Doporučte mi tankovou tiskárnu

CRT, LCD, tiskárny a technologie tisku, skenery

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod mmmjack 15. 6. 2017 19:09

No, jak píšeš, bohužel u nás se neosvědčila ani na ten tisk. Již byla 2x reklamovana, po návratu z druhé reklamace (opravy a výměna všeho možného) ihned první stránka s pruhy a testovací stránka otresna, zkoušel jsem týden a pak mi došly nervy. Napsal jsem *****ý mail do VSP data ze chci prachy, nebo řádnou opravu, že nás to stoji peníze, čas a nervy.
Odpověděli, že pošlou výměnou jiný (snad nový?) kus...
No tak jsem zvědav, dávám jim ještě jednu šanci.
Skenování je nejpomalejší, co jsem kdy viděl, musí se nastavit jakože do jednoho PC a pak v něm ať se to ukládá na síť, aby to fungovalo jako síťový sken, hrozně debilní. To i WF-7610 měla vyřešené lépe.

Ty papíry to nenabira občas jen foto, běžný papír nebo s lehce vyšší gramáží to bere snad 100%.
V kanclu velmi chybí ruční podavač, na tisk štítků, obálek atp.

Už už pokukuji po nějaké náhradě, snad Canon /HP /Brother? Všichni už tankovou prý dělají také, tak jsem zvědav co najdu.
Jinak z T-mobile nám nabízí pronájem nějaké hyper business Kyocery A3 za 3000 cca i s tiskovými náklady... To se možná vyplatí více, jak ta L655 (resp určitě lépe oproti té Epson tankové A3 L16XX).
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jarmilagorila 15. 6. 2017 23:12

Já mám Epsonku L800 už asi 3 roky a nedám na ni dopustit.Tisknu na origoš Epson premium papír a fotky jak z fotolabu.Párkrát ,,profuk,, trysek jinak vděčná krabička.:-)
jarmilagorila
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 16. 6. 2017 07:35

Jarmilo, ano kdybych tiskl pouze fotky, tak tím že jsou ve vysoké kvalitě tak jsou vždy OK, ale zkus si vytisknout 50-100 stránkový dokument ve standardní kvalitě a uvidíš... zřejmě na něco takového tyto tiskárny nejsou vůbec stavěné, takže mně se jeví jako hrozný šmejd, když ani 2x servis toto neřeší. Ty hlavy to očividně nezvládají a ze servisu se asi bojí přiznat, že "tolik" bychom na nich tisknout asi neměli...
Intel Core i5-4690K · SPC Fera2 (fan F12PWM) · 16 GB DDR3 · MSI GTX1060 Gaming · Kingston KC400 · Crucial M500 · MSI Z97M Gaming · Fractal Design Define Mini (4xF12PWM) · Seasonic G450 · Dell U2717D
Ford S-Max 2010 2.0 SCTi PowerShift
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod jarmilagorila 16. 6. 2017 08:02

Tak je fakt,že ji mám primárně na tisk fotek a to ještě v ,,rozumném,, množství.Netisknu stovky fotek měsíčně jako můj kolega.Občas vytisknu nějaký dokument na obyčejnou A4 a tady inkoust ukazuje svá slabá místa.Na to jsem míval vždy černobílou laserovou multifunkci.Jenže člověk musí dělat vždy kompromisy,u mně převážil tisk fotek,proto inkoust.Ale věřím ti ty problémy a po negativní zkušenosti bych na Epson také zanevřel.
jarmilagorila
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 16. 6. 2017 11:52

Na CB tisk hromady stran na laserovce také nedám dopustit z minulých zkušeností. Ale proste bral jsem to tak, že doba pokročila a barevný tisk dokumentů je už dnes bran jako samozřejmost, navíc při nákladech takového sytému kdy lahvička stojí pár korun... Jenže ještě kdyby to fungovalo jak má...
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod davidpuchyr 9. 1. 2018 10:14

Já bych zkusil mrknout na https://www.livox.cz/tiskarny-1.html kde určitě vybereš, mají i WiFi takže práce s nimi je snadná.
davidpuchyr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod danielhrbac 9. 1. 2018 10:38

danielhrbac píše:L655 mám vedle se asi 3 měsíce a pomalu se chystám poprvé dolívat černý inkoust. Počítadlo stránek je na 5k. Celou dobu tisknu na standardní tisk - tedy ani úsporný a ani nejlepší. Pruhy se mi objevily jen asi 2x, pokaždé, když se souvisle tiskly stovky stran. Čištění pomohlo. Papír, i s vyšší gramáží, nabírá spolehlivě, pokud není nastaven tichý tisk. Pokud nastavím tichý tisk, seká se v ní papír každou 5. stranu.
Kromě tisku je ta tiskárna spíš podprůměrná. Nastavení scanování je strašně bídné. WiFi tisk jsem nezkoušel, je na kabelu.
Na duplexní tisk je super. Na cokoliv jiného než tisk to není nic moc.


Tak na ní dojíždím druhou lahvičku a platí vše co jsem napsal. Duplexní barevní tisk všeho možného kancelářského bez problémů. Teď ji mám už asi dva měsíce přepnutou na tichý tisk a jakoby si "sedla" a bere papíry normálně i na tichý tisk.

Koupil jsem levnější L605 jako "hlavní" tiskárnu a za 3 měsíce, kdy se na ní tiskne spolkla dvě lahvičky a nemá problém. Když se toho tiskne hodně, tak je pouze potřeba určitá trpělivost, protože je pomalejší než laser.

Podle mých poznámek obě na jednu lahvičku vytisknou 5k+ stran.
danielhrbac
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 9. 1. 2018 17:07

Nojo, jenže kolik vytisknes za měsíc?
Nevím jestli jsem to napsal naposledy vše, ale ani nová tiskárna nic neřešila a po měsíci jsem požádal o dobropis. A ihned jsem objednal jinou, máme momentálně HP Page wide pro 477dw a teda nemůžu si naprosto stěžovat, absolutně bezudrzbove řešení zatím, jen strkám kazety s inkoustem a to nijak často, jelikož k ní jsou cartridge i na 10000 stran! Takže vlastně něco jak laser. Rychlost brutální, jak laserovka, tiskne totiž po celé šířce najednou, nejezdi tam žádná hlava... Skenování přesně kam potřebuji do sítě, webové rozhraní kde nastavím vše co potřebuji. Zásobník na celý pakl papíru A4, ruční podavač, taky dost velký! No jsem vůl že jsem něco takového nesehnal již dříve, kolik bych si ušetřil nervů, času a peněz! Samozřejmě na nějaké mensi domácí je to asi kanón na vrabce.
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 1. 2018 17:37

Jo, doporucoval jsem to i Sh!tmanovi ... ktery puvodne chtel laser. Ale PageWide se laseru vyrovna i co do nakladu na tisk. Plusem je nizka spotreba, vysoka rychlost.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod danielhrbac 9. 1. 2018 17:57

Na L605 od 24.09.2017 - 9300 stran
na L655 od 01.04.2017 - 11794 stran
Takže pár tisíc měsíčně.

Tahle HP vypadá pěkně, je to ale jiná třída. Dvojnásobná cena, čtyřnásobné náklady na stránku. O 10 decibel hlučnější. Zase je opravdu zatraceně rychlá. Díval jsem se na video jak je rychlá a je to super. Možná, až přestanu používat tu OKI co mám na scanování, tak by něco takového ji mohlo nahradit jako scanner. Ale zase na druhé straně, za dvojnásobnou cenu mám nějaký workforce třeba wf-6590 která je sice pomalejší skoro o polovinu, ale náklady na stranu jsou jen dvojnásobné.

Holt si každý najde to svoje.
danielhrbac
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 9. 1. 2018 17:59

No, přesně.
A to jsem měl v plánu přikoupit druhý podavač na dalších 500 listů, zatím tedy stačí jeden, možná až se bude tisknout ještě více.
Každopádně jeste prodloužím záruku, jelikož jsme max spokojeni. Nainstaloval jsem a od té doby se nemusím starat. Je to 100 a 1.
Fotky jsou min na úrovni te Epson. Papír berou pokaždé a lítají z toho ty fotky snad rychleji jak z laserovky.
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod mmmjack 11. 1. 2018 09:54

Daniel:
no u té L655 ti to vychází na 1300 str, to asi ještě zvládá v pohodě :D My tiskneme skoro 3000/měsíc, na to prostě není očividně stavěná.

Jak píšeš je to jiná třída, ale my ji 100% využijeme, na doma bych si ji taky nekoupil :)
Náklady sice vyšší na stránku, ale když si spočtu mé náklady a starosti s Epsonkou, tak se mi pěkně nevyplatila, o dolívání inkoustu nemluvě (to nejsem žádná fajnovka). Hlučnost jen při samotném tisku, za tu expresní rychlost to stojí, Epsonka může být tišší, jenže když to tiskne X-násobně dýl, tak co je vlastně horší? :D
Hlavně na max kvalitu ta rychlost je brutální, vlastně tady u toho tisku už ta míra kvality na tu rychlost nemá skoro vliv!
Jinak před tou lahvičkovou Epsonkou jsme měli WF-7610 a to byla podobná tragédie, samozřejmě i s originálními inkousty (taky celkem vysoké náklady na tisk), taky 3x reklamovaná a skončila dobropisem, naprosto nepoužitelný zgarb.
Intel Core i5-4690K · SPC Fera2 (fan F12PWM) · 16 GB DDR3 · MSI GTX1060 Gaming · Kingston KC400 · Crucial M500 · MSI Z97M Gaming · Fractal Design Define Mini (4xF12PWM) · Seasonic G450 · Dell U2717D
Ford S-Max 2010 2.0 SCTi PowerShift
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod danielhrbac 11. 1. 2018 10:15

Já jsem právě zvědavý jak zhruba těch 3k/měs. vydrží ta L605. Tak nějak počítám s tím, že by to vydržet neměla. :-)
Děsíš mě s tou zkušeností s WF řadou. Ale co s tím člověk nadělá.
Ono v té kategorii okolo 0,25Kč/strana s originálem a pořizovací cenou 10kKč+ je už konkurence velká. Ať už v laseru nebo inkoustu. A zase je to nějaký kruh, kdy od HPLJ jsem šel přes Canon, Lexmark a OKI (vše barevný laser) volil mezi tanky a něčím jiným. Jediné, co z uvedeného za něco stálo, byl Lexmark MFC X544. A po tanku to asi zase skončí u HP, protože prostě ty válce a drumy u barevných laserů jsou peklo.
Uvidíme.
danielhrbac
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 15. 1. 2018 10:53

No já jsem se šíleně spletl v tom Epsonu, po předchozích nic moc zkušenostech jak s HP, tak Canonem, jsem myslel, že jdu do jistoty, navíc všude vychvalované, jenže to je jak s auty a jinými věcmi, které prověří až provoz v praxi a za delší dobu, než 1-denní test v redakci. Takže nakonec si to člověk musí vyzkoušet a projít si tím sám :)
Nejhorší je, že jsem nikde takové problémy v okolí ani moc nezaznamenal, zřejmě to mají všichni fakt jen na takovou home-office a pár fotek, tak to pak asi není problém no.
OKI (LED laser?) jsem měl ve firmě u táty, laserovou barevnou a pak 2xČB multifunkci laserovou. Ta barevná laserovka brutální náklady na tisk, všechny tonery dohromady snad 10-12000, to byla pálka, navíc mizely jak nic a to se na nich moc netisklo (na eBay jsem pak sehnal flašky s práškem na doplnění +čipy náhradní z USA a to bylo asi 2x levnější). Pak se to nahradilo (doplnilo) tou ČB multi, ta jela celkem spolehlivě, akorát se asi 1x za rok musel kupovat nový zapékací válec a bylo jedno, jestli jsme používali origo tonery nebo alternativy. Ale obě už tehdy (10 let zpět?) měly web rozhraní, LAN atp.
Intel Core i5-4690K · SPC Fera2 (fan F12PWM) · 16 GB DDR3 · MSI GTX1060 Gaming · Kingston KC400 · Crucial M500 · MSI Z97M Gaming · Fractal Design Define Mini (4xF12PWM) · Seasonic G450 · Dell U2717D
Ford S-Max 2010 2.0 SCTi PowerShift
mmmjack
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod hannys85 7. 6. 2018 20:15

Dívám se po nové tankové multifunkci z důvodu úspory nákladů. Byl jsem nemile překvapen, že žádná takovka Epson (nejspíše i Brother) nezvládne oboustrané skenování z ADF podavače ! Mám Canon MX925, která je dokonalá až tedy na cenu za tisk...Nedá se nějak softwarově dohrát do Epson tankovek ten oboustraný sken ? Existuje vůbec na trhu nějaká rozměrově normální domácí multifunkce (nejlépe tanková) s oboustraným skenem z ADF podavače + duplex tiskem ?? Netušil bych. že to bude ve 2018 takový problém..Děkuji
hannys85
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků