3 domény

O doménách, registrátorech, technologii

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod lorddan 7. 3. 2015 14:30

Dobrý den kolegové,
potřeboval bych nějak odborně vyřešit jednu otázku.

Mám zaregistrované 3 domény s hostingem.
Nejprv byla osobní doména http://www.danlorenc.cz (stará cca 8 let)
potom http://www.fotolorenc.cz a pakhttp://www.foto-ceske-budejovice.cz
na všech doménách by byl jeden obsah - fotografické služby.

Názvy jsem měnil proto, aby je vyhledávače lépe doménu našly a posunuly nahoru.
Myslel jsem, když někdo v ČB shání fotografa tak zadá do vyhledávače (google.com, seznam.cz) dotaz foto ceske budejovice tak že mé domény vyjedu na prvním místě, ale není tomu tak.


A teď otázka. Má cenu udržovat všechny 3 domény (nevyhovuje mi, že musím při každém uploadu na web měnit speciální kódy pro každý web zvlášť), nebo vše dát na jednu doménu a vše ostatní zrušit.

Pokud nechám doménu http://www.foto-ceske-budejovice.cz nebude problém mě dohledat pokud mě někdo hledá podle jména? Jak jsou zákazníci zvyklí?

Samozřejmě že je to i o optimalizacích a SEO, ale potřeboval bych se od něčeho odpíchnout.

Vše je zatím ve stádiu testování.
Proto prosím o nějaký nástřel jak to řešit profesionálněji.

Nebráním se ani nějakému drobnému honoráři, pokud rady povedou k nějakému dobrému cíli.
Děkuji za odpovědi.
lorddan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 7. 3. 2015 14:53

Co ti brání v tom, aby všechy tři domény ukazovaly na stejný server?
Wikan
Moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod milsimr 7. 3. 2015 16:15

Jestli to máš řešený stylem 3x doména + 3x webhosting pro každou doménu, tak docela nechápu, proč nezrušíš 2x webhostingy a zbylé dvě domény prostě nepřesměruješ na zbylý webhostingový server. Tímto způsobem stačí řešit úpravu webu jen jednou a změny se projeví na všech doménách.

Víceméně to nadhodil už Wikan.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 7. 3. 2015 19:28

A provedl jsi linkbuilding na doménu foto-ceske-budejovice.cz? Bez toho je její zakoupení vyhození peněz a představa, že se přesuneš na první místo ve vyhledávačích bez odkazů vedoucích na tuto doménu, je mylná.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lorddan 7. 3. 2015 20:18

Děkuji Vám přátelé,
spíš do toho nějak zabředávám a pro les nevidím strom. Kdyby se mě na to zeptal kamarád, tak mu odpovím to samé. Přesměruj 2 domény na jednu. Spíše mi šlo o to abych ve vyhledávačích nevyjížděl na 2 a další stránce ale výš. Proto ty dvě zakoupené domény.

Udělám to následovně. http://www.foto-ceske-budejovice.cz a http://www.fotolorenc.cz přesměruji na http://www.danlorenc.cz, kde je ta doména zavedená.

Domény jsem zaregistroval na největších vyhledávačích, ale pořád je to asi málo. Mám tedy dělat zpětné odkazy na http://www.foto-ceske-budejovice.cz a http://www.fotolorenc.cz, když to bude stejně přesměrované na http://www.danlorenc.cz ? Jak píše Vladimír?

Jak by v tomto případě postupoval profesionál?
lorddan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 7. 3. 2015 20:32

Odkazy z jiných stránek jsou základem úspěchu, ať už je to nakoupená reklama, registrace do katalogů (neplést s vyhledávači) nebo výměna odkazů. I uvedení odkazu v tomto fóru má svou cenu. Oproti tomu registrace do vyhledávačů, kterou jsi provedl ty, je zcela bezcenná.

Tady je malý, asi už zastaralý seznam katalogů, kam jsem já svého času zaregistroval své stránky: http://katalog.cestuji.info/katalog-katalogu.html a věnoval jsem tomu mnoho desítek hodin. Ty se zaregistruješ do dvou nebo třech vyhledávačů, čemuž věnuješ 5 minut a čekáš zázraky :D

lorddan píše:Udělám to následovně. http://www.foto-ceske-budejovice.cz a http://www.fotolorenc.cz přesměruji na http://www.danlorenc.cz
Pokud chceš dělat SEO na slova "foto české budějovice", měl bys mít doménu foto-ceske-budejovice.cz, na ni provést linkbuilding a přesměrovat ty druhé dvě. A pochopitelně na stránce se musí slova foto České Budějovice vyskytovat (několikrát), což tam zatím nevidím - evidentně vůbec netušíš, co je to SEO. České Budějovice máš v textu snad jenom jednou v adrese, tak proč by tě měl Google a spol ukazovat na přední stránce?

Nastuduj si tuto pubikaci: http://seo.jasminka.cz/seo-kniha.pdf , je už starého data, význam pageranku už není tak vysoký, jak je tam popisované, ale jinak jako úvod do problematiky stačí.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod lorddan 9. 3. 2015 14:26

Děkuji Vladimíre,
takovéto nakopnutí jsem potřeboval.
lorddan
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků