2. 2014 23:02

Pokud je tam prinos v podobe vyrazneho snizeni teploty (a teoreticky tak posunuti moznosti taktovani) a neznicis to, tak proc ne? Napis mi do pm cenu. :twisted:
Dzacovsky
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kindlepap 13. 4. 2014 09:37

Před dvouma měsícema jsme se nakonec s KineCZek dohodli a on mi avizovanou sestavu s drobnýma úpravama (jiný SSD a barva skříně) postavil a vyladil na LN sestavu. Finální podoba je v odkazu níže.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... OJ012FHW01

Komunikace: Předně musím říct, že KineCZek po dohodě aktivně komunikuje (měli jsme asi hodinový upřesňovací telefonát :)) a vysvětluje alternativy k již vybraným komponentům, což přes forum dělá pravidelně, ale přeci jen přes telefon je vše rychlejší a představu zákazníka ještě více upřesní. Vzhledem k tomu, že mu přes ruku prošlo a prochází opravdu velké množství různých komponentů, určitě se ještě před objednáním domluvte jak a co je ještě možné řešit. Před objednáním komponent si ověřte dostupnost dílů,a yb jste nebyli hnamlsaní jako já, že do 3 dnů vše bude na stole a také jak bude mít KineCZek čas na sestavení a převzetí a zkontrolování zboží, aby jste byly srozumněni s dodací dobou. U mě byla do 11 dnů od objednání komponent, s tím, že TS bohemia musela dodat chybějící díl I/O panel, což KineCZek zkontroloval a sám pak s dodavatelem dojednal. (btw dostal jsem základní desku, kterou někdo rozbalil, zjistil, že mu asi nesedí, ale už nevrátil vše komplet zpět, z mého pohledu použil - podle mě to pak úplně nová komponenta v tu chvíli není a měl by na to eshop upozornit, ale TS tvrdí, že to nové je, tím pro mne Alfa a TS skončilo, na tohle solidní eShopy v zahraničí upozorňují). Je KCZ důležité až obdrží komponenty připomenout, že chcete například dávat do PC nějaké komponenty, v mém případě zvukovou kartu (viz první příspěvek v topicu) s nezávislým napájením, aby bylo vše připraveno při předání ihned zapojit. Museli jsme pak u mě na místě odmontovat větráky, zdroj.

Sestavení, hlučnost, předání: Sestava je LN, kdy KCZ sestaví PC s perfektním Cable managementem a softwarově (hlavně speed fan) odladí hlučnost jednotlivých větráků, a otestuje i maximální možnosti přetaktování, které si můžete ponechat. Když jsem sestavu poprvé slyšel puštěnou, musel jsem se pousmát, protože takovou tichost jsem nečekal. Co asi musí být ULN. :) Nicméně do mého PC přišel ještě WD 1tb disk, který se stal v tu ránu nejhlučnější komponentou v PC. Což mě přivádí k tomu, že jsem ho vyměnil nakonec za jiný tichý hdd a musím říct, že tím chladič HDD SCYTHE Himuro považuji od té chvíle za naprosto zbytečnou komponentu. Jak jako chladič, tak jako tlumič zvuku, rozdíl s ním nebo bez něj je nula nula nic. Necelých 500 Kč bych tedy zde ušetřil. A po zkušenostech jsem ještě odpojil úplně modrou diodu na Fractal skříni signalizující práci disku a zapnutí PC.

Za mě tedy sestavení pro všechny, kdo chtějí komplikovanější a dražší PC KineCZka doporučuji, zde se zvýšené náklady v podob sestavení, odladění, otestování, případné bezpečné přetaktování, dovezení a předvedení na místě určitě vyplatí. Je to zhruba +- 2,5x dražší než sestavení v klasických eSopech, ale tam se s Vámi takhle "mazlit" nebudou.
kindlepap
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků