HP e-pc 40 a instalace windows

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Dz_oush 24. 1. 2008 19:25

Dobrý den

Dostal jsem několik vyřazených kancelářských počítačů HP E-pc 40 a poměrně jednoduchý úkol . Nainstalovat windows xp . Počítače nemají svoji cd mechaniku . Je v nich sice výstup na cd mechaniku , ale je pro notebookovské mechaniky a jelikož žádnou takovou nevlastním tak ji nemůž použít . V počítačích je klasický pevný disk . Skoušel jsem připojit na jeho kabel i cd mechaniku jako slave a hdd jako master ale počítač hlástí chybu disku .Pak jsem skoušel bootovat z usb harddisku , cd rom . Oboje nešelo i když by to pc měl podporovat . Už fakt nevím jak tam ten systém dostat . Toto se mi ještě nestalo , proto bych prosil ty co se s těmito počítači setkali aby mi dali radu . Můj názor je že bych měl xpčka nainstalovat ( nebo jinak dostat na disk ) na jiném počítači . Nevím jestli jde windows upravit tak aby šel na každém počítači do kterého se vloží ( třeba jako live cd linuxu ) , popřípadě na disk přetáhnout verzi windowsu kterou by už stačilo jen doinstalovat ( podobně jako u notebooků ) .

Ještě přidávám fotky těch pc a prosil bych všechny co se s tímto někdy setkaly o radu .

Obrázek

a tady najdete ještě nějaké fotky těch PC http://dzioush.hostuju.cz/epc/

diki moc všem
Dz_oush
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 24. 1. 2008 21:24

Z fotek vyplývá, že tyto PC jsou vybaveny CD/DVD mechanikou. Nastav ji v BIOSu jako bootovací.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dz_oush 25. 1. 2008 13:59

právě že nejsou . to co je na fotkách je jen záslepka ... kdyby byly vybaveny cd mechanikou tak uz tam ty windowsi davno mam ;-)
Dz_oush
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 26. 1. 2008 23:50

Pak kup CD-mechaniku.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dz_oush 27. 1. 2008 11:00

to jsou rady jak noha ... jsou to stare vyrazene pocitace a nema cenu do nich nic kupovat . Navic je tam nejaky divny konektor na ide kabel ... neco pro notebookovske mechaniky . Takze nema cenu kupovat mechaniku
Dz_oush
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 27. 1. 2008 13:07

Pravděpodobně tyto prehistorické křápy od HP nemají ani USB :-/
Jediné rozumné řešení:
prodat do bazaru na stovku/kus.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Dz_oush 28. 1. 2008 20:10

mají usb .... mam jich nekolik a maji nejakou cenu .... boot z usb nejde ( resp. jde ale jen se rozchrci cdcko a to je tak vsechno ... pak hazi error . Jsou to 1 ghz proc. a 256 mb ram .... pro kamarady :-D ... nejak me to netrapi ale zprovoznit bych to chtel

EDIT : jinak na fotce jsou ty usbcka ... staci se divat . Ale jinak jsou pod logem win xp :wink:
Dz_oush
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kevin20 6. 2. 2008 09:27

ja mam taky isty problem :D:D

je to celkom schopne pc, len na tom treba preinstalovat windows.. len neviem ako.....

neviem ci to nezlomim.. ten kryt a nenapojim sa nejak surovo na dosku..... len to uz nebude ono..


ak zistis ako sa to da, daj mi vediet................
usb kluc - skusal som skopirovat obsah cdcka xpcka, ale neslo to, ale niekde som cital, ze su na to utility, ktore z kluca urobia bootovatelny kluc.. tak neviem.. ale myslim ze ked su tu taky machri :)) niekto nam musi vediet poradit..

i ked toto je fakt tazka otazka, ziadne kupovanie cdrom sa konat nebude ako si napisal je to haaburda, ale skoda ju nevyuzit
kevin20
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kaf1 6. 2. 2008 10:14

1) disk je pripojen jak? na bezne ksande? podporuje to 2 zarizeni na bezne ksande? (aby jsi tam mohl pridat nouzove klasickou mechaniku a pak popripade delat obrazy na dalsi disky)

2) lze instalovat XP z disku? v kazdem pripade W98 jdou - disk hodis do jineho PC, zkopirujes instalacky a z instalacniho adresare w98 nebo w98 bootovaci disketou se souborem sys.exe "zadej sys ten_disk:" pro prenos boobovacich informaci. Pak pust instalaci.

PS: znackove PC jsou vetsinou pekne smejdy s vlastnim resenim a temer nulovou uzivatelskou podporou. do budoucna s tim budou asi i dalsi problemy... Btw. mas alespon ovladace?
kaf1
Junior

Odeslat příspěvekod kevin20 6. 2. 2008 19:54

no.. problem je ze sa to neda normalne otvorit...

cize ten case budem musiet rozbit
kevin20
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oslzly 6. 2. 2008 21:10

Dobrý den, nejsou to náhodou PC vyřazené z projektu Internet do škol, tzv. INDOŠ? Pokud ano, tak case otevřít lze, taky jsem se s těmito počítači setkal, jsou to předpokládám P III na 1 GHz a 256 RAM. Problém jsem řešil trochu neandrtálsky a to tak, že jsem HDD vyndal z CASE, dal jej do podobného PC od HP, nainstaloval Windows XP, dal HDD zpět do počítače a nainstaloval jsem ovaldače. Funfuje to bez problému, udělal jsem to tak asi s 10 PC a síť za poslední rok a půl neměla softwarový problém na těchto PC.
oslzly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oslzly 7. 2. 2008 08:52

Popřípadě by ještě šla do usb připojit externí FDD a provést instalaci ze sítě, já tuto možnost tehdy bohužel neměl
oslzly
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pemu 20. 5. 2008 06:54

Ahoj, taky válčím s těmito PC - co však jde - je vyměnit kšandu na klasickou se dvěma konektory a pak tam jde klasický CD ^^
pemu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod slavekz 30. 7. 2008 13:44

Ahoj,
pokud jsou to "Indoší" počítače, byl tam upravený BIOS, který blokoval boot z USB. Je třeba jej aktualizovat ze stránek HP. Potom lze bootovat i z USB.
slavekz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dz_oush 25. 1. 2009 22:11

zdravim , takze zase po case jsem se sem podival a co nevidim par reakci . no i kdyz uz je to tema stare je furt dost lidi co se mne na to ptaji ( posilaji mi mail a tak ) tak napisu strucny popis jak tam ty windowsi dotlacit .
je to docela jednoduche . staci pocitac otevrit . vytahnout disk co je napojeny kratkym kablikem a dat tam delsi kablik kam napojim disk + mechaniku . tu mechaniku musim napajet z jineho PC nebo nejakeho vnejsiho zdroje . primo z toh HPcka to nejde . pak staci vse povolit v biosu a je to . muze se instalovat . je potreba si pohrat s nastavenim master / slave u disku a cd a navic je to potreba v pulce instalace xp prehodit ( kdyz se po skopirovani souboru pocitac restartuje) a pak dokoncit instalaci a vse vratit na puvodni misto . mimochodem pokud se nemuzete dostat do biosu (heslo ,coz je bezne kdyz je to z indose) tak na desce je prepinac kterim se da resetovat bios ( clr) ten prepnout , zapnout pocitac , vypnout pocitac a zase prepnout prepinac .
Dz_oush
Kolemjdoucí

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků