Kde sehnat DVD čisté instalace Windows 7

Diskuze o přenosných počítačích

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

FAQ sekce notebooky: viewtopic.php?f=907&t=1113128
Testy a srovnání procesorů a grafických čipů: viewtopic.php?f=907&t=1105643

Čtěte FAQ, jinak Vašemu tématu hrozí podmínečné uzamčení!

Odeslat příspěvekod hrombaba 27. 7. 2012 14:15

Ahoj, koupil sem notes T420si kde byl systém W7 Professional 64Bit. Disk jsem naformátoval a hodil jsem tma W8 na testování. Bohužel W8 jsou vážně šílený systém a chtěl bych tam zpátky hodit W7. Zálohu starého disku před formátováním mám, ale z toho W7 instalační DVD neudělám.

Zajímalo by mě, kde mohu systém stáhnout? Product key mám samozřejmě pod baterií jde mi jen o to kde sehnat ten systém pro čistou instalaci

díky moc nemůžu se toho nikde dogooglit
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 27. 7. 2012 14:38

Recovery oddíl sis odpálil taky? (po zapnutí lenovo tlačítko)
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod hrombaba 27. 7. 2012 14:40

Mám tam úplně jiný disk SSD a starý disk je zformátovaný. ale vše co bylo na disku jsem zálohoval na externi disk
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 7. 2012 14:42

Instalační média jsou ke stažení pouze na MSDN/Technet. Pokud nejsi předplatitel, přístup k nim nemáš.

Na notebooku máš ale OEM verzi, tedy OEM klíč. OEM klíčem neaktivuješ krabicovou verzi systému.

Pokud sis odstranil i recovery oddíl, tak bych tě obrátil na dodavatele licence, ať ti pošle nová média.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hrombaba 27. 7. 2012 14:43

Já jsem zálohoval všechno i recovery. Jen nevím jak ho tam nyní mám nahrát zpátky abych to mohl přeinstalovat

-- 27. 7. 2012 14:45 --

Na msdn přístup mám , jsem studentem... Stačilo by stáhnout W7 professional odtud a místo studentského klíče použít ten co je na štítku ?
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 7. 2012 14:46

Už jsem to psal - potřebuješ OEM verzi, protože krabicovou (retail) verzi neaktivuješ OEM klíčem. A na studentském MSDN jsou pravděpodobně retail verze.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 27. 7. 2012 14:46

pokud je starej disk "zformátovanej", zcela jistě tam pořád je recovery oddíl...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod hrombaba 27. 7. 2012 14:49

Starej disk je celý zformátovaný - všechny oddíly jsou spojené do jednoho a jsou tam jiná data. v notebooku mám jiný disk - ssd kde je nyní W8
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 27. 7. 2012 14:49

Ne, musíš použít stejné médium, tzn 64bit oem w7pro. Leda že bys nahodil přímo msdn licenci (nesmí být ale pro prac účely, jinak ti ale i po škole zůstává).

Přímo orig média si můžeš vyžádat v Lenovu.

EDIT: Já než to v tom telefonu napíšu... :D
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod hrombaba 27. 7. 2012 14:50

Ok mám tu recovery část na externim disku zálohovanou.. jak z toho muzu nainstalovat system?
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 27. 7. 2012 14:56

trvám na tom, že "formátování" nijak neovlivní existenci recovery oddílu a to dokonce ani v případě, kdy jsi "všechny oddíly spojil", jelikož likvidace recovery oddílu už vyžaduje jistý knowhow, o němž nejsem u tebe pro nadměrný užití slova "formát" příliš přesvědčen...

ale nechme to stranou...

zálohu obnovíš pomocí nástrojů, kerými jsi ji vytvořil...

ale protože způsoby jejího obnovení řešíš až teď, takže jsi její funkčnost neověřil, klidně se může stát, že je ta záloha nefunkční/neobnovitelná...

v krajním případě můžeš kontaktovat uživatele bandolier.wz, kterej tady několik OEM médií rozdýloval...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod hrombaba 27. 7. 2012 15:01

Dobrá tedy, zeptám se jinak. Jak mohu tedy nainstalovat W7 at jiz z me zalohy recovery oddilu nebo z toho disku ktery jsem pomoci windowsu zformatoval?
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 7. 2012 15:07

Z původního disku podle návodu nebo podle rady alfah4nse.

Ze zálohy obnovením té zálohy. Nebo podle toho, co tou zálohou máš na mysli.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hrombaba 27. 7. 2012 15:10

No žádnou zálohu jsem nedělal. Přinesl jsem notes domu dal tam ssd a nainstaloval W8 . ten disk co byl v notebooku jsem jen cely prekopiroval na jiny disk a zformatoval.. nyni jej pouzivam jako druhy disk v mechanice

-- 27. 7. 2012 15:12 --

Jaký je návod na tu instalaci z původního disku?
hrombaba
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 27. 7. 2012 15:16

Návod je v návodu k tomu notebooku.

Pokud jsi dělal „zálohu“ podle popisu, tak v záloze ten recovery oddíl není, za to je ale na původním místě netknutý.
Bari007
VIP uživatel

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor