Ktorá GTX560Ti je natichšia ???

Zkušenosti s grafickými kartami

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod extraboy 13. 6. 2012 18:25

Chcem si kúpiť grafiku ale ticho je u mna prvoradá vlastnosť :)

Našiel som tieto:

ASUS ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5
a

GIGABYTE N560OC-1GI

Len pre info MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC som mal a bola hlučná až ked som upravil BIOS na 30% tak to bolo ok... ale karta odišla resp. vetráky začali hrkotať... (vadný KUS) O:-)
i5 2500k - ASUS P8Z68 V PRO GEN3 - MSI GTX560Ti 1GB OC Twin Frozr II - 2x 4GB DDR3 Kingston - Samsung F4 320GB - Samsung F4 1,5TB - Creative - Samsung DVD-RW - Enermax Liberty 620W Modular - ANTEC
extraboy
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 13. 6. 2012 18:28

A kartu jsi reklamoval, nebo co s ní dál je?

Nejtišší GTX560 je ta, na které je alternativní chladič. Nejčastěji asi AC Accelero. Jestli takovou najdeš už z výroby, to ale nevím. V našich končinách se to asi neprodávalo, resp. určitě ne běžně.

PS: Moje 560Ti HAWK funguje drtivou většinu času pasivně. :)
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 6. 2012 18:29

libovolná s Accelerem ;)

/edit: zase pomalej :'(
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 13. 6. 2012 18:51

Accelero TwinTurbo II, nebo Accelero Extreme II. Z vyroby neni ticha ZADNA takto vykonna karta. Ne, opravdu NENI. Ani Radeon 7850 ne, pokud by to nekdo UZ I TADY chtel vytahovat.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 13. 6. 2012 19:26

Ale je. :)

http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... -turbo-pro

Jasně, je to speciálka, ale stejně... :nenapadne

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod extraboy 13. 6. 2012 21:58

ok tak ale niečo už musím kúpiť :-))

bud tú ASUS alebo Gigabyte (dočasne) resp. aj tak v lete kupujem GTX660Ti :-[

ps:čo to máš za HAWK-a ??? to je zázračný ked ho nepočuť... lebo jedného som už montoval (do ofaj tichej zostavy) a katastrofa bo hlučnejší ako referenčná jednovetráková GTX560Ti !
i5 2500k - ASUS P8Z68 V PRO GEN3 - MSI GTX560Ti 1GB OC Twin Frozr II - 2x 4GB DDR3 Kingston - Samsung F4 320GB - Samsung F4 1,5TB - Creative - Samsung DVD-RW - Enermax Liberty 620W Modular - ANTEC
extraboy
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 13. 6. 2012 22:17

má HAWKa s Accelerem
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 13. 6. 2012 22:20

Z těch dvou je tišší Gigabyte.

Já mám na HAWKu AC Accelero Xtreme Plus II. Na něm 2x Noctua P12 místo původních ventilátorů, ale zapínám je manuálně jen když potřebuju kartu zatížit. V klidu se mi procesor i grafika chladí pasivně. Díky Acceleru má karta bez zátěže jen okolo 40-45°C. Na pasiv dobrý. :)

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Lubro 22. 6. 2012 13:04

V návaznosti na tu hlučnost bych se zeptal - jsou vibrace a hlučnost u grafické karty důvodem k reklamaci? Případně jak to prodejce posuzuje...Je to věc názoru, pro někoho je např. hlučná karta a pro někoho není...To zapojí do počítače a měří hlučnost v dB? U některých karet je slyšet např. takový aerodynamický hluk a šum a řeší se to softwarově regulací otáček na nižší hodnotu. Prostě docela by mě to zajímalo - řeknu si, ta moje grafická karta se mi zdá trochu hlučnější a pošlu ji proto prodejci na reklamaci - oni ji buď uznají anebo zamítnou. Ale podle čeho a jak postupují?
Lubro
Junior

Odeslat příspěvekod redmond 22. 6. 2012 13:35

mam EVGA GeForce GTX560Ti Free Performance Boost a je ticha aj po par hodinovom hrani. Po 4 a viac hodinovom maratone prida trochu hluku ale je to uplne v pohode.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milanr1 22. 6. 2012 13:58

Lubro píše: jsou vibrace a hlučnost u grafické karty důvodem k reklamaci?

IMHO nikoliv.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 6. 2012 14:04

Pokud by se karta vyslovene svijela a mlatila celou skrini, tak asi ano. Ale to by musel ventilatoru chybet kousek lopatky, coz by na druhou stranu vzali jako fyzicke poskozeni, ktere reklamaci primo vylucuje.

Redmond: Doporucil bych poslechnout i u nekoho alepson LN sestavu. Pokud ma nekdo bednu s BOXem a nekolika 7200rpm disky, pripadne k otmu jeste s nekolika stodvacitkami na tisici otackach, je jasne, ze tam zanikne ledacos.
KineCZek

Odeslat příspěvekod redmond 22. 6. 2012 14:22

to: KineCZek
Pekne je znizit hlucnost, ale na dosiahnutie potrebneho prietoku v skrini tam vzdy bude nieco hucat. To mi pripada ako keby niekto chcel Lamborghini Reventon s hlucnostou elektromobilu.
my name is mond, Redmond.
redmond
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 6. 2012 14:24

Mam navrh. Zkus prekousnout* "ja o tom prece vim dost a umi to lepe" ... a nechej si odladit HC-ULN stroj. Potom se muzeme bavit.

Protoze do te doby, nez ziskas zkusenost, pouze rozvijis (mylnou) teorii, kterou navic stavis proti cloveku, ktery provozuje praxi. A to je do jiste miry nerovny boj, no offence.

* At uz je duvod jakykoliv, (napr. finance, nebo cokoliv jineho ... a ne treba nutne to, co jsem tam napsal v uvozovkach) je videt, ze realnou zkusenost s HC-ULN strojem nemas. Coz je skoda, protoze v tom, co rikas, nemas pravdu. Siris tzv "ooo" ... Obecne Oblibeny Omyl. Cesta k pochopeni bohuzel neexistuje nikdy teoreticka. V tomto pripade je nutna osobni zkusenost.
KineCZek

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor