Přečtěte si říjnový Computer: otestovali jsme Wi-Fi routery

Diskuze o časopisu Computer

Moderátoři: Moderátoři Živě.cz, Moderátoři Computer

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 19. 9. 2016 14:13

Nejen velký test Wi-Fi routerů a 27" monitorů si můžete přečíst v Computeru 10/16, který vychází 19.9.2016.

Obrázek
Jiří Kuruc
Redaktor Computeru
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tom1122 2. 10. 2016 10:34

Dobrý den.
Možná jsem to přehlédl,ale v testu routeru jsem nenašel zda jste nechávali původní firmware či nahráli nejnovější? Který by mohl třeba řešit problematickou češtinu a opravovat jiné chyby?
Jinak kolega nedávno koupil od Asusu RT-AC750.Novinka,parametrově 100% stejná jako RT-N51U ale přesto má jinou verzi firmware takže střeva třeba nejsou totožné...Ví někdo v čem se liší od 51U?
Díky.
Tom1122
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jiří Kuruc 6. 10. 2016 15:48

Přeji dobrý den,

vše, co dorazí do redakce, projde vždy updatem firmwaru na nejnovější verzi. Týká se to nejen testovaných Wi-Fi routerů, ale třeba i televizí, nebo outdoorové kamery Olympus, které budou v příštím čísle.

Nicméně se může stát, že mezi dopsáním recenze a vyjítím časopisu mohou výrobci vydat další verzi řešící některý z problémů. Sám se pamatuji na velký test outdoorových kamer v r. 2015, kdy jsem kameře Xiaomi Yi Sport vytýkal skokovou změnu expozice. V den uzávěrky vydal výrobce nový firmware opravující právě tento neduh. Jistě si dovedete představit, co to těsně před odvozem způsobí :shock:

K vaší druhé otázce - přiznám se, že netuším - srovnávám technické parametry obou strojů a jsou naprosto identické. Uvnitř ale může být použitý např. jiný procesor, či jiná komponenta - a s ní souvisí i jiná verze firmwaru.
Jiří Kuruc
Redaktor Computeru
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků