Nabídka Windows 10

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod eLzyx 18. 6. 2015 15:14

zatím těžko soudit, dal bych tomu čas 1/2 až 3/4 roku po zahájení ofiko distribuce, než se naberou zkušenosti ostatních.
Třeba to bude opravdu naprosto bezproblémové.
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bespi_ 18. 6. 2015 16:20

Tak ja bych tomu, ze to relativne bezproblemove bude veril. Kazdopadne, ale az za jiz zmineny pulrok. Prvni mesice problemy budou. At uz v samotnem OS tak prave i v dalsich SW a ovladacich.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Dominika.B 18. 6. 2015 16:55

Dobrá. Takže doporučujete zatím reservovat si upgrade a pak se uvidí.
Dominika.B
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 18. 6. 2015 19:18

Dominika.B:
Doporučuju rezervovat na Win 10, 29. července upgradovat na Win 10 a pokud nastanou nějaké problémy, tak teprve ty řešit. Pokud je počítač připravený, tak s největší pravděpodobností jsou ovladače buď v instalačce nebo dostupné přes ms update, případně u výrobce. Pokud tomu tak je opravdu, jak jsem psal, těžko říct, protože těžko říct co všechno ta kontrola kontroluje, případně pokud nelže :-)
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Bespi_ 18. 6. 2015 19:55

Ehm. tak to jsi napsal peknou blbost.

Hromada SW pod Win10 stale jeste nechodi nebo se chova zvlastne. O ovladacich nemluve. Ano pokud je nekdo nenarocny a ma stesti tak problemy mit nebude.

Ta kontrola neni vsemocna. Proste v ramci moznosti zjisti co se da.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 6. 2015 20:13

Pobavil jsi: :-)
eLzyx píše:Třeba to bude opravdu naprosto bezproblémové.

Jsi naivista nebo markeťák MS? :-)
Hezký večer:
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Krakatoa 18. 6. 2015 20:19

Bespi_:
Ta utilita všemocná opravdu není, já taky nepsal, že všemocná je.
Aby to bylo jisté, na to jsem psal: "Napiš Lenovu a všem výrobcům hardware a software co máš na pc."
Proč tedy řešit neustále nesmysly s upgradem? Prostě utilitka píše hw a sw je pro upgrade OK tak šup do upgrade, případné problémy řešit až vzniknou, neřešit nesmyslné povídání jak a co bude.
A pokud někdo vyloženě nějaký program nutně potřebuje a nemá čas jít do rizika, pro něj platí ta věta v uvozovkách.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Cajky 20. 6. 2015 08:38

Ahoj, poprosil bych vysvetlenin pro lempla ;)
Kdyz ctu ten clanek, je tam psano- "patrně už se vám na liště zobrazilo oznámení o možnosti upgradu zdarma a možnosti rezervace systému ke stažení v den vydání - 29. července"

Pokud bych stahnul tu nabidku, jakou mam v liste ted, co bych si vlastne nainstaloval? Kdyz se pise, ze vydani je 29. cervence?

Dekuji.
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod monikash 20. 6. 2015 09:04

Tohle je snad nejhorší vir, který M$ vymyslel. Většina známých (BFU) si to samozřejmě aktivovala, aniž by si za a) ověřili, jestli jejich hw a sw je plně kompatibilní a za b) jestli s tím vůbec budou umět pracovat. A ještě za c) přijdou např. o televizi přes WM, která byla zdarma jen ve W7.
Sony RX100/7, A6600, A7R2, A7III

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bespi_ 20. 6. 2015 12:00

Milanr1: Ty se nevyjadruj. Placas vecne akorat nesmysly.

Krakatoa: Nic z toho neni reseni. Vyrobce HW rekne, ze to kompatibilni neni protoze on garantuje jen ty OS, ktere byly u NB napsany jako podporovane v dobe zakoupeni - tj. chce prodat novy HW. Realita vyrobce nezajima pokud nenarazis na ochotneho jedince. Utilita od MS kontroluje jen to co zna. To co nezna proste vypusti. Tedy je to jen hodne orientacni. Navic v dobe vydani nic neni odladene a to ani prvni dostupne ovladace pro Win10 .. to je proste realita a je vyloucene aby to bylo jinak.

Cajky: Nestane se vybec nic. Akorat par dni pred 29.7. se zacne napozadi stahovat cca 3GB aktualizacni soubor, ktery se ale nabidne k instalaci az toho 29.7.

monikash: WMC pouziva minimul lidi (mimo HTPC nema smysl) navic ta aktualizacni aplikace na chybejici WMC upozornuje. Tedy tohle je ten uplne nejposlednejsi problem. Aktualne se ta nabidka zobrazuje jen lidem, u kterych ta diagnostika predpoklada kompatibilitu HW a SW s Win10. Az 29.7. se zacne zobrazovat i ostatnim i s varovanim kde je problem.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Cajky 20. 6. 2015 13:45

A vzhledem k tomu, co pises, je pro me, jako lempla lepsi pockat reknu treba dva mesice, nez se tam vychytaji mouchy a az pote si to nainstalovat?
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 20. 6. 2015 13:46

Bespi_: Tak pokud výrobce HW nepodporuje Win 10, tak Microsoft není tak blbej, což rozhodně není, když všechny klasicky používané ovladače jsou podepsané Microsoftem, a označí to v té utilitce. Pokud si Microsoft není nějakým HW jistý jestli je nebo není kompatibilní s Win 10 tak to rozhodnutí o stavu kompatibility nechává v té utilitce až na pozdější dobu. Odladěnosti bych se až tak nebál, on až tak velký rozdíl mezi Win 8.1 a Win 10 nebude.
Takže 29. července hurá na Win 10.

monikash:
a) Kompatibilitu hw a sw ověřuje samotná utilitka, individuální ověření může každý uživatel udělat sám i jinak, pořád má na to 40 dní a samotné zamluvení může zrušit
b) Samotná utilitka je intuitivní, co se týče přestupu z Win 7/8.1 na Win 10, když se uživatel naučil s Win 7/8.1 tak se naučí i s Win 10.
c) WMC je program a tento program po upgrade ve Win 10 není, na což utilitka upozorňuje. Jenže lze předpokládat, že ovladač na TV kartu bude ve Win 10 dostupný a TV pak lze sledovat přes program výrobce nebo jakýkoliv program schopný přehrávat TV z této karty. A navíc nikdo nikoho nenutí přecházet na Win 10.
A co se týče BFU, pokud něco odkliknou a ani neví co odklikli, tak to je problém jedině jejich a jejich neschopnosti a tuposti a ne nějaké utilitky a přístupu Microsoftu.

Cajky:
Pokuc chceš upgradovat na Win 10 a v utilitce nejsou hlášeny žádné problémy tak si Win 10 klidně zamluv hned a 29. července upgraduj na Win 10, já osobně tak činím.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Cajky 20. 6. 2015 14:26

Ja tu rezervaci mam, ale vzhledem k tomu, co tu ctu, tak si rikam, jestli pro me neni lepsi radsi pockat na vychytani much, abych si nenadelal problemy spis.
A az potom nainstalovat.
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 20. 6. 2015 14:31

na to neexistuje jednoznačná ani racionální odpověď; operační systém od MS se do vyladěnýho stavu dostává obvykle příchodem prvního service packu, což nastává přibližně 12-18 měsíců od uvedení na trh, jenže v té době už probíhá alfatest toho následujícího...

na produkční mašinu nejnovější operační systém NEPATŘÍ a není to jenom kvůli stavu samotnýho OS...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Cajky 20. 6. 2015 14:41

Produkcni masinou je myslen muj ntb?
Cajky
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků