Nabídka Windows 10

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Krakatoa 20. 6. 2015 14:50

Cajky:
kernel_panic [passed] pod pojmem "na produkční mašinu" myslel něco jako řídící systém raketoplánu nebo něco podobného, tedy tam, kde když se něco pokaká, tak by to byl průser, tvá mašina není ten případ tak si tam rezervaci klidně nech.
Naposledy upravil Krakatoa dne 20. 6. 2015 15:35, celkově upraveno 1
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Cajky 20. 6. 2015 15:10

Tak ja vam dekuji a zrejme to risknu.
Cajky
Junior

Odeslat příspěvekod Mizi 20. 6. 2015 16:47

Produkční mašina je stroj používaný k vydělávání peněz.
Mizi
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod monikash 20. 6. 2015 18:42

To krakatoa: To neni jejich problem, ale muj, protoze je to budu nuset ucit. A kdyz ti reknu, ze jsou mezi nimi i taci, kteri si bez me asistence nenainstaluji ani aktualizaci flashplayeru, tak uz ted me jima hruza.
Kamaradka ma allinone PC, ve kterem sleduje a nahrava televizi pres WM, a ta se s KODI nenauci, a jiny sw? To bude problem.

Tak, postezovala jsem si a hned je mi lip.
monikash
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Bespi_ 20. 6. 2015 20:12

Krakatoa ty jsi strasne naivni a jeste placas.

Ver nebo ne, ale za bezproblemove ta utilitka oznaci i pocitace pro ktere nejsou pouzitelne ovladace. Oto totiz staci mit jakykoliv ovladac a neresi se zda je plne funkcni nebo osekany atd.
Stejne tak tou kontrolou projde PC s SW, ktery na Win10 nechodi.

BFU maji na prechod na Win10 rozhodne jeste cas. Vysledkem nesmylneho hura upgradu za mesic a pul bude akorat neuveritlna spousta silne nastvanych lidi.
Bespi_
Junior

Odeslat příspěvekod Krakatoa 20. 6. 2015 22:39

monikash:
Co je proboha chceš učit? Mám příbuzné, včetně tříletého dítěte, máme Windows 8.1 a i to tříleté dítě jsem nemusel NIC učit, vpohodě dokáže spustit pc, spustit prohlížeč na stránce déčka na CT, otevřít si složku s filmy a pustit si nějaký díl Zvonilky, spustit na pc tv na kanálu Déčka, a kdyby náhodou potřebovalo nahrávat, stačilo by říct ten červený puntik je nahrávání. Není to tak, že ty a tví příbuzní za vším vidíte problém?
Já ti nevím, ale od kdy lama potřebuje ruční aktualizaci flashplayeru? Proč nenechá flashplayer aktualizovat automaticky?
No vidíš, já se zas nenaučil s WMC a ani jsem neměl tu potřebu, nejspíš bych zešedivěl, mně stačí program dodávaný k mému tv tuneru (AverTv), v češtině, intuitivní ovládání, určitě se najde více programů, které se tví příbuzní dokážou ovládat i bez nějaké větší námahy.

Bespi_:
Tak jak jsem psal, Microsoft dává podpisy na ovladače, tedy je více než pravděpodpbné, že dokáže posoudit funkčnost ovladače a je více než pravděpodobné, že posuzuje hw podle id hardware a že má databázi se seznamem ovladačů pro win 10. To, že může někde vzniknout problém, s hw nebo sw, sice možné je, ale nebude to nic co by platilo pro všechny a těch problémů bude minimálně. To je jako radit lítejte s A380 až po roku dvou, co budou v provozu, aby bylo ověřeno, že nemaj nějakou závažnou chybu a nemaj muchy.
Takže hurá do upgrade na Win 10 a to platí i pro BFU a spousta silně naštvaných lidí nebude i kdyby upgradovali všichni BFU.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod monikash 21. 6. 2015 09:48

Protože ty lamy nejsou schopny si zapamatovat, že nemají při aktualizaci nechávat zafajfklé další instalace - chrome, toolbary, antiviry atp. Ale co bylo v Ulici nebo Ordinaci, to si pamatují.
monikash
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zivan 21. 6. 2015 10:24

To resi Teamviewer nebo navsteva jednou za pul roku a odinstalace skoro vseho, co na to PC bylo od posledni navstevy nainstalovane, ne? :)
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Odeslat příspěvekod mople71 21. 6. 2015 10:33

BFU nemá mít Administrátorská práva, pak to dopadá takto. TeamViewer je dobrá varianta.
Administrátor fóra MobilMania.cz a moderátor fóra Živě.cz
Pokud neodpovím do dvou dní, připomeňte se.
mople71
Taťka moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Krakatoa 21. 6. 2015 12:45

monikash:
Zvláštní, při ruční instalaci/aktualizaci flash playeru z offline instalátoru mi to nedává na výběr ani chrome, ani toolbary, ani antivir. A já navíc psal o automatické aktualizaci, kdy není vyžadována uživatelská reakce a aktualizace se provádí na pozadí a uživatel o ni ani neví.
To už ale řešíme to, co je stejné pro Win 10 i pro předchozí Windows, takže se shodneme na tom, že není důvod nepřejít na Windows 10, ano? :-)
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 21. 6. 2015 14:16

A jaký je důvod okamžitě přejít? Vydání Windows 10 vypadá dost uspěchané, takže bych se do upgradu bezhlavě nehrnul. Až budou půl roku na trhu, tak se uvidí. Minimálně se za tu dobu stihnou zaflikovat případně objevené zásadní problémy.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod monikash 21. 6. 2015 15:40

Já už s nima "pracuju" na jednom kompu, takže vím, do čeho jdu. Jen si počkám do jara (až spadnou), a ne kdy MS uzná za vhodné. Hůř na tom bude třeba známý (60) a jeho otec (86), kteří si to aktivovali hned ten den, co se jim tam ta prokleta 4čtverečková ikonka objevila.
A taky mám origo krabicovky W8 Pro, tudíž nestojím o to, aby mi je MS zneplatnil.
Jinak se dívám, že mi na noťasu ta aktivační ikona zmizela.
Sony RX100/7, A6600, A7R2, A7III

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Moderátorka
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Krakatoa 21. 6. 2015 16:07

r34ktor:
Globální zásadní problémy minimálně pro BFU se tam vyskytovat nebudou a pokud se BFU s nějakým problémem setká, tak to bude výjimečně a bude se dát řešit. Pro BFU je nebezpečnější že je BFU při užívání systému kliká na vše a tím si zaneřáďuje systém takže by systém neměl vůbec používat, což je dennodenní problém s BFU. Proč nedoporučovat něco až ve chvíli, kdy se vyskytne problém? Já tedy i hurá upgrade podporuju a nepodporovat jej budu až ve chvíli, kdy bude znám nějaký zásadní problém případně individuální problém a pak tedy individuálně jej nebudu podporovat.

monikash:
Samotné zamluvení upgrade ještě neznamená, že už není cesty zpátky a že se upgrade bez dalšího potvrzení nainstaluje. Upgrade bude vyžadovat další souhlas a pokud uživatel nechce, upgradovat na Win 10 nemusí i když jej má zamluvený.
O origo krabicovky W8 Pro bys upgradem na Win 10 Pro nepřišla. Tu licenci W8 Pro klidně můžeš používat pokud například smažeš upgradované Win 10 Pro. Navíc bys příště při reinstalu získala možnost používat jaký systém chceš, jestli Win 8(.1) Pro nebo Win 10 Pro.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod Firestone 19. 7. 2015 10:21

Nestalo se taky někomu, že i když měl v minulosti skryté KB3035583 tak v poslední hromadné vlně aktualizací se tam opět ono KB dostalo a začala opět otravovat ikonka Win10 i když bylo ono KB předtím skryté? Si ten MS trochu už moc vyskakuje ne? Anebo mně něco uniká...?
Firestone
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 19. 7. 2015 10:49

Pokud se ti znovu nabídla, měl si ji opět skrýt. Mě spíše děsí to, že v domácí edici Windows 10 už údajně nepůjde nechtěné aktualizace selektivně zakazovat.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý
Uživatelský avatar

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků