výběr dobré myšky k noteboku - hry

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod eLzyx 9. 1. 2019 22:53

koupil jsem si nový noťas (Dell 5491 v topu) a zjistil jsem, že se na tom dá i hrát :D Akorát to chce myš. Otázka je jakou.
U desktopu a pracovního notebooku používám Logitech řad MX. Ale ty mi přijdou na přenášení dost mohutné. Takže je otázka jakou zvolit, aby mě z toho nebolela tlapa, nebyla moc vysoká (trochu rozpor s předchozím požadavkem), aby nedělala moc velkou bouli v pouzdru s noťasem, šlo to připojit přes BT (nesnáším usb čudly, furt se to někde zatrhává, ztrácí).Musí fungovat i na textilu (postel, gauč). Upřednostňuji Logitech, MS, Dell

Nějaké nápady?
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 10. 1. 2019 14:54

tak díky za pomoc, nakonec jsem vybral Logitech MX Anywhere 2S.

Nejspíše zde začnu radit s podobnou intenzitou ...
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 1. 2019 20:36

Tak za jeden den... už to není holt to staré dobré živě...
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 1. 2019 22:24

Už ani ten fejsdub prej nejni co bejvával. :D
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 12. 1. 2019 23:03

... to není. A nebo je, ale mi se měníme :lol:
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 13. 1. 2019 00:22

Python.p píše:Tak za jeden den... už to není holt to staré dobré živě...

njn, jsem se možná unáhlil. Ale v jiných tématech jsou odpovědi poměrně promptní a tak jsem čekal, že se na takovou pitomost najde také pár názorů. Nakonec pomohlo CZC tím, že tuhle myš měli ve slevě, tak mi skočila díky kontextové reklamě do zájmu ... ale ještě jsem jí nevyzvedl, tak nevím, jestli jsem zvolil správně.
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dreamer 13. 1. 2019 01:57

Tak, nepockal si ani 24 hodin, chces nizku a zaroven vysoku mys, nezadal si ani cenovy strop, dalsie poziadavky ako pocet tlacidiel, funkcie - ako tilt, specialne rolovanie kolieska a pod., tak je tazke radit.

Mys mozes stale do 14 dni vratit, ci si sa rozhodol spravne, zistis o 2 roky, mne 2 mysi Logitech vydrzali presne 2 roky, tak uz ich nekupujem.
Dreamer
Dreamer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 1. 2019 06:25

Asi záleží jaké myši, nebo jak se k nim člověk chová. Se životností jsem problém nikdy neměl, stará první MX cosi, dvanáctiletá myš ještě s dobíjecí kolíbkou, funguje s jednou výměnou tlačítek dodnes. Taková ta úplně první bezdrátová s nekonečným kolečkem. I stará G700 jezdí dodnes jako nová. Ano, měnily se tlačítka, kluzáky a aku taky není původní (uživatelsky výměnná AA nimh) ale to je všechno spotřební materiál.

MX Master původní jsem poslal do rodiny, tak šest let má už určitě, tam se neměnilo vůbec nic. Teď mám asi dva roky MX Master 2S a spokojenost.

U notebooku používám M705, taky má x let a naprostá spokojenost. Je teda vyšší, to je fakt.

U anywhere mi vadilo umístění tlačítek, musel jsem ji vrátit.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 13. 1. 2019 13:31

mám v práci MX5500, co byla ještě v setu s klávesnicí. Je to přesně ta s dobíjecí kolébkou. Až na problém s neustálým zasviněním dobíjecích kontaktů je v pohodě.
Doma mám už asi 5 let Performance MX. Taky bez problémů

Dreamer píše:chces nizku a zaroven vysoku mys, nezadal si ani cenovy strop, dalsie poziadavky ako pocet tlacidiel, funkcie - ako tilt, specialne rolovanie kolieska a pod., tak je tazke radit.

Cenu jsem neuváděl, protože mi na ní nezáleží. Počet tlačítek mi byl taky celkem šumafuk. Chápu, že moje požadavky jsou takové neurčité, možná protichůdné, ale ... buďte rádi, že jste mi nemuseli pomáhat při výběru noťasu :D
Podmínkami bylo: Dell Latitude, 14" max. (posledních 15 let jedu na 5-12" noteboocích, nepotřebuji "desktop replacement", ale prudce mobilní věc), hmotnost kolem 1,5kg, výkonnější "neIntel" grafika, W10Pro.
"Naštěstí" jsem si tak mohl vybrat jen ze dvou modelů. 5495 s Ryzenem 7Pro. A druhý byl 5491 s 6C Intelem&MX130. Vyhrál model 5491, protože vyšel levněji a vyšší procesorový výkon se mi hodí na virtualizaci.
Cena na zblití, dal by se za to pořídit Asus s RTX2060, ale ... výběrová kritéria jsou výběrová kritéria.
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 1. 2019 14:20

Mne by spise zajimalo, ktereho vyrobce periferii kdo z Vas povazuje za kvalitniho a proc. Pripadne jakou mys kdo pouzivate.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 13. 1. 2019 14:32

za mě Logitech ... obvykle skvělá ergonomie, dlouhá životnost, obstojné zpracování, bohužel ne vždy 100%. Nemám úplně srovnání s konkurencí, ale líbí se mi i dostatečná výdrž na baterii.
Měl jsem rád ještě periferie od Microsoftu, zejména myši měli povedené. Od té doby, co upřednostňují design před ergonomií beru už jen MS wired keyboard 600. Za 300Kč vcelku obyčejná klávesnice, na které se mi dobře píše a vydrží dlouho v kondici. Mám rezervní 3ks ve skříni, kdyby je přestali dělat :-)
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 1. 2019 16:45

Tak nějaký SZ jsme si vyměnili, sice na jiném fóru, ale počítá se to...

Jinak za mě GB - funguje léta. A4tech taky. Razer co se ke mě dostal náhodou, taky 4 roky a bez problémů.

V práci máme léta Logitechy a nevím, že by nějaká umřela... jedná nebo dvě přestali klikat, ale to by stačilo asi vyčistit, jenže na to se tady sere.

Co se mi moc líbí a považuji za TOP jsou Cherry Boardy. To je pak to psaní na jiné úrovni, vybrat vhodný spínače a člověk nechce pak jinak.
Python.p
Je to rebel!
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 13. 1. 2019 17:10

Python.p píše:Tak nějaký SZ jsme si vyměnili, sice na jiném fóru, ale počítá se to...

to je pravda. Nicméně rozhodla nakonec cena. Kdybych to bral z obchodu, vyhrál by to Ryzen, ten 6C intel s mx130 vychází asi o 8k dráž. Ale dodavatel se pochlapil a toho Intela zvládl dodat ještě levněji
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dreamer 13. 1. 2019 17:31

KineCZek píše:Mne by spise zajimalo, ktereho vyrobce periferii kdo z Vas povazuje za kvalitniho a proc. Pripadne jakou mys kdo pouzivate.

To sa uz dnes neda rozdelit na dobre a zle znacky, vsetci sa postupne "ucia" ako spravne doladit planovane zastaravanie, preto niekomu este vydrzi mys dlhsie a inym presne 2 roky.

Ja mam GigaByte a uz zacina blbnut tilt-left, problem je, ze pouzivam skratky, je to zavislost, vela veci dokazem spravit pomocou mysich skratiek, ale podmienka je pre mna tilt - naklon kolieska a 2 bocne tlacitka, toto ale splna len velmi malo vyrobcov, je to este Logitech, no po zlych skusenostiach im uz neverim, vlastne okrem GB asi uz nema tilt ziadna znacka, niektore tilt maju, ale nemaju bocne tlacidla, prip. maju jedno bocne napravo a na to by som si uz nezvykol.

Python.p píše:V práci máme léta Logitechy a nevím, že by nějaká umřela... jedná nebo dvě přestali klikat, ale to by stačilo asi vyčistit, jenže na to se tady sere.

Ako ma bezny uzivatel vycistit mys bez skrutiek? Mozno sa to da nejak rozobrat, vycistit, vymenit nieco, ale to bezny uzivatel nedokaze.
Dreamer
Dreamer
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod eLzyx 15. 1. 2019 20:05

tak Anywhere je doma a po 2h zatím spokojenost. Není to tak komfortní jako velké myši, ale tahat velkou myš v útlém pouzdru s notebookem prostě nejde. Proto mi ta Anywhere přijde jako dobrý kompromis. Byť mohla být o chlup širší a delší ...
Přílohy
IMG_1371.JPG
IMG_1374.JPG
eLzyx
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků