Synchro Google kalendáře - funkční jen částečně

Diskuze výhradně o operačním systému Windows 10

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod cross182 23. 1. 2017 10:05

Ahoj,

prosím o radu. V rámci firmy máme vlastní systém s vlastním kalendářem. Tento vlastní kalendář se dá synchronizovat s Google kalendářem - toto je funkční.
Následně jsem si synchronizoval Win10 kalendář s Google kalendářem. Zde jsem měl problémy s tím, že se mi nechtěly události do Win10 přenášet. Pomohlo až přejmenování názvu kalendáře v Google kalendáři.
Nicméně:
- Pokud vytvořím událost přímo v Google kalendáři, do Win se mi přenese.
- Pokud se do Google kalendáře přenese událost z našeho firemního kalendáře, tak tato událost se mi již nepropadne do Win.

Stejné to mám i v mobilu s Win 10 a stejně to má i kolega.

Nenapadá, prosím, někoho, jak to vyřešit? Přímo do Win kalendáře ten náš firemní kalendář přidat nejde, takže to musí jít přes Google.
Kolega si stáhl aplikace "One Calendar", kde synchro probíhá správně.
cross182
Junior

Odeslat příspěvekod AleshM 23. 1. 2017 13:49

Je to krkolomné. nevím, co používáte ve firmě za kalandář, ale nejlepší by na to byl Excange server.
- Google kalendář, jde prohlížet přes web, takže bych to ve Windows dělal tak, stejně otvíráš prohlížeč na cokoli dlšího, tak jedna trvale otevřená záložka nevadí.
- Následoval bych kolegu a pořídil One Calendar, když se mu to osvědčilo a víš, že to funguje.
- Bez toho, že bych měl něco proti Windows na moblu, pořídil bych si telefon s Androidem. Ale chápu, že nebudeš dávat několik tisíc za telefon jen kvůli kalendáři a jestli máš telefon s Windows od zaměstnavatele, tak ho logicky používat musíš. Ale v tom případě by se měl psotarat zaměstnavatel, aby Ti firemní kalendář na telefonu s WIndows fungoval.
AleshM
Junior

Odeslat příspěvekod cross182 26. 1. 2017 07:07

Díky za reakci.

- ad. Google Kalendář - doteď jsem ho prakticky nepoužíval, takže nevím, zda tam jde nastavit podobné upozornění, jako ve windows, kdy mi předem vyskočí okno upozorňující na plánovanou událost. Na google jsem tuším viděl jen upozornění formou zaslaného e-mailu, eventuálně SMS.
- ad. One Calendar - asi u této možnosti skončím, jen je takové z mého pohledu na ..., že "fungující" a integrovanou věc musím nahrazovat jinou fungující věcí. Ale co mi asi zbyde :)
- ad. Windows v mobilu - je to moje volba, odjakživa jsem měl Nokie, poté Nokii Lumii s Win8. Před půl rokem jsem se rozhodoval o koupi nového mobilu - novější Microsoft Lumia nebo něco s androidem. Android jsem měl v ruce a nějak se mi nelíbí/nemám k němu vztah. Asi bych si na něm časem zvykl, ale musel bych přejít prvotní odpor. Proto jsem sáhl opět po Win - tentokrát 10.
cross182
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků