Dvě instalace WinXP na PC

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MirekK 21. 1. 2008 21:08

Na svém PC s Win XP SP2 jsem nainstaloval na disky (fyzické) C: a D: operační systém Microsoft Windows XP Professional. Posléze jsem na disku D: všechna data instalace smazal, což nebylo asi to nejlepší řešení a zůstal tedy OS jen na disku C:
Při startu se objeví následující údaje :
Vyberte operační systém, který chcete spustit. Jsou zde pod sebou dvě stejné nabídky MS WinXP Professional. Pokud stisknu nabídku první, spouštění pokračuje ihned, jinak automaticky za 28 vteřin. Je to systém nainstalovaný na disku C:
Stisknu-li možnost druhou, objeví se nová stránka s textem "Systém Windows nelze spustit. Uvedený soubor je poškozen nebo nebyl nalezen:<Windows root> system32\hall.dll. Nainstalujte znovu uvedený soubor". Potom se nabízí řada možností spuštění systému Windows, které tady nebudu popisovat, protože se žádnou z nich jsem nenašel možnost vyřešení tohoto problému.
Jde nějak tento problém dvojího výběru OS odstranit?
MirekK
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 21. 1. 2008 21:19

Jde o pouhou editaci textového souboru C:\Boot.ini (má atributy Skrytý a Systémový), resp. odstranit z něj nabídku již neexistujícího operačního systému, což se zde již mnohokrát probíralo.
Lze to udělat buď ručně libovolným textovým editorem (pozor na ty atributy!), nebo spuštěním příkazu Msconfig a tam záložka Boot.ini.
Pytlík
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod MirekK 22. 1. 2008 20:06

Rada byla perfekt, úpravou Boot.ini je vše v pořadku. Díky.
MirekK
Junior

Odeslat příspěvekod mbing 28. 1. 2008 00:59

Nemám problémy s alkoholem, mám problémy bez něj.
mbing
VIP uživatel
Uživatelský avatar


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků