TP Link AC1750 - druhý router - kdo pomůže nastavit

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod davidek00 31. 10. 2016 21:12

Pořídil jsem druhý router do domu pro lepší pokrytí patra wifi signálem. Jedná se o TP Link AC1750, stejný typ jako první router, který používáme. Jenom se mi nedaří jej správně nakonfigurovat, aby se stal tím extenderem signálu, jak jsem zamýšlel. Prošel jsem web TP link, několik diskuzních for, ale asi něco dělám pořád blbě. Už mne nebaví experimentovat, nemám na to dost času a přístroj stojí vypnutý na skříni. Proto bych uvítal někoho, kdo nastavení bez problémů zvládne a byl by ochoten přijet k nám domů (Praha - Čakovice) a přístroj zprovoznit, odměna jistá. Jestli se někdo najde, prosím soukromou zprávu, Díky. ;-)
davidek00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 1. 11. 2016 00:30

A kde je problém?

Administraci nastavím IP o jednu větší, vypnu DHCP server, vypnu IPv6 (jako AP je to nepotřebné), případně vypnu firewall, nastavím wifi a kabel z druhého routeru zapojím do LAN konektoru WAN zůstane nezapojen.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 1. 11. 2016 08:19

Asi myslíš Archer C7. Extender? To jako plánuješ propojení těch dvou zařízení přes wifi? Takže chceš použít WDS bridge. Základní podmínkou je změna LAN IP-adresy na jednom z wifi-routerů, aby nekolidovaly. Taky je nutné vypnout DHPC server na tom novém. WDS stačí nastavit na jednom z pásem. 5GHz by mělo poskytnout vyšší rychlost, ale 2.4GHz zase lepší signál při prostupu přes zdi. Kvalita signálu je základ spolehlivosti provozu. V dnešní, době, kdy má wifi snad každý, je nerušená komunikace mezi stanicemi ve většině městských lokalit problematická.
http://www.tp-link.us/faq-440.html

(Natažení kabelu a na jeho konec umístit tento router jako AP, jak navrhuje Soban, by bylo co do spolehlivosti podstatně lepší.)
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidek00 1. 11. 2016 23:09

Já oběma moc děkuji zatím za tyto odpovědi, zkusím ještě jednou sám.
Každý router je v jiném patře domu, přičemž kabel od antény je natažen ze střechy jednou cestou k tomu stávajícímu routeru a nevidím momentálně jako řešitelné tahat kabel přes půl domu do druhého routeru, jestli to tak dobře chápu. Proto propojení přes Wifi.
davidek00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 2. 11. 2016 07:12

Repeater (extender) musí být v místě, kde je ještě velmi dobrý signál. Píšeš přes půl domu a jiné patro, tedy přes nějaké zdi a ještě šikmo přes strop... I když to zprovozníš, tak to nejspíš moc fungovat nebude.
Za vyzkoušení ale nic nedáš, když už ti ten Archer leží ve skříni.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mike.M 2. 11. 2016 10:25

No pak by slo pouzit jeste treti kousek, taky mezikus, ale prenosova rychlost se snizi opet dvojnasbne. Ale prave by to slo. Kabel je ale kabel. Mozna pokud se jedna o nejaky RD, koujknout po PowerLine. Koupis pres net, nastavis vyzkousis a pokud top nepujde tak vratis ve 14 denni lhute. ale nezapomen to pak restartovat oba do tovarniho nastaveni. Sice je toprasarna, ale....
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod radeksss 2. 11. 2016 10:59

Nebylo by jednodušší nejdřív popsat jak ten barák vypadá a kde ten první router vlastně je?

Já dedukuju, že anténa je někde na střeše, stavající router v přízemí:-> u 90 % baráku v Čakovicích by pak stačilo šoupnout router na půdu a z něho po stávajícím UTP kabelu do přízemí a tam to přepnout na AP (nebo je fyzicky přehodit, to je fuk).
radeksss
Junior

Odeslat příspěvekod saruman 2. 11. 2016 12:08

Ak chceš bezproblémovosť tak natiahneš kábel a nastavíš TP-Link ako access point. Repeatery a extendery sú nespoľahlivé a spomalia tvoju wifi tak, že nakoniec aj tak natiahneš kábel.
saruman
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 2. 11. 2016 13:08

Saruman: Zpomalení: u dvoupásmových extenderů zpomalení nemusí při správné konfiguraci nastat. Příklad: počítač komunikuje s extenderem v pásmu 5GHz a extender s wifi-routerem v pásmu 2.4GHz, tedy ke zpomalení není důvod, rychlost spojení bude dána jenom rychlostí 2.4GHz wifi přes zdi a strop, ale už ne polovinou této rychlosti, jako u jednopásmových repeaterů.
Samozřejmě pokud obě komunikace poběží v jednom pásmu, ke zpomalení dojde.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mike.M 2. 11. 2016 13:21

Pokud ale tazatel ma internet rychlosti 20MBit, a extendery se pripoji ikdyby (nLite 150) realnych 80MBit, tak polovina je porad 40Mbit. Na vliv a rychlost netu to bude stacit, na pretahovani a sdileni souboru uz ne. Ale net by to ovlivnit nemelo. Zalezi na rychlosti pripojeni.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vladimir 2. 11. 2016 13:50

realnych 80MBit: Přes zdi a strop bych očekával nižší rychlosti, než jsou maximální možné.

Ano, snížení rychlosti (propustnosti) by bylo asi nejvíce cítit při kopírování dat v rámci místní sítě.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidek00 20. 11. 2016 17:47

vladimir píše:Asi myslíš Archer C7. Extender? To jako plánuješ propojení těch dvou zařízení přes wifi? Takže chceš použít WDS bridge. Základní podmínkou je změna LAN IP-adresy na jednom z wifi-routerů, aby nekolidovaly. Taky je nutné vypnout DHPC server na tom novém. WDS stačí nastavit na jednom z pásem. 5GHz by mělo poskytnout vyšší rychlost, ale 2.4GHz zase lepší signál při prostupu přes zdi. Kvalita signálu je základ spolehlivosti provozu. V dnešní, době, kdy má wifi snad každý, je nerušená komunikace mezi stanicemi ve většině městských lokalit problematická.
http://www.tp-link.us/faq-440.html

(Natažení kabelu a na jeho konec umístit tento router jako AP, jak navrhuje Soban, by bylo co do spolehlivosti podstatně lepší.)


Díval jsem se ten link, docela jasný postup, ale rozhodl jsem se koupit 20 m UTP kabel a propojit routery mezi patry kabelem, jak zde několik lidí doporučuje. Je někde na stránkách tp-link podobný step by step postup při této variantě? Díky všem.
davidek00
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 20. 11. 2016 18:20

vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidek00 27. 11. 2016 15:44

Díky všem za rady, opravdu jste mi pomohli, dnes zprovozněn 2. router a funguje...
davidek00
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron