PC sestava na úpravu fotek RAW a převod TIFF do 40 000,-

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Matysek 4. 12. 2014 18:03

Hledej spojeni SM843T i s osobou, ktera je tu propagovala nejednou rikala, jak dobre SSD to jsou ... pote si oprav pohled na fobie. Proc? Protoze TLC se lisi od MLC adresaci. V okamziku, kdy pretocis tu cast cache, ktera se tvari jako SLC tak koncis.
Prime srovnani s konkurenci vyjde tak, ze se to nevyplati ani na to solichani na netu, protoze za tu cenu jsou lepsi SSD (Samsung nedava OP a OP zaclenene do SA dela ten vykon - pro stabilni chod potrebuje 840Pro alespon 25% SA a nesmi se pretizit multi-workloadem, pak totiz bez delsiho IDLE se nevzpamatuje tak ryhcle, vsechno v tom SSD jde na doraz). Co vlastne ten firmware zmenil? Vlastne jen unmap, znamy jako TRIM, ktery potrebuje dostatek neadresovaneho prostoru, ze ktereho bere a refreshne mapovani. Skvele, jenze tohle umi kazdy SSD a dnesni SSD maji jeste jeden trumf a to tim je agresivni grabage, ktere primo nevyzaduje deep idle. Prohraje na plne care i s MX100 za stejnou cenovku. Dva obycejne, ale vitez bude jen jeden.

Takze tu mame 120GB EVO (~111.75871GiB 8GB Turbo "SLC" s linou LPDDR 1:1) za nejakych $85 a kterymu seberu uzivatelsky konzervativnich 20% ... no a proti tomu postavim za rovnych $80 Crucial MX100 128GB (~ 119.2092GiB + 7% OP NAND). Featurty jako AES 256-bit, TCG Opal 2.0 & IEEE-1667 maji oba, EVO sice i FDE (SED ani omylem, protoze nema potrebnych 14rund), ktere se hodi do NTB. Dobre, Crucial ma RAIN a Power Loss ... docela vychytavky, rychlejsi cache a vykonejsi byt 16nm (se snizujicim se procesem prichazi ecc korekce a problem vodive mrizky), protoze jsou MLC (rozdil v adresaci mezi SLC, MLC a TLC nebudu po 1001 opakovat). Diky absenci supertrooper cache a mlc provadi primitivnejsi operace prave Marwell v Crucialu a zakonite se tak stava predikovatelnejsi jeho chovani a postupna degradace vykonu (zadne svih ... prekvapko). No a abychom tomu jeste trochu pridali, tak Crucial ma dost agresivni Garbage, ktera jede bez ohledu na state (to jest i kdyby nemohl system poslat unmap - trim) a stale optimalizuje interni topologii. EVO 40GB/den s 3y warranty, MX100 65GB/den s 3y warranty a s protoze takovy NOD32 sam dokaze v pohode 10GB/den, browser, ... i hry zapisuji, tak vetsi komfort poskytne MX100. Selskym rozumem jasne vyplyva, ktery SSD je lepsi koupe i kdyz si neumi nacachovat a vyblejt ty 4 nejpouzivanejsi benchmarky, jako Samsung.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepanec 25. 1. 2015 16:42

Zdravím, chtěl bych teto sestavy aktualizaci R5 a jak vidím základní deska je uvedena že se neprodává
pepanec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 1. 2015 16:58

Četl jsi srovnání R5 a R4 zde na fóru?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepanec 25. 1. 2015 18:14

Teď jsem si to pročetl a pokud je tam mezera z vrchu a mohlo by tam padat smetí, je to špatně, ventilátory jak je tam uvedeno, jsou lepší, ale zase chrastí a ložiska nejsou zrovna povedené je tam mínusu víc než plusu, tak já zůstanu u R4....
pepanec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 1. 2015 19:55

Rozumná volba, řekl bych.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pepanec 14. 2. 2015 17:14

Chci tady touto cestou podělovat KineCZek, za návrh sestavy a poté složení a vyladění. Už týden sestava jede jako když by právě odjel. Dlouho jsem váhal a nakonec využil jeho služeb. Navrhl mnoho větráku, ze kterých jsem měl obavy jak hluk, tak sladění pro správný chod a větrání PC. Domluvil jsem se s ním, že komponenty koupím a sestavu složíme u mě. Když mi komponenty přišli, hned jsem KineCZek informoval a překvapil mě rychlou reakcí a okamžité datům navrhl sám a taky podle toho přijel na místo přesně jak řekl. Všechno, když rozbalil mi popsal a vysvětlil na co jaký komponent je a řeknu Vám má naprosto dokonalý přehled. Složil sestavu opravdu rychle a pak už jen ladil a stále kontroloval jestli je vše v pořádku, nainstaloval přesně co sestava vyžadovala, na což jsem opravdu obdivoval a nevěřil, jak to může vědět. U ladění a aktualizace mi pak došlo, že když by sestavu skládal u sebe bylo by to pro obě strany lepší, už když jsem ho uviděl, jsem poznal, že je to velice super chlap a hlavně férový a přímý. V průběhu jeho pobytu mi vše na co jsem se ptal velice ochotně odpověděl a vysvětlil. Jestli se mě někdo zeptá zda nevím kdo sestaví PC, dám mu přesné informace kde KineCZek najde aby se na něho obrátil a požádal ho složení sestavy Já jsem toho důkazem, že to tak opravdu funguje a je schopen Vám sestavu dovést hotovou až domů. Sestava je opravdu tak tichá, že tomu sám nevěřím, když ji skládal rušila KineCZek lednička. Když PC zapnu slyším jen cvaknout spínač a pak už nic a to tam je 8 větráku. Opravdu kdo neuslyší neuvěří... ;-)
Ještě jednou moc děkuji a přeji všem tvým zákazníkům tu nejlepší spokojenost s tvoji prací.

Košík
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... 3M011Y3401

FOTO
Přílohy
IMGP863905.jpg
IMGP863303.jpg
IMGP862902.jpg
IMGP862601.jpg
pepanec
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků