Zaplaty pro Windows XP ke stazeni; neoficiální roll-up

Na téma Windows XP, 2000, Me, 98, 95 a starší

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 1. 7. 2010 17:55

No něco mi povídal JSzu že vytvoří, a že bude v Roll-Upech pokračovat. Když jsem mu to před měsícem připomínal tak tvrdil, že se chystá. No a nějak zatím nic :-) Já už nic nechystám, mám rád své Windows 7 a Acronis zálohu (po změnách aktualizovanou) Windows XP.
Vzhledem k nárůstu náctileté pubertální komunity a nedostatku nebo nezájmu správců fóra, se již zúčastňuji pouze diskusních vláken na úrovni. Urážlivé a jinak nevhodné příspěvky tedy ignoruji. Děkuji za pochopení.
Raziel-CZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bymik 9. 7. 2010 11:46

To je škoda, že v to JSzu nepokračuje, přeinstalovávám tak 5 PC do metru a hojně to využívám.
Bymik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr_S 9. 7. 2010 11:55

Tak si ten rollup udělejte sám, není to žádná věda. I když pro přeinstalovávání více PC je mnohem praktičtější ty záplaty do instalačky rovnou integrovat.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 10. 7. 2010 12:30

Kupte si Acronis True Image, dělat Roll-Up nebo něco integrovat je v dnešní době podle mě již zcela bezpředmětné. Nejlepší je nainstalovat čistý OS, dodat ovladače a vše co je k běhu samotného OS potřeba, vyladit OS pro své potřeby a udělat plnou zálohu. Následně nainstalovat bezpečnostní řešení, programy a nakopírovat portable aplikace (protože doba instalací a svinění registrů je už ta tam). No a nakonec udělat přírůstkovou nebo rozdílovou zálohu. Není nic jednoduššího než v budoucnu OS jen obnovovat, jednoduše aktualizovat a třeba dělat nové přírůstkové/rozdílové zálohy. To už pak dle individuálních požadavků uživatele. Roll-Up zahoďte, je to minulost.
Vzhledem k nárůstu náctileté pubertální komunity a nedostatku nebo nezájmu správců fóra, se již zúčastňuji pouze diskusních vláken na úrovni. Urážlivé a jinak nevhodné příspěvky tedy ignoruji. Děkuji za pochopení.
Raziel-CZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Noxik 11. 7. 2010 09:09

Raziel-CZ: No nevim, chapu je to tak pro tebe jednodussi, ale nevadi ti, ze zalohujes i balast, ktery se postupem casu ve Windows vytvori? Pochybuji ze uplne vsechny aplikace sezenes v portable verzi. A pokud aktualizujes ovladace, urcite tam nejaky ten balast po jejich minulych verzich zbyde. Zalezi samozrejme take na tom, jak casto menis HW.
Ja osobne bych reseni s Roll-upem zas az tak nezatracoval.
Noxik
Junior

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 11. 7. 2010 13:52

Kdo chce zálohovat balast, zálohuje balast a kdo neumí sehnat nebo vytvořit portable aplikace,ten funguje na nainstalovaných. Doporučuji si důkladně přečíst celý text jaký jsem napsal a ne ho jen prolétnout a odpovědět. Používat můžeš co chceš, já jen navrhuji praktičtější řešení.
Raziel-CZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod JSzu 12. 7. 2010 02:19

Bymik píše:To je škoda, že v to JSzu nepokračuje, přeinstalovávám tak 5 PC do metru a hojně to využívám.

JSzu v tom pokracuje a jeste minimalne jeden Roll-Up vytvorim :-)) .
JSzu
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bymik 12. 7. 2010 08:24

JSzu píše:JSzu v tom pokracuje a jeste minimalne jeden Roll-Up vytvorim :-)) .

Děkuji ;-) , opravdu to moc pomůže, MS už asi nevydá SP4 na XP :-\
Bymik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fireballcz 20. 7. 2010 17:26

Raziel-CZ píše:Kupte si Acronis True Image...

No vidis, a ja si zase myslim, ze delat nejake zalohy a image podle Tveho receptu je take minulost. Branit se provoznimu zahnojeni pocitace umoznuje jedine virtualizace a ta ma budoucnost urcite. Samzorejme, urcite zalohy jsou potreba take...
Fireballcz
Junior

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 20. 7. 2010 22:29

Windows XP SP3 Roll-Up 07.2010

http://test.raziel-cz.net/roll-up/WXP-S ... 7.2010.exe

Za tento Roll-Up vděčíme o5 pouze a jen JSzu, já už jen jako download zdroj ;-]
Raziel-CZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pytlík 21. 7. 2010 09:52

I tak ti za to žehnej bůh (a to jsem ateista!)
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bymik 23. 7. 2010 13:24

Raziel-CZ píše:Windows XP SP3 Roll-Up 07.2010

http://test.raziel-cz.net/roll-up/WXP-S ... 7.2010.exe

Za tento Roll-Up vděčíme o5 pouze a jen JSzu, já už jen jako download zdroj ;-]

Dík moc.
Bymik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod oooooooooo 23. 7. 2010 14:11

Kód: Vybrat vše
Branit se provoznimu zahnojeni pocitace umoznuje jedine virtualizace a ta ma budoucnost urcite. Samzorejme, urcite zalohy jsou potreba take...

Acronis umí mimo zaloh vhdboot - kdo s tim umí zachazet tak ma v ruce tim padem zaloho-virtualisační-pracovní hračku a try a decide - čistě virtualisační hračka.Jen technická poznámka,Váš nazor jeho spravnost nebo nespravnost nehodnotím,ale to že nevite že zalohovací nastroj lze použit k virtualisaci nevite celkem jistě.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Raziel-CZ 24. 7. 2010 06:06

oooooooooo: Na jisté příspěvky nemá smysl reagovat, nech ho ať si používá to, co mu více vyhovuje. Časem na to třeba přijde. Jinak další Roll-Up taky uděláme, nejspíše v lednu 2011. Stále však trvám na tom, že je dnes tvorba podobných věcí zcela mimo mísu. Ovšem když to chtějí, jednou za půl roku nám aktualizace neublíží :-)
Raziel-CZ
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Philco 27. 9. 2010 15:47

Zájem určitě bude s ohledem na to, že XP se docela slušně držej v přízni. A "pár" oficiálních oprav opět Microsoft vypustil...
Philco
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka