Kancelář, foto, občas hry, 18-19 tis. Kč, ULN/LN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Switch007 15. 10. 2012 07:35

Dobrý den,

můj starší počítač se, zdá se, odporoučel do věčných lovišť a mně nezbývá, než začít s výběrem nového "mazlíka".

POŽADAVEK (NE)HLUČNOSTI: ULN/LN. Nedokážu si bez přímého srovnání udělat představu o rozdílu pro lidské ucho, ale vzhledem k tomu, že většinu času trávím kancelářskou prací, psaním a přípravou výuky (Word, Power Point), větší ticho by se dozajista hodilo.

ÚČEL POŘÍZENÍ: Kancelářská práce (Office 2010), úprava fotek (Zoner Photo Studio), sem tam pro odreagování nějaká moderní hra.

FINANČNÍ LIMIT: 18.000-19.000 Kč

OPERAČNÍ SYSTÉM: Windows 8, cena součástí finančního limitu

SESTAVUJETE SI PC SAMI?: Cenu sestavení prosím zahrnout do limitu

BUDETE TAKTOVAT?: ne

MONITOR: mám full HD Dell U2412M, nezahrnovat do sestavy

PERIFERIE: pouze holá bedna.

Další požadavky: čtečka paměťových karet, vyšší počet přímých USB vstupů (alespoň 6), DVD mechanika a pokud se podaří, rád bych oddělený SSD na systém. Pokud byste mě přesvědčili, že nějaká lepší/výkonnější komponenta se do limitu nevejde a je do budoucna vhodné ji v PC mít (neměním počítač každý rok), jsem ochoten nějakou kačku přihodit.

Děkuji za jakékoliv návrhy a náměty, je to už pár let, co jsem oblast počítačového HW přestal sledovat a rád si nechám poradit od odborníků, kteří jsou stále v obraze ;-)
Switch007
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 10. 2012 10:28

WIndows 8 se neprodava a proto nemuze byt soucasti sestavy. Stejne tak cena sestaveni nemuze byt do limitu financi zahrnuta, nebot ZADNY z eshopu NEDOKAZE odladit LN, natoz ULN sestavu.

20.846,- Kc

Kompletne LOW NOISE sestava s vykonem dostacujicim na moderni hry ve fullHD rozliseni. Nize s cenou lze jit pouze za cenu drastickych obeti grafickeho vykonu, usetrime cca 1.500,- Kc, ale vykon grafiky pujde o 40% dolu - coz se nevyplati.

Sestaveni dale neni v cene - ani nemuze byt, protoze Alfacomp NEODLADI ventilatory a sestava diky tomu NEBUDE ticha. Vice viz: viewtopic.php?f=932&t=1132452
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod The Shitman 15. 10. 2012 11:41

KiN nabídl plnohodnotné LN, já jen dodám výkonnější, ale lehce hlučnější alternativu. Jde o to, na co jsi zvyklý teď, ale většina lidí hodnotí i hlučnost takovéhoto počítače kladně. Rozhodně se nejedná o startující letadlo. :)

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XK0119FV01

Cena je včetně sestavení, OS chybí, protože není v prodeji (dočasně můžeš používat RC verzi a na plnou přejít v datu vydání.
The Shitman
Ex-moderátor
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 10. 2012 14:06

BEZ OS je to vcelku podraz, protoze ze tech dva a pul tisice mas spoustu vykonu navic i v kompletne LN provedeni.

20.880,- Kc

Quadcore na 4x 3,7GHz, 7850, SSD, 500GB HDD. Kompletne LN, bez OS. To jen pro predstavu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Switch007 15. 10. 2012 18:09

Díky oběma za cenné rady. O Win 8 samozřejmě vím, do prodeje má přijít 26. října. Původně jsem myslel, že vydržím jen s notebookem a s nákupem počkám až po tomto datu. Po dnešku to ale vypadá, že stolní pc budu potřebovat už dřív, proto bych dal přednost sestavě bez OS a po 26. říjnu dokoupil jen OEM systém. Pokud je to takto možné.

K sestavám: nejvíc mě zaujala první KineCZekova, i když si nejsem úplně jist i3 procesorem, bude nějakou dobu na hry stačit? Ohledně sestavení tápu, protože nemám přímé srovnání, jak by po stránce hlučnosti vypadala ta tzv. neodladěná sestava od alfy. Dost možná by mi to stačilo, doteď jsem měl běžnou bednu od EC se zdrojem Seasonic s běžným ventilátorem a běžnými ventilátory na procesoru i GK. I když na GK sníženy otáčky asi na 25 procent bez zátěže, stejně byl počítač dost slyšet.
Switch007
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 10. 2012 18:43

Rozhodne LN s odladenim - uzivatelu, kteri meli tu moznost primo srovnat, jsou na foru desitky. Nekteri z nich mi sami od sebe - ze spokojenosti - napsali i reference.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Switch007 20. 10. 2012 10:21

Chtěl bych uzavřít toto téma a poděkovat KineCZkovi nejen za pomoc s výběrem komponent, ale i za jejich sestavení (možná v rekordním čase od nákupu) a prvotřídní vyladění výkonu, hlučnosti a profesionální osobní přístup. O pár tisícikorun jsem sice nakonec překročil limit, ale nelituji toho. Pokud máte svůj počítač rádi a nechcete jen poskládat díly dohromady z eshopu, rozhodně služby KineCZka vřele doporučuji.
Switch007
Junior


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků