NTB do 15K z Taiwanu

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mistrYoda 12. 10. 2017 17:22

Zdravím,
mám několik naléhavých proseb ohledně pomoci s výběrem nového notebooku. Na mém stávajícím NTB Lenovo T60 mi zhasíná displej - nejspíše vadný inverter či CCFL, podle toho, co jsem zjistil. Nic fatálního, ale problém je v tom, že stroj je starý 11 let a hlavně, že jsem v zahraničí - Taiwan.

A právě i kvůli destinaci zvažuji koupi nového stroje zde. Preferuji sice Lenovo či DELL, ale ASUS nebo ACER by zde mohl být výrazně levnější. Známá mi doporučila tento eshop: http://www.tkec.com.tw/dic2.aspx?cid=11 ... &hid=81875 Snažil jsem se tedy porovnat ceny různých strojů, ale neuspěl jsem. Jde o to, že i když mohou být 2 počítače totožné co se týká parametrů, jejich označení na Taiwanu je zcela odlišné od toho v Česku. Má hlavní prosba tedy zní, zda-li je někdo schopný "rozkódovat" jejich značení a pomoct mi tím s jejich srovnáním. Případně se přímo podívat na parametry určitého stroje a porovnat je s obdobným strojem u nás. Co se ceny týká, vycházím pouze z toho, co jsem slyšel, a tak se před koupí potřebuji ujistit, že cena tady je nižší nebo při nejhorším stejná jako doma.

Další část prosby spočívá se samotným výběrem notebooku. Můžete mi, prosím, doporučit něco v rozmezí 10-15 tisíc Kč? Určitě potřebuji 15,6" monitor a vyměnitelnou baterii. Není třeba SSD, jen možnost vyměnit původní disk za vlastní SSD. Skvělá by byla možnost vyměnit DVD ROM za optical bay s druhým HDD. Displej preferuji matný. Uvítal bych numerickou klávesnici. Hry nehraju, notebook potřebuji na práci. RAM 4 GB a více. OS není nutný. Nějaké nápady?

Děkuji za veškerou pomoc.
mistrYoda
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zivan 13. 10. 2017 07:19

Co zaruka? Notebook koupeny na Taiwanu ti v CR nemusi opravit.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků