Jak zabezpečit WIFI router TP-LINK TL-WR542G

Routery, AP, switche, huby, ethernet

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vladimir 23. 3. 2009 14:22

Nic se nestalo.

Máš asi zařízení, kde zvolíš, zda chceš používat WEP, WPA nebo WPA2. Ale někde v podmenu WPA2 jsi ještě musel zadat, že chceš používat statický klíč, tedy PSK, a to už jsi neuvedl. Zkratka pro WPA2 se statickým klíčem je WPA2-PSK.

RenoII má jiné zařízení, tam se už v prvním menu zadává, jestli chce WPA2 se statickým klíčem (WPA2-PSK) nebo WPA2 s proměnným klíčem (WPA2). Takže do písmene zvolil přesně to, co ty vidíš v menu tvého zařízení, tedy WPA2 a z toho vzniklo celé nedorozumění.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod dada102 2. 7. 2010 10:35

Dobrý den mám router: WR542G A prosil bych napsat kam a jak zadám MAC adresy které se můžou připojovat. Když chci aby se připojovaly jenom tři jdeto? Předem děkuji za odpověď :-)
dada102
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 2. 7. 2010 10:46

Ano, je to možné. Bližší info je na straně 33 anglického manuálu, v českém manuálu o tom bude zcela jistě informace také.

Jen upozorním, že omezení na MAC adresy se nedá považovat za zabezpečení sítě ;)
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod vladimir 2. 7. 2010 10:51

Viz návod, kapitola 5.5.2 Filtrování MAC-adres.

Upozorňuji, že jako zabezpečení je to k ničemu. Jediné, co funguje, je šifrování WPA nebo WPA2 s dlouhým PSK-klíčem. S takovým šifrováním ale filtrování MAC není potřeba.

Edit: Bari007 byl rychlejší.
Abych poskytoval stejně dobré služby, jako on, doplňuji: strana 40 českého návodu
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landkdom 5. 9. 2010 18:56

Zdravím, mám v bytě velmi slabý signál, protože je vysílaný z routeru Huaiwei, který je přes dvě stěny v bytě u rodičů. Tak jsem nastavil svůj StraightCore WRT-312 jako brigde a opakovač, chytil jsem repeatovaný wi-fi signál, jen mi nejde nastavit zabezpečení - na prvotní wi-fi síti je WPA (TKIP), ale abych to mohl nastavit na uživatelském rozhraní routeru, chce to po mě IP adresu Radius serveru, a nějaké heslo, což však neznám. Když se připojuji jenom s počítačem na místě, kde signál je, stačí mi normální heslo a nic víc. Co mám nastavit na tom routeru? Díky D.
landkdom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 5. 9. 2010 20:10

Nutno zrušit zaškrknutí u "Používat ověřování podle 802.1x"

Viz obrázek v návodu na straně 26 a popis na stranách následujících: http://download.czechcomputer.cz/Straig ... ual.CZ.pdf
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landkdom 6. 9. 2010 12:27

Všechno je vyškrtnuté, ale stejně to chce IP adresu RADIUS serveru. Na modemu primární sítě žádný radius nastavený není. Netušíte někdo, co s tím? Návod jsem prolezl zepředu dozadu, ale moc mi to nepomohlo.
landkdom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 6. 9. 2010 12:41

Předpokládám, že získávání PSK-hesla z Radiusu máš taky deaktivovné (stejný obrázek, o kousek níž vpravo).

Dělá to i po restartu routeru (odpojení od elektřiny)? Některé routery to potřebují.

Případně bych zkusil reset do výrobních nastavení a všechno znova nastavit.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landkdom 6. 9. 2010 12:57

Bohužel nic z toho nepomohlo, tovární natsvení jsem zkoušel a hrál jsem s tím už nekolik hodin, tak to vypadá, že je asi nějaká chyba v tom routeru, nic lepšího už mě nenapadá. Protože když si tu síť chytím na noťasu a chci se připojit, tak tam vždy vyskakuje tabulka o konfiguraci sítě.
:'(
landkdom
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 6. 9. 2010 13:06

Poslední, co mě napadá, je zkusit aktualizovat firmware. (U czechcomputeru je k dispozici verze 1.6.3.)
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Mikky 6. 9. 2010 15:11

Já mám win7 a když jsem se chtěl připojit počítačem na repeater skočila na mě tabulka s uživatelským jménem a heslem. Uživatele jsem neznal a heslo taky ne. Není to ono?
Mikky
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 6. 9. 2010 18:57

Mikky:
Co to má společného s původním problémem? Tím chceš poskytnout radu nebo žádáš o radu? Tvůj problém vypadá na požadavek na přístupové údaje do administrace repeateru. S tím ti ale nikdo nepomůžeme, pokud jsi dělal nastavení repeateru ty, tak je musíš znát, pokud to nastavení dělal někdo jiný, pak se zeptej toho člověka, jaké nastavil přístupové údaje. Pokud údaje nikdo neměnil, pak výchozí údaje najdeš v manuálu.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mikky 7. 9. 2010 20:31

Soráč, myšleno to bylo jinak, a napsáno taky jinak a možná že jsem i špatně pochopil tuto situaci. Přístup do admin sekce routeru samozřejmě znám :) . To co jsem popsal se mi objevilo když jsem se chtěl wifinou připojit na síť vysílanou tím routerem a na místo klíče wep mi skočila tahle tabulka. Nešlo se na ní připojit ani přes admina. Vyřešeno. Ještě jednou se omlouvám.
Mikky
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 8. 9. 2010 06:58

A ještě jeden nápad (už čiré zoufalství): aktivovat ověřování 802.1x a získávání WPA-hesla z radiusu, nastavení uložit, restartovat wifi-router (odpojit od eletriky) a pak obojí deaktivovat a znova restartovat.
vladimir
Expert
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod landkdom 22. 2. 2011 21:33

Abych to po čase uzavřel...:-) Všechno jsem zkusil, nic nepomohlo. Nakonec jsem si dal tu práci a místo dalšího dne stráveného nikam nevedoucím nastavováním routerů jsem ten den věnoval protažení síťového kabelu a svůj router jsem zapojil jako acces point a od té doby funguje bez problémů :-)
Díky všem za rady, i když se to nakonec nepovedlo vyřešit.
landkdom
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků