Chello a wi-fi router StraightCore WRT-312

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Smurfx 7. 8. 2007 17:38

Zdravím,

poraďte mi prosím s nastavením routeru StraightCore WRT-312. Mám kabelový internet chello (classic, tudíž jedna MAC adresa) s modemem Motorola. Z modemu jsem připojil síťový kabel do routeru a k němu mám kabelem připojené PC. Samozřejmě chci, aby byl byl přístupný internet a aby se k routeru mohla připojit z bytu i wi-fi zařízení (notebooky, telefony apod.) a také využívat internet.

Do webového rozhraní nastavení se (po nastavení správné IP adresy počítače) dostanu, ale dál už nevím, co nastavit. Zkoušel jsem opravdu všechny možné kombinace, ale internet skrze něj nejde rozchodit na počítači a notebook router přes wi-fi také nevidí.

Máte někdo s tímto routerem zkušenosti? Víte, kde nastavit klonování mac adres a správné volby tak, aby to fungovalo? Nebo případně doporučte jiný kvalitní wi-fi router, který má nastavení jednodušší.

Předem díky za všechny rady :) :)
Smurfx
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod l0b0t0m 9. 8. 2007 18:30

Zdravím, prakticky sis odpověděl sám. Žádný router nejde jen tak ... takže se připoj na jeho web. rozhraní, najdi si nastavení IP/Nastavení IP pro WAN (eth. kabel z modemu musíš mít zapojený do té samostatné eth. zásuvky...). Na té stránce nastav typ rozhraní "dhcp klient" a hlavně dole je klonovat MAC adresu - takže se podívej na UPC stránky jakou mac máš povolenou pro přístupez dvojteček k netu (asi to je ta z PC - pokud to tam fungovalo). A tu MAC adresu tam napiš (bez dvojteček). V menu "sít & firewall" ještě zvol jako režim sítě 3 (na jamostatném eth. portu je ISP - UPC a na 4 port. switchi a wifině je domácí LAN). Uložit a restartovat wrtáka. Pak si pohrát s nastavením wifi a mělo by to být.
P.S.: o moc jedodušší už router být nemůže :-))
l0b0t0m
Junior

Odeslat příspěvekod Smurfx 10. 8. 2007 13:46

Díky moc, teď funguje jak internet skrze LAN tak webové rozhraní. Snad to vydrží.

Jediné, co nefunguje úplně korektně je wi-fi. Mám nastavený typ provozu "G" (výkon 20dbmw, "b" mám uplně vypnutý a výkon 0 dbmw), nastavené heslo WPA a mód přístupového bodu. Mobilní telefony síť najdou, připojí se, zadám WPA a vše se krásně načte.

Notebooky tu síť sice najdou (normální windows xp rozhraní pro wi-fi sítě), ale při pokusu připojit se to zahlásí chybu (připojení se nezdařilo, síť už nemusí být v dosahu). Signál je přitom 100%.

Nevíš co s tím? Tak nějak se teď bojím do nastavení zasahovat aby nepřestalo fungovat i to, co teď funguje :)
Smurfx
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod l0b0t0m 10. 8. 2007 17:56

Zkus zkontrolovat jestli notebooky umí WPA (měli by ...) a Géčko. Klidně zkus nastavit na WRTákovi B+G, jestli to nepomůže.
l0b0t0m
Junior

Odeslat příspěvekod l0b0t0m 10. 8. 2007 17:57

Ještě jsem si vzpoměl - aktuální nastavení WRTáka se dá uložit do souboru a pokud změny nebudou to pravé, tak se to dá vrátit.
l0b0t0m
Junior

Odeslat příspěvekod eisi 27. 9. 2007 14:30

prosím exituje někde podrobný návod na zprovoznění WRT 132 jsem laik a doložený návod jsem přečetl snad pětkrát a nic nefunguje myslel jsem si že to zvládnu ale opak je pravdou prosím o radu.
jsem připojen přes mistní síť Lan ( http://www.bubakov.net ) na počítači mám síťovou kartu OvisLink WL-8000pci a potřebuji zprovoznit připojení na noťas prosím oradu
Děkuji EISI
eisi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BigFoot007 27. 9. 2007 14:36

tiez sa chystam na podobnu srandu...
Have you tried turning it off on on again?
BigFoot007
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod zmizik 27. 9. 2007 14:50

Skus aj znizit vykon anteny - mozes mat vela odrazov a vtedy je vacsi vykon iba na skodu. Ja idem na mojom Asuse doma na najnizsiom vykone :)
cpu: intel mb: asus ram: adata gpu: ati hdd: hitachi, maxtor psu: enermax case: thermaltake dvd-rw: lg lcd: acer cooler: zalman ntb: hp pda: htc foto: sony gps: gpsmap
zmizik
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod perseus.p 2. 9. 2008 07:42

vas navod mi pomohl, ale potreboval bych k AP pripojit jeste stolni pc. Nechal jsem klonovat mac adresu z NB, ale kdyz pripojim druhe zarizeni, stejne ap, tak pres nej nejde net. co s tim?
perseus.p
Junior
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků