Monitor 15.000,- 27" WQHD

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mmmjack 9. 8. 2017 16:55

Zdar, tak jsem konečně dostal povolení a vybírám monitor viz nadpis. Využití lehce foto ze zrcadlovky photoshop/lightroom, lehce hry (není čas moc), práce hlavně v Excelu, internet, spis v noci, je to na home office (co bývá večer) a hodně filmy (také večer), je to náhrada za 22" Tamtung TN uz asi 10 let starý.
K tomu:
- víc jak 60 Hz by bylo super
- VA nebo IPS
-pivot samozřejmě
75 Hz umí jen dva a to iiyama:
https://www.czc.cz/iiyama-prolite-xub27 ... 41/produkt
A Acer:
https://www.czc.cz/acer-be270ubmjjpprzx ... 57/produkt
Na prad.de jsem četl u iiyama že v noci září a bolí z toho hlava a na Acer se tam zrovna chystám lustit recenzi z němčiny, tak to chvíli potrvá.
Každopádně máte nějaké jiné kandidáty? I 60 Hz který by stál za to? Nějaký ***** (U2715H) nebo BenQ (PD2700Q) nebo HP? 32" uz je moc, na to bych koukal z 70 cm a to už by chtělo 4K, moc velká kráva.

Procitam zaver recenze Aceru a pisou v predposlednim odstavci:
Because the BE270UA is not designed for gaming, the moderate switching times are painful. The refusal to display an image with 60 Hz, on the other hand, is a mistake. And if you offer three overdrive stages at 60 Hz, these should also have something to do.
Tento moc nechapu, odezva tedy nic moc, ale refusal 60 Hz znamená co? Že to nezvládne ani těch 60? Na co tam potom je těch 75? To vypada ze snad ani nema cenu si za tech 75 priplacet (nebo se na ne soustredit...).

Ještě dotaz na prohnuté monitory, chápu to tak, že když je prohnutá třeba 27-29tka, tak je to ale na to, aby člověk seděl u ní, né 3 metry na gauči ano? To pak to zakřivení jaksi ztrácí smysl a je to spíš na škodu ne? Proto jsem je tak nějak vyloučil z výběru...
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod chatumbabub 20. 9. 2017 12:45

ja bych ti doporucil BenQ BL3200PT. Za ty penize dle meho velmi dobra koupe. Barvy jsou slusne zkalibrovane uz z vyroby, a hlavne nepouziva PWM.

Vim, ze pises ze 32" se ti zda moc, ale zkusil bych se nad tim jeste zamyslet. Ja ho mam 60cm od hrany stolu a pripada mi to akorat. Z te vzdalenosti je i to rozliseni akorat pri nastaveni 100% dpi.

viz https://displaylag.com/benq-bl3200pt-re ... d-monitor/
chatumbabub
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mmmjack 20. 9. 2017 13:26

Měl jsem jej samozřejmě v hledáčku také, ale 32 bych chtěl už s 4K a na to ještě nemám hw ani mít nebudu a nevím jak dobře s tím rozlišením jedou W7.
Nakonec jsem koupil Dell U2717D :) a jsem velmi spokojen. Až teda na krkolomné nastavení jasu přes den a v noci. Nejde to tak jednoduše jak na starém Samsungu. Musím ručně stahovat přes cely rozsah. Nejde si navolit třeba 2 profily, to mne trošku štve, ale zvykám si na to.
Samozřejmě na ty filmy by byla 32" určitě lepší, ale zatím si zvykám u stolu i na tech 27, vše je prostě o zvyku no.
DPI jsem samozřejmě nezvysoval, to bych si jinak neporizoval QHD.
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomi V 20. 9. 2017 20:18

mám několik dnů PD3200Q, nástupce BenQ BL3200PT a zrovna včera jsem nastavoval kontrast atd. dle http://www.lagom.nl/ a v http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php jsem čtverečky 1 až 8 nebyl schopen rozlišit, když jsem posuvníky jasu, kontrastu a gamy posunoval od shora dolu spolu s nastavením nvidia ovladače grafiky. Byl jsem zklamaný z monitoru a hned ráno jsme v práci na ASUS PB328Q zkoušel to samé-výsledek stejný. Je to prostě vlastnost těch VA panelů, uklidňoval jsem se.
Dnes jsem si přečetl ten odkaz chatumbabub: https://displaylag.com/benq-bl3200pt-re ... d-monitor/
Člověk co psal recenzi, rozeznal všechny černé čtverečky. To snad není možný, proč já v prohlížeči nerozeznám do čísla 8 žádný odstín. Uložil jsem testovací obrázek do PC a najednou při jeho otevření rozeznám také všechny odstíny. Otevřu lagom.nl v edge a také rozeznám všechny odstíny černé.
Závěr: ten prohlížeč byl opera a z nějakého důvodu neumí zobrazit všechny odstíny (všechny barvy), proto se nehodí na nastavování monitoru na lagom.nl
Tomi V
Junior

Odeslat příspěvekod chatumbabub 20. 9. 2017 20:39

Tomi, predpokladam, ze si pripojen pres HDMI. Mel jsem naprosto stejny problem a uvazoval jsem i o vraceni. Ale jedna se pouze o nastaveni. Nastav si toto. I kdyz je teda divne, ze mas problem pouze v Opere.


EDIT: ted jsem si nainstaloval Operu, a taky v ni vidim vse.
Přílohy
20170920_213632.jpg
chatumbabub
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Tomi V 21. 9. 2017 18:48

Já jsem měl monitor spojený přes mini displayport, dnes jsem to dal přes HDMI a už taky vidím
všechny odstíny.
Ten rozsah HDMI RGB PC 16 až 235 má ještě "silnější" účinek, přes MDP jsem neviděl 8
kostiček, s tímto nastavením cca 16 (dle názvu).
Myslel jsem že můžu mít spojení obě a vybrat si vstup, ale v tom momentě se monitor
identifikovbgal jako druhý, tak jsem nakonec musel displayport vyndat z monitoru.
Někdy jsou to opravdu nepochopitelné věci( proč opera přes displayport nezobrazuje všechny barvy?).
Tomi V
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 22. 9. 2017 11:39

Zajímavá kombinace problémů, ale i toto se stává. Možná začít používat "poradny prohlížeč" (tím neříkám že ostatní nemají problémy...). Jen prostě Opera mne nikdy nepřesvědčila.
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků