Terminal Server

Diskuze k serverovým edicím Microsoft Windows

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kasamoita 20. 7. 2016 13:25

Zdravím,

můžete mi nekdo poradit jak nakonfigurovat ve Win2012 jako terminal server nebo spíše terminálovou službu jako to bylo ve 2003. Licence pro to koupené máme pro možnosti přihlášení několika vzdálených ploch. Ale ta konfigurace mi přijde trochu jiná než bylo na původních 2003 a nyní je to jako Remote desktop services
Kasamoita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daveran 20. 7. 2016 13:42

To není na krátkou radu. Záleží na tom co vše (a na kolika serverech) chcete rozchodit. Zaprvé nově jsou to Remote Desktop Services neboli Vzdálená plocha v české verzi. Zadruhé Instalaci provádějte přes "Správce serveru" , "Správa", "Přidat role a funkce". Pokud to chcete provozovat obdobně jako na W2k3 tak je třeba nainstalovat součásti "Licencování VP", "Hostitel relací VP", "Zprostředkovatel připojení k VP" a "Webový přístup k VP". Celé je to ale o tom nejdřív si určit jaké komponenty (a případně na jakém serveru) budete potřebovat. Poud nevíte tak si nejřív přečtěte dokumetaci, má jí MS na Webu. Pokud nechcete tak si sjedenejte někoho kdo ví co dělá a pomůže na místě, bude vás to stát výrazně méně času a nervů.
Daveran
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kasamoita 20. 7. 2016 14:58

To už mám tak nějak nainstalované dokonce i olicencované. Jde mi teď o to, že mám další server domain controler a na tom databázi uživatelů servery mám v doméně tím pádem mi tam fungují i přihlášení přes vzdálenou plochu různými uživateli ale nefunguje mi to tak aby když tam jdu přes vzdálenou plochu aby to bylo jako terminálově a řídilo se to pravidly terminálové služby a připojení bylo vyobrazeno v té konzoli pro terminálovou službu.
Kasamoita
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daveran 20. 7. 2016 15:08

Kde přesně je nevidíte ? Uživalé připojené k R.D. vidíte v Správce serveru - Vzdálená plocha - Kolekce - Připojení. Pokud byste neměl funkční R.D. tak se tam běžný uživatel nepřihásí - jen člen skupiny Administrators.
Daveran
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kasamoita 20. 7. 2016 15:13

Jo super děkuji tam už to vidím. Myslel jsem, že budou aktivní uživatelé vidět v Terminal Services a ve Správci brány vzdálené plochy
Kasamoita
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků