pracovní stanice do 32k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Matysek 17. 2. 2015 12:02

Nesmis se divit, protoze 1 - 2y ago Tyan avizoval stazeni local support pro nektere small $ region. Kdyz neni support, tak si koledujes o dalsi varku problemy.

S tim nesouhlasim, protoze 3 roky chapu jako idealni, 5 let jako rozumny ekonomicko-uzitny kompromis, protoze za 5let proste vzroste vykon, klesnou naroky na chlazeni a napajeni, zvysi se vyteznost ze skrini. Nakonec stejne poslednich 6 - 8y se jede a stavi pomalu vsechno do inovativnich clusteru, prejmenovanych do cloud/virtualization env, tak nakonec kalkulujes do Blade systems. Najdes v kazdem datacenter, ale mission critial systems treba od IBM postavene okolo ServerWorks chipset (Broadcom) dimenzovanych na 10 - 15y zase takove mnozstvi neni. Asus neuznavam, protoze jsou osekane na kosti a nektere feature jsou jen pro okrasny pocit. Osobne bych treba chtel verit v zazrak, neuveritelnou situaci, kdy se pri odstavce vetsiho segmentu pole, rozjedou vsechny SAS HDD. Zatim jsem takovou udalost nevidel a vzdy nejaky zustal viset tuhej. Nejvetsi legrace pak nastava u vytizeneho economy pole, kam nacpou 4TB HDD a resilvering 4MB/s trva treba nekolik dni.
Naposledy upravil Matysek dne 17. 2. 2015 12:09, celkově upraveno 1
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milanr1 17. 2. 2015 12:08

Požadovaná životnost výpočetní techniky v Česku obecně:
(G)WKS ~ 8 - 10 let;
server ~ 10 - 15 let.
3 roky = použitelná maximální hranice pro herní dělo.
V Kanadě je to evidentně jinak. :-)
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Matysek 17. 2. 2015 12:15

Seriously? Mozna u jednotek servers a nebo s vlastni power plant, protoze se naklady na chlazeni a napajeni nemuzou snad ani vyplatit.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Laro 14. 4. 2015 12:03

Tak sestava byla složena a už řádně otestována.

Tímto bych chtěl poděkovat KineCZek, kterého jsem oslovil za sestavení, otestování a základní nastevení PC. Jeho profesionální práce přinesla parádní pracovní stanici, ikdyž finančně trochu nad původní plán.
Výsledná sestava:

38 902,- Kč

a ačkoliv se jedná o sestavu v hlučnosti classic neslyším nic kromě prvotního náběhu PC. A to mám bednu na stole u ucha :-) .
Proběhlo přetaktování a teplota na procesoru i během náročných výpočtů nepřekročí hodnotu 50°C. Prozatím žádný výpočet nespadl a rychlost výpočtu se několikrát zvětšila (doposud DELL - Intel Core 2 Duo, P8600 2,4 GHz, 4 GB RAM).
Laro
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků