NAS SYNOLOGY - praktické zkušenosti NAS-TV

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod i_w_i 21. 11. 2016 08:35

@Ludante: U takhle "starého" Samsungu jsem to zkoušel přes vestavěný Media Player (nedalo se nic nainstalovat, byla to LCD s LAN), hrát hrálo téměř vše, kromě několika mkv a občas problémy s diakritikou u titulků. U rodičů otestováno spojení synology - blue ray LG a jede vše, jen si nepamatuje to kde skončil. Než jsem k našim dal synology, fungovali na starém PC které jelo 24/7 na kterém jelo serviio. Fungovalo dokud pc neodešlo do křemíkového nebe...
i_w_i
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jirkau 23. 11. 2016 16:54

Ahoj, u řešení s Raspberry Pi pozor, neprehraje HEVC x265 kodek, nedava to vykonove. Mel jsem NAS Synology, RPi2 s KODI a nakonec jsem RPi vymenil za nejakou cinskou krabickou s Androidem, co ma HW podporu HEVC.

Talže pokud RPi, tak je potřeba používat x264 kodek nebo nějaký HW transcode a to základní NAS od Synology nedávají (DS215j)
jirkau
Junior

Odeslat příspěvekod shark1 8. 4. 2017 19:30

Ludante píše:to shark1 - Díky moc za zajímavý tip s QNAPem... To je KODI už jeho součástí ? A jak fungují ty 2 HDMI ? Jde z obou stejný signál, nebo je možné k NASu připojit 2 TV a sledovat rozdílný obsah ?

asi uz je to pase, ale pro jistotu odpovidam.
S KODI je to ted slozitejsi. Oficialne, v dobe kdy jsem NAS kupoval ja, bylo KODI soucasti ( volitelnou ).
Aktualne uz neni. Nicmene pokud zapatras, tak zjistis, ze dostat ho tam neni problem, a to dokonce ani ve verzi 17.

ty brdo...s tim HDMI uz ted nevim. pouzivam jen jeden, ale mam dojem, ze z obou jde stejny signal...ale fakt neovereno.

Ted aktualne se snazim nejak na tom NASu a KODI rozchodit a vyuzit IPTV. Teda moc se mi to zatim nedari, ale predpokladam, ze je to jen otazka casu. Uz i kvuli prechodu na DVB-T2 bych to chtel vyresit pres NAS.
Asi to nebude uplne jednoduchy, ale casem snad zvladnutelny.
proste do budoucna uz chci TV jenom na NASu a pres internet.
Pokud by mel nekdo nejaky zajimavy informace nebo rady jak tohle dat dohromady, velice rad je uvitam.
Nebo kdyby nekdo byl ochoten treba to na mem NASu zprovoznit, muzu nabidnout treba flasku skotsky... ;-)
shark1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 8. 4. 2017 21:45

Mozna to nepujde, ale koukni po tvheadend, je to program, ktery umi ohledne tv vse. Iptv, dvbt, dvbs vse. Ma doplnek pro kodi. Nevim ci to pujde i na ten nas, ale ja to pouzivam na ubuntu normálně.
Mike.M
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mike.M 9. 4. 2017 05:57

Pripadne dvb logic, ten je sic placeny, ale na 10 dni zdarma
Mike.M
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod JnZ 7. 1. 2018 00:23

Mám novější Smart TV Samsung a provozuju to momentálně přes DLNA. Na PC jsou filmy, běží na něm Serviio. TV pak přehrává všechny formáty, co zvládne, tedy klidně i MKV, jdou přepínat audiostopy, titulky. Jediné co snad nefunguje, je 10bit H264, pouze 8bit. Naopak H265 funguje i 12bit a 4k rozlišení - zde bývá problém propustnost, protože Wifi je pro některé 4k nedostatečná. Přetáčení ve filmu funguje plynule, pamatuje se, kde se přehrávání ukončilo. TV také zobrazuje náhledy.
Nicméně na tomto řešení mi vadí to, že musím vždy pustit PC a ten nežere zrovna málo. Chtěl jsem jít do NAS, ale vidím, že to asi bude krok zpět. Tedy zřejmě jiný low-consumption PC? Nebo by tohle všechno NAS zvládl? Podotýkám, že v Serviio mám vypnutý transcode, tedy je vše zřejmě v režii TV a PC je jen mediaserver, je to tak?
JnZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Doggg 7. 1. 2018 09:05

Pokud chceš používat NAS jenom proto, aby ti to zpřístupnil přes DLNA tak v performance nevidím problém - dokud to zvládnou disky a síť tak NAS brzda nebude... Nebo proč si myslíš, že to bude krok zpět?

Jediný problém NASu je pokud chceš používat PLEX (jelikož ten neumí netranscodovat videa), tak to zvládají jenom krabičky s Intel procesory (typicky jsou 7-8k CZK +), ale pokud Ti vyhovuje DLNA a schopnosti / rozhraní smart TV tak není problém.
Doggg
Junior

Odeslat příspěvekod JnZ 8. 1. 2018 09:25

Díky za odpověď.
Prd se v NAS vyznám, takže teda stačí úplně obyčejný, který podporuje DLNA a nepotřebuje další jiné fičury, protože ostatní je v režii smart TV, chápu to tak správně?
Pozn.: Předtím jsem se snažil DLNA rozjet přímo ve Windows, ale to nepodporuje MKV. MKV funguje až se Serviio.
JnZ
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod calebcox 30. 1. 2018 13:24

Mno a co je NAS - jen nizkoodberove PC s namiru upravenym operacnim systemem, neni to zadna zazracna krabicka (jak to nekteri vnimaji/prezentuji). Vcelku bez problemu muzes postavit NAS i na x86 platforme, ktery bude na tom bude v pomereru cena/vykon podstatne lepe. A opravdu nebude na provoz/administraci slozitejsi nez hotovy box
calebcox
Junior

Předchozí stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků